reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

Dokładnie biały nalot którego nie da się zetrzeć pieluszką tetrową, u nas staromodny sposób to przetrzeć osikaną przez dziecko gazą... Jakoś nie miałam odwagi
Nystatyna pomaga! Wystarczyło raz namoczyć i teraz na węższą stronę łyżeczki zawijam pieluszkę tetrową maczam w Nystatynie i ścieramy większość zostaje na pieluszce :) Jeszcze kilka razy i się pozbędziemy :)

reklama
tak właśnie, sposób mojej babci , znajoma to zrobiła swojemu dziecku i jak ręką odjął zniknęło wszystko z języka... Ale jak pisałam, ja mam opory :p trzymam się zaleceń lekarza :)

Pytanie mam jak cos jest od 3miesiaca życia to od 3skonczonego czwarty zaczęty.... Czy drugi skończony 3zaczety ??? :/

tak,osikana pieluszka jest sposobem na pleśniawki-wg mojej mamy najlepsza

tak samo na opryszczkę wargową podobno działa super...

Pustiszi tzn że za 1mies. i 2tyg możesz podać;-)

reklama
hej dziewczyny :) dzisiaj bylismy na usg bioderek i okazalo sie ze maly ma nieco słabiej wykształcone panewki - podobno nic srasznego ale za to okazalo sie ze ma przepukline pachwinowa :(:( czy ktores z waszych dzieci tez ma ta przypadlosc ?? wiecie cos na ten temat ja oczywiscie jak naczytalam sie w internecie to zwylam sie jak glupia - generlanie chyba tylko operacja wchodzi w gre ale wole sie upewnic moze wy cos wiecie ??

Do góry