reklama
_karincia_
Fanka BB :)
A ja zupełnie "po omacku" się golę
W lusterko nie patrzę tylko na wyczucie to robię
...ale u nas w szpitalu mówili że króciutkie włoski mogą być, chyba że ktos ma bujny zarost to wtedy lepiej byc ogolonym
W lusterko nie patrzę tylko na wyczucie to robię
...ale u nas w szpitalu mówili że króciutkie włoski mogą być, chyba że ktos ma bujny zarost to wtedy lepiej byc ogolonym
Motyl 12
mama Veroniki i Rysia
A ja na spotkaniu w szpitalu dowiedziałam sie ze tutaj nie gola wcale i lewatywy też nie robią bo to nienaturalne.Z jednej strony dobrze z drugiej pewnie bedzie mały dyskomfot jak wyjdzie cos poza maluszkiem.Ale położna mówiła nam że jak zacznie sie poród to bedzie nam wszystko jedno,zobaczymy.
_karincia_
U mnie w szpitalu też lewatywy nie robiąA ja na spotkaniu w szpitalu dowiedziałam sie ze tutaj nie gola wcale i lewatywy też nie robią bo to nienaturalne.Z jednej strony dobrze z drugiej pewnie bedzie mały dyskomfot jak wyjdzie cos poza maluszkiem.Ale położna mówiła nam że jak zacznie sie poród to bedzie nam wszystko jedno,zobaczymy.
Położna twierdzi że jak się zaczną skurcze to organizm sam się oczyszcza więc popędzi nas na kibelek ;-)
Motyl 12
mama Veroniki i Rysia
No to ja juz powinnam rodzic bo do 2 tyg. dwa razy dziennie sie oczyszczam.
w szpitalu do ktorego chce trafic jelsi oczywiscie sie uda bo maja remont od 20 lipca do 9 sierpnia napewno golą bo nawet mam golarke wypisaną na liście rzeczy do szpitala(lewatywe tez).
no to jak nie przyklejaja zadnych plastrów to ok;-)
dam rade sie wysiekac - golarką taką od depilatora to na pałe a i tak sie nic nie zatnie. Bo taka jednorazówka to masakra dla mnie - włosy wrastaja, krosty jak cholera....
no to jak nie przyklejaja zadnych plastrów to ok;-)
dam rade sie wysiekac - golarką taką od depilatora to na pałe a i tak sie nic nie zatnie. Bo taka jednorazówka to masakra dla mnie - włosy wrastaja, krosty jak cholera....
Motyl 12
mama Veroniki i Rysia
Ja teraz za 2 tyg.mam wizyte w szpitalu to znaczy 30.07 a potem 17.08 u połoznej ciekawe czy jeszcze bedzie sens.
enka-76
Kasia
My jeszcze tez nie zdecydowani. Te, co nam się podobały, to albo zbyt wiele w koło u znajomych, np Hania, albo przestały się podobać, np Maja (Szymon ma koleżankę w przedszkolu i jakoś nie przepadam za nią i zaczęło mi się źle kojarzyć). Teraz zastanawiamy się nad Agnieszką i chyba tak zostanie :-)
nie wiem jakie zwyczaje gdzie indziej ale ja miałam mieć swoją golarkę i nie kazała mi się położna wcześniej golić ale dopiero przy parciu przed nacięciem pociągnęła mi tam gdzie naciecie miało być a cała reszta włosów została...koleżanka która nie miała nacięcia wcale nie była golona no bo i po co?
ja też mam zawsze problemy z wrastającymi włoskami i podrażnieniem po goleniu a w takiej sytuacji ta "dodatkowa" atrakcja nie jest potrzebna
ja też mam zawsze problemy z wrastającymi włoskami i podrażnieniem po goleniu a w takiej sytuacji ta "dodatkowa" atrakcja nie jest potrzebna
reklama
miranda
U nas golą tylko do cesarki, kazali mi się podgolic tam gdzie będzie cięcie, a jest tak jak motylek mówi, naturalnie. O lewatywie tez nigdy nie słyszałam, organizm sam się oczyszcza, tylko każą nic nie jeść lub lekki posiłek jak sa oznaki że to juz poród. Przed cesarką mam nie jeść od północy.