reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

Miejski zazdroszcze ze spi Ci w nocy..moj rowno co 3 godIny die budzi na jedzenie..ale w nocy zje i zasypia dość szybko..je zawsze o 21,12,3 i o 6 i to o 6 to ostatnie kocne karminie i potem juz nie spi,tylko sie bawi..polezy na macie,mamy czas aktywności kolo 2h i potem spi..karmienie i spacer i na spacerze iż razu zasypia w wozzku...a kiedy Kajtek zaczal Ci noce przesypiać???

reklama
Bandyta - u mnie identyko od 24 do 6 z przerwami na deser i nowe szaty i dzien identycznie drzemki dosłownie ledwo zdążę np. Obiad wstawić a ten już gu gu ga ga

kasieńka: tak my tylko i wyłącznie na cycu - a co u nas - standard był, więc prężenie, stękanie, podkurczanie nóżek i aż purpurowy się robi, żeby jakieś gazy poszły. Po delicolu jest duuużo lepiej, ale nie idealnie, więc jeszcze biogaię dokupiłam, ale dopiero 3 razy podałam, więc ciężko powiedzieć czy lepiej...

Generalnie zaczął lepiej noce przesypiać :) u nas kąiel 20 i o 20:30 ziuźka już - wstaje ok. 1 i o 4, potem o 7 wstajemy do przedszkola córę odwieźć...

Bylam z Laura u okulistki. Oczko ma strasznie zaropiale i to w trakcie kuracji Biodacyna. Wedlug lekarki to zatkany kanalik lzowy. Dostalismy nowy antybiotyk do zakraplania i nakaz przemywania zaparzona czarna herbata oraz masowania kanalika lzowego.
Musialam isc prosic, zeby nas przyjeli to powiedziala, ze za godz. Bylam u kolezanki zeby nakarmic i przewinac. Jak dobrze sprawdza sie karmienie piersia :). Jak wyszlam z domu o 12 tak wrocilam o 16. Mam nadzieje, ze nic dla Laury nie bedzie, bo jednak jakis czas spedzilisny dwa razy w przychodni, w aptece, sklepie, w przedszkolu syna i jeszcze psa wyprowadzalismy

Dziewczyny mogę już chyba powiedzieć ze pomogłem dziecku mam żal do położnej ogromny bo gdy jej powiedziałam ze daje hipp to ona oczy jak 5zl ze to nie na receptę ;/ a z tym sudocremem rak było cos ale w 2008 R znalazłam inf ze mieli wycofać ale nie wycofali baba za przeproszeniem pusta bez kompetencji a co sie okazuje zarobiła na nas 600€ a w progu stała nie zawsze nawet zaważyła małego i nic wiecej :/ tak trzeba robić z dziecka królika doświadczalnego ale do rzeczy daje mu już drugie opakowanie hippa mleczko i jest dobrze pryka nad ranem jedynie stęka bardziej ale to jest pikus dziecko wiecej sie śmieje ładnie śpi ... Daje mu jedynie sab simplex na noc (nie zawsze) a rano bioGaia (zawsze) z czystym sumieniem mogę polecić to mleczko komuś na przyszłość a było cieżko naprawdę ... Dzisiaj nawet rano jak mały Narobił po pachy w trakcie przewijania fontanna na głowę i numer dwa maz nogi mu w gore mały aż sie zasmial ja z tego wszystkiego ledwo do wc tak mi sie siku ze śmiechu zachciało bo całkiem inne dziecko :)

wlasnie przezylismy z Laura 2 godz kolke
PUSTISZI tak myslalam, ze zmiana mleczka moze pomoc. Kiedys z synkiem mialam takiego lekarza, przez ktorego synek cierpial. Super ze u was juz lepiej

IKASIA Laura tez malo spi. W dzien to na spacerze i w chuscie a w nocy to najpierw co 3 godz. Pozniej co 2. Jak sa kolki ti trwaja do polnocy

Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę że Wasze dzieciaczki tak śpią. Ile bym dala żeby mój tak spal. A on od kilku dni w dzien nie spi prawie wcale tylko cyc. A w nocy to roznie. A ja juz wymiękam:(

reklama
Do góry