reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toksoplazmoza

Podobnie jak Miranda i Motyl mam wszystko za darmo, na zajeciach ze szkoly rodzenia polozna opowiadala nam o dostepnych metodach znieczulania i wiem na pewno ze zzo nie chce, tzn wezme to dopiero w ostatecznosci. Ta ogromna igla, cewnik, kroplowka i bycie unieruchomionym na lozku mnie odstraszaja od tej metody.
Postaram sie byc dzielna i wytrzymac ile sie da, a co wybiore jak juz bedzie bardzo bolalo to jeszcze nie wiem.

Maz zadeklarowal ze idzie ze mna do porodu ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce ;-). Ciesze sie ze chce chociaz sprobowac mnie wspierac. Jak nie da rady to oczywiscie nic sie nie stanie i bez niego tez sobie poradze ale razniej bedzie mi we dwojke rodzic :tak:

reklama
Mola, a czym się różni sala komercyjna od zwykłej?? I dlaczego musisz płacić za położną i rooming??
I co to za anestezjolog Ci powiedział, że zzo nie działa na krocze??

Tak jak napisała Kasia po zzo nie czujesz nic od miejsca wkłucia - a w szczególności krocza. Powinnaś to wiedzieć jako stomatolog....
Po drugie rooming - jest obowiązkowy(!) i bezpłatny w każdym szpitalu położniczym. Ma na celu pogłębienie więźi matki i dziecka.
Położną opłaconą jeszcze rozumiem, bo sporo dziewczyn wśród sierpniówek umawia się z położnymi.
A taka sala "komercyjna"... Kojarzy mi się z salą dla VIP-ów i drinkami z parasolką...

Ktoś bardzo chce Cię naciągnąć na kasę! Nie bądź naiwna!
Gdzie tak się płaci w Zielonej Górze??

no ja mam do znieczulenia takie samo podejście jak megaczka - może w ostateczności bo jakoś to, że będę unieruchomiona mnie przeraża...

Efe poczytaj sobie o szpitalach w elblągu tutaj http://www.elblag24.pl/elblag,czy_w_elblagu_rodzimy_po_ludzku,19524,0,11,0.html
ja rodziłam w miejskim i generalnie zadowolona byłam, natomiast jeśli miałabym rodzić przed czasem to na pewno wybrałabym wojewódzki bo tam lepsza opieka specjalistyczna nad dziećmi...generalnie - jak wszystko jest ok - miejski i wojskowy bardziej "przyjazne matce", wojewódzki - lepiej yspecjalizowany i tam lepiej się udać jak cokolwiek się dzieje

W szpitalu, w którym zamierzam rodzić znieczulenia ponoć nie ma, choć są jakieś inne sposoby łagodzenia bólu. Jakie? Nie wiem! Zamierzam rodzic bez znieczulenia, więc pytałam o nie tylko tak profilaktycznie. Krocza nie golą, chyba, że jest nacięcie i trzeba szyć, to wtedy golą tylko miejsce szycia. Lewatywka jest na żądanie, więc na pewno z niej skorzystam:-D, bo wiem, że po niej będę miała ok. miesiąca bezstresowych i bezbolesnych spotkań z kibelkiem. Poród rodzinny kosztuje 100pln. Przy cesarce mąż nie może być.
Planujemy rodzic razem, ale co z tego wyniknie, to nie wiem, bo jakoś nie widzę mojego męża na porodówce:-D On jest chory jak ma iść kogoś odwiedzić w szpitalu, a co dopiero brac udział w takiej akcji! Ale nic - twardo deklaruje, że będzie ze mną, więc mam nadzieję, że nie stchórzy w godzinie "0":-D

a ja tak jak ty Megaczka, tez takiego totalnego znieczulenia wolalabym uniknac, mimo ze za darmo i na zadanie...

duzo kobietek w pracy mi poleca gaz wiec sie chyba na to zdecyduje,

a wogole to mam nadzieje ze pierszy etap jakos zniose bez znieczulenia, w sumie chodzilam na joge dlugo to moze mi sie techniki odddychania na cos przydadza;-)
a poza tym nie wyobrazam sobie tego bolu wiec sie w sumie nie boje:tak:

reklama
Do góry