reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Torba do szpitala - co zabrać???

hmm
ja biore moj plyn ktory uzywalam jakis czas temu - ziaja z macierzanka, zawsze go lubilam
w ciazy uywalam tez ziaji ale innego - chyba konwalia...
ja też używam z ziaji Intime i zazwyczaj neutralny albo migdal, i taki zamierzam ze soba wziąc, szczerze to bałabym sie ze jak wezme własnie jakiś inny, nowy to ze wtedy przypląta sie jakias dolegliwosc.... a tak bede wiedziec o co chodzi :) w razie w. :)

reklama
powiem ci ze u mnie położna mówiła że nie wie dlaczego tai szał jest u kobit że co druga to do szpitala bierze właśnie ten płyn Biały Jeleń... chyba oczytały sie w necie albo nie wiem, w każdym razie powiedziała żeby płyn wziąć ten sam którym się podmywałyśmy w czasie całej ciąży, jeżeli to biały jeleń to ok, a jak ktoś np Intime czy cos innego to powinno sie brać ten co sie używało, dopiero gdyby się okazało że jednak po porodzie komuś nie pasuje to wtedy użyć coś bardziej leczniczego.
I ja wam powiem ze sie z tym zgadzam w zupełnosci.

Nie zmieniałam w czasie ciąży płynu go higieny, nie miałam żadnych problemów czy stanów zapalnych więc zabieram ten sam płyn. W razie co zakupie cos innego jeśli zajdzie potrzeba :)

Zgadzam się z tym w 100% , to samo mi moja gin powiedziała, żeby nie zmieniac jeśli nie będzie to konieczne. Ja cała ciąże używam perfecta mama,i bardzo dobrze się u mnie ten płyn sprawdza ,więc nie widzę potrzeby żeby coś nowego brać do szpitala.

ja w ciąży z cleanica zmieniłam na lactacyd (wczesniej odpychala mnie reklama;-)), kupiłam sobie mydło biały jeleń i ten płyn też - zobacze co mi bedzie lepiej podchodzilo (bo lactacyd sie konczy powoli) - tylko ze ja generalnie nie jestem podatna na infekcje dróg rodnych mialam tylko raz w zyciu i w ciazy tez zadnych problemow

Witam:)
Ja też już spakowałam "Torby" bo wszystko mi nie weszło do jednej.... a odnośnie Płynu do higieny intymnej polecam AA Ja i Mama świetny:) Chodź do niedawna również stosowałąm Lactacyd Femina:)

Ja jeszcze torby nie spakowałam-:zawstydzona/y:
Ciągle to przekładam,bo jeszcze za szybko,bo ciągle czegoś brakowało.Jest to może spowodowane tym,że to druga ciąża i jakoś mi nie śpieszno:-D
Tak tylko sobie pomyślałam dziś,że jak przyjdzie mi pakować się w pośpiechu to zapomnę połowy rzeczy.Sama się "hamuję",ale dziś to zrobię-dla spokoju.

edyta spakuj spakuj ja przy drugim też mi się nie spieszyło i nagle zaczęłam rodzić ekspresowo, nie zdążyłam wżiąść nawet koszuli, jedynie co miałam to dokumenty a później mąż po porodzie dowożił rzeczy to była masakra

reklama
cokies - to mnie też przekonałaś pomimo iż to moja pierwsza ciąża ale też nie mam jeszcze torby spakowanej ale jak sobie pomyślałam że mam za każdym razem tłumaczyć mojemu M która półka jaki kolor to dzisiaj zrobię to sama :)))

Do góry