reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toksoplazmoza

Ja jak zdąże zrobię to sama, ostatnio kładę lusterko na korytku nakładanym na wannę, staję okrakiem i zasuwam lepiej niż kiedykolwiek, że dopiero w ciąży na to wpadłam:sorry2:

reklama
A ja zupełnie "po omacku" się golę :-D
W lusterko nie patrzę tylko na wyczucie to robię :tak:
...ale u nas w szpitalu mówili że króciutkie włoski mogą być, chyba że ktos ma bujny zarost to wtedy lepiej byc ogolonym :-D

A ja na spotkaniu w szpitalu dowiedziałam sie ze tutaj nie gola wcale i lewatywy też nie robią bo to nienaturalne.Z jednej strony dobrze z drugiej pewnie bedzie mały dyskomfot jak wyjdzie cos poza maluszkiem:baffled::zawstydzona/y:.Ale położna mówiła nam że jak zacznie sie poród to bedzie nam wszystko jedno:sorry2:,zobaczymy.

A ja na spotkaniu w szpitalu dowiedziałam sie ze tutaj nie gola wcale i lewatywy też nie robią bo to nienaturalne.Z jednej strony dobrze z drugiej pewnie bedzie mały dyskomfot jak wyjdzie cos poza maluszkiem:baffled::zawstydzona/y:.Ale położna mówiła nam że jak zacznie sie poród to bedzie nam wszystko jedno:sorry2:,zobaczymy.
U mnie w szpitalu też lewatywy nie robią :baffled:
Położna twierdzi że jak się zaczną skurcze to organizm sam się oczyszcza więc popędzi nas na kibelek ;-):-p

w szpitalu do ktorego chce trafic jelsi oczywiscie sie uda bo maja remont od 20 lipca do 9 sierpnia napewno golą bo nawet mam golarke wypisaną na liście rzeczy do szpitala(lewatywe tez).

no to jak nie przyklejaja zadnych plastrów to ok;-)

dam rade sie wysiekac - golarką taką od depilatora to na pałe a i tak sie nic nie zatnie. Bo taka jednorazówka to masakra dla mnie - włosy wrastaja, krosty jak cholera....

My jeszcze tez nie zdecydowani. Te, co nam się podobały, to albo zbyt wiele w koło u znajomych, np Hania, albo przestały się podobać, np Maja (Szymon ma koleżankę w przedszkolu i jakoś nie przepadam za nią i zaczęło mi się źle kojarzyć). Teraz zastanawiamy się nad Agnieszką i chyba tak zostanie :-)

nie wiem jakie zwyczaje gdzie indziej ale ja miałam mieć swoją golarkę i nie kazała mi się położna wcześniej golić ale dopiero przy parciu przed nacięciem pociągnęła mi tam gdzie naciecie miało być a cała reszta włosów została...koleżanka która nie miała nacięcia wcale nie była golona no bo i po co?
ja też mam zawsze problemy z wrastającymi włoskami i podrażnieniem po goleniu a w takiej sytuacji ta "dodatkowa" atrakcja nie jest potrzebna

reklama
U nas golą tylko do cesarki, kazali mi się podgolic tam gdzie będzie cięcie, a jest tak jak motylek mówi, naturalnie. O lewatywie tez nigdy nie słyszałam, organizm sam się oczyszcza, tylko każą nic nie jeść lub lekki posiłek jak sa oznaki że to juz poród. Przed cesarką mam nie jeść od północy.

Do góry