reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

Isunia - masz rację, tu jest trochę inaczej.
Ja dostałam listę co do szpitala od położnej. Na liście są osobno rzeczy dla mamy i dla maluszka. Jak wykąpię łobuza i poczytamy to wrzucę:-)
ja przejrze wsio co mam (dostalam troszke ulotek i ksiazeczek info) wiec porownamy co mamy ... i tym sposobem moze utworzymy liste szpitalna uk ;-)
a z polozna bede rozmawiac na temat porodu dopiero po 32tyd - tak mi powiedziala ... teraz za wczesniej :sorry2:dala tylko te ulotki ...

reklama
Ok, no to wrzucam:

Maluszek:
ręczniczki - 2
jedno opakowanie waty
body
koszulki
sudocrem
spirytus (jak mniemam do pępowiny)
jedną dużą paczkę pieluszek dla noworodka
butelkę płynu do kąpieli
kocyki - 3
prześcieradła - 4

Mama:
3 paczki wkładek (tu to się nazywa maternity pads, takie wielkie zielone jak pieluchy:(()
1 duża butelka Savlonu (ni ****a nie wiem co to. Dowiem się jak pójdę do apteki)
3 koszule rozpinane z przodu
majtki i stanik
ręczniki
kosmetyczka
wkładki laktacyjne
ciapy
szlafrok

Słuchajcie, ja mam wieeelkie balony, jak już wspominałam i dla mnie staniki dla karmiących były wybawieniem, bo serio przez 7 miesięcy Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska, no i wkładki laktacyjne, podstawa.
Mój Kajetan nie dostawał smoczka. Męczyłam się w sumie tydzień, bo też usypiał tylko z cyckiem w zębach, ale przeskoczyliśmy to i Kajek wogóle nie widział smoka na oczy nigdy.

Ja wzięłam jeszcze do szpitala swoje sztućce i książkę: piewszy rok z życia dziecka:-)

Ja tez rodzilam w takim naturalnym, juz pisalam, ze znieczulenia byla wanna, muzyka relaksujaca i ewentualnie akupunktura. Nawet lekarza nie bylo, pediatra przyszedl po 3 dniach.
Racja spodnie na wyjscie tez tylko ciazowe, brzucha nimy nie mialam, ale d...

Tampeza - uwielbiam Twoją bezpośredniość ... jesteś boska .. czasem płaczę ze śmiechu jak coś napiszesz ... pozytywnie oczywiście :))

Anaklim - po co maluszkowi aż 3koce i 4 prześcieradła .. na zwykle 3 dni szpitala ??

moja kumpela miała jeszcze takie nakładki na sutki, bo okazało się że ma takie płaskie że miała problemy z karmieniem , lekarki jej odradzały ale zrobiła po swojemu a po paru dniach juz było ok.. pisałam wam kiedys o niej że nie mogła karmić z początku i zastałam ja w szpitalu całą zapłakana ( na żelaznej zresztą , to tak o tych naturalnych szpitalach ) no i chyba jakis krem na wszelki wypadek taki właśnie do sutków ... jakby coś bolało ?? Ewa kiedys o nich chyba pisałas i cos polecałas ..??

Ja dziewczyny nie mam pojęcia co to wogóle za wyprawka??? Ani czapeczki, ani dokumentów i jeszcze te wszystkie koce?????? Ja biorę rożek i koc i niech mnie cmokną w pompę.

Mi sie wkladki w szpitalu nie przydaly, produkcja dopiero sie rozkrecala, za to po powrocie, tragedia. Po tygodniu poszlam na wizyte w szpitalu (lekarz obejrzal mala po porodzie:crazy:) to dostalam oksytocyne w kroplach.
Moge od razu doradzic przy nawale zakladac ciasne staniki, mi nikt nie powiedzial i lazilam bez, tylko pielychy zmienialam i wylam z bolu

Tampeza- nie załamuj ... rodzisz boli,,, potem dalej boli trzeba dojśc do siebie ,,, jeszcze cycki bolą ... a co nie boli ?? hi hi

az tak bardzo nie boli, porod troche, ale juz po 2 godzinach latalam po oddziale, nawet chcialam wczesniej ale malzonek nie pozwolil. Energia rozwala:-D. A cycochy to tez pestka, poboli pare dni i przestanie:-p

reklama
Do góry