reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toksoplazmoza

Ale mnie wkurzyła przed chwilą znajoma stwierdziła że jak nazwe synka Janek to go slrzywdze:wściekła/y: i stwierdzila ze powinnam dać takie ładne jak ona dała swojemu czyli Oskar, nie urażając żadnego oskara mój pies sie tak nazywał:angry::angry::angry: ogólnie stwoerdziła że powinnam dać jakieś super mega nowoczesne imie co mi sie osobiście nie podoba. Pozatym mieszkamy w Danii każda polska litera to potem problem i z Łukasza zostaje Lukas albo inne takie kwiatki:no:, jakoś mi sie przykro zrobiło :-(

reklama
Nigdzie nie moge sie doszukać jaki długi jest mój Maluch, a do łba mi nie przyszlo zapytać, bo ostatnio i tak wszystko było na wydruku.

Dokładnie Aniaso-Oskar, pomijając Kolberga i Wilde'a, kojarzy mi się z psem.
Mój będzie własnie
Jan (gr. Ἰωάννης od hebr. rdzenia יחב – łaska) – imię męskie pochodzenia [ame="http://pl.wikipedia.org/wiki/Biblia"]biblijnego[/ame]. Po hebrajsku יוחנן (Jochanan) oznacza "Bóg (Jahwe) jest łaskaw". Imię to nosił jeden z apostołów. Zostało przejęte najpierw do greki, a potem do łaciny. Rozpowszechniło się we wszystkich krajach chrześcijańskich.
W polskich dokumentach zapisywano najpierw to imię w postaci Ioannes, Iohannes (1012-18), później także Jan (1161), Jon (1302), Johan (1320), Jen (1366), Johans (1385) oraz Joan (forma kresowa, 1432). Największą popularność zyskała forma Jan, od czasów średniowiecza będąca jednym z najczęściej nadawanych imion. W 2004 r. imię Jan nosiło 689 212 osób w Polsce (1. miejsce wśród imion męskich pod względem popularności; jedynie dwa imiona żeńskie - [ame="http://pl.wikipedia.org/wiki/Anna"]Anna[/ame] i [ame="http://pl.wikipedia.org/wiki/Maria"]Maria[/ame] - były liczniej nadawane)[1].
Przekształcenia i zdrobnienia: Jach, Janczy, Janek, Janik, Janisław, Janko, Jasiek, Jaszko, Jaś, Jaśko, Jasio, Janusz.

Ostatnia edycja:
Mi się podoba imię Jan. Mój tato ma tak na imię:-) I kuzyn dał tak na imię synkowi. Super.
I nie ma co się przejmowac innymi ludźmi.
Mi znajoma powiedziała, że imię Marcel jest za długie do nazwiska ( Wróblewski), i że wogóle nie pasuje. Też mnie wkurzyła, ale stwierdziłam, że moje dziecko i nazwę go jak będe chciała.
Ważne, że Tabie się podoba i już:-)

Ja mialam wizyte 19 maja i od tego czasu juz co dwa tygodnie.Bylam 4 czerwca i znowu mam jutro ...moze W KONCU sie dowiem jakiej dzidzia jest plci bo do tej pory nie wiem ...

Ostatnia edycja:
To i moje życzenia :-)
- aby Julka była zdrowa
- aby przyjeli mnie do szpitala w którym chce rodzić
- abym szybko urodziła
- aby udało się bez nacięcia krocza
- i aby to wszystko mój M wytrzymał
- i abym urodziła pod koniec lipca

reklama
Ja nie kupuje tych podkladow bo polozna powiedziala mi ze w szpitalu sa dostepne bez ograniczen a w domu juz podpaski mi wystarcza.
Majtki kupilam w aptece z takiej siateczki jak spodenki wygladaja i jeszcze dokupie takie jakby figi (tez jednorazowe) z bebe confort. Zobacze ktore beda mi bardziej odpowiadaly.
Wlasnie tak sobie mysle ze juz zapomnialam co to okres:-D

Do góry