_Hope
Fanka BB :)
A ja mam mieszane uczucia odnośnie tej książki. czytałam przy pierwszej córce od deski do deski a teraz tylko przejrzałam interesujące mnie rozdziały np ten związany ze snem. Bo kurczę chyba każda mamą chciałaby żeby jej pociecha zasypiała sama że własnym łożeczku ale to nie jest takie proste jak pisze ta pani. Bo wystarczy udzielić "psychicznego wsparcia". Ale moim córeczkom ani jednej ani'drugiej to nie wystarcza. udzielam takiego wsparcia milion razy plus poklepywanie plus oczywiście nastrój a i tak maluch płacze więc co wtedy? Jak ta pani pisze to jakby to wszystko było takie proste i łatwe ale niestety tak nie jest. Moja mała najchętniej zasypia przy cycu i to też musi mieć nastrój. Albo ten cały łatwy plan opisany w drugim bodajże rozdziale. Ok wszystko ładnie pięknie ale z dzieckiem cycowym to naprawdę nie takie proste. Bo np często moje dziecko ma tak że ok jest pora drzemki zaśnie ale obudzi się po 15 minutach. Zdarza się? Tak. i wiadomo że dziecko nie wyspane i znów usypianie wyciszanie trwa i cały łatwy plan bierze w łeb. Bo nie wiem jak Wasze dzieci ale moje nie zasypia na żądanie .
To tylko niektóre przykłady. Tak jak napisała Agagsm dużo rad jest w porządku.
To tylko niektóre przykłady. Tak jak napisała Agagsm dużo rad jest w porządku.