reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toksoplazmoza w I trymestrze

reklama
A byłaś u lekarza chorób zakaźnych? Mnie jak wyszło, że mam toxo to ginekolog wystawił skierowanie do lekarza chorób zakaźnych, tam miałam robione badania i rovamecyne dostałam właśnie od tego lekarza
Nie byłam a najlepsze jest to ze ciaze z synem wcześniej wynik mialam identyczny i bie bralam nic

To może warto skonsultować to z innym lekarzem. Mnie ginekolog od razu skierował do lekarza chorób zakaźnych jak zobaczył wyniki i tam się dowiedziałam, że już kiedyś przeszłam toxo przez co miałam przeciwciała, ale też zaraziłam się jeszcze raz na początku ciąży

To może warto skonsultować to z innym lekarzem. Mnie ginekolog od razu skierował do lekarza chorób zakaźnych jak zobaczył wyniki i tam się dowiedziałam, że już kiedyś przeszłam toxo przez co miałam przeciwciała, ale też zaraziłam się jeszcze raz na początku ciąży
Skonsultuje w takim razie z innym lekarzem

reklama
Witam dziewczyny, szukam od wczoraj informacji w internecie, pytam na forach, może któraś z was miała podobna sytuację...

Jestem obecnie w 8tc i wczoraj odebrałam wyniki takie jak w załączniku. Już doczytałam że mogą oznaczać albo wczesne zakażenie albo wynik fałszywie dodatni, chociaż na forach się z tym nie spotkałam...

Bardzo się martwię, mam wizytę u mojego ginekologa dopiero za 10 dni. Nie wiem czy powtórzyć badanie w innym laboratorium może? Nie mamy ani zwierząt w domu, od miesiąca trzymam się z daleka od kuchni bo mam takie okropne mdlosci i nie jem żadnych warzyw surowych, a z owoców jedynie banany jem... Żadnego mięsa. Nie jestem w stanie uwierzyć że moglibyśmy mieć takiego pecha...
IMG_20201206_155951.jpg

Do góry