Jasne, ze masz racje. Wilele zeczy jest szkodliwych, ale skoro mozna zmniejszyc ryzyko... to chyba warto Nie darowalabym sobie, ze przez chec posiadania ladnych paznokci moje jest chore, bo akurat mialam pecha. Ale kazdy podejmuje swoja decyzje i liczy sie z konsekwencjami. :-):-);-)
reklama
fifi trixibell, tak na marginesie to wydaje mi się że nawet jakbyś urodziła chore dziecko to skąd mogłabyś wiedzieć że choruje właśnie przez paznokcie? jest tyle czynników wpływających na naszą ciążę, że raczej nie byłabyś w stanie określić co dokładnie spowodowało chorobę maluszka. pewnie że lepiej zapobiegać, ale nie należy też popadać w skrajności.
Ale skoro wiem, ze wdychanie szkodliwyh substancji szkodzi tak jak palenie papierosw to nie jest to skrajnosc;-)fifi trixibell, tak na marginesie to wydaje mi się że nawet jakbyś urodziła chore dziecko to skąd mogłabyś wiedzieć że choruje właśnie przez paznokcie? jest tyle czynników wpływających na naszą ciążę, że raczej nie byłabyś w stanie określić co dokładnie spowodowało chorobę maluszka. pewnie że lepiej zapobiegać, ale nie należy też popadać w skrajności.
Moim zdaniem FIFI RTIXIBELL ma 100% racji W dzisiejszych czasach nie ma tak naprawdę zdrowych rzeczy, co nie oznacza że na własne życzenie musimy się truć jeszcze Bardziej ... I naprawdę jakakolwiek polemika na ten temat nie ma najmniejszego sensu ... Ten temat został założony po to, aby kobiety w ciąży mogły dowiedzieć się czy rzeczywiście założenie w tym stanie paznokci żelowych czy akrylowych niesie ze sobą jakiekolwiek ryzyko ... My odpowiedzieliśmy na te pytania i wątpliwości - a każdy ma swój rozum i każdy sam wybierze ... Ja ze swojej strony powtarzam jeszcze raz - AKRYL JEST O WIELE BARDZIEJ SZKODLIWY NIŻ ŻEL !!! I jest to informacja, jaką przekazują profesjonaliści na kursach przedłużania paznokci - dlatego myślę, że informacje te są jak najbardziej sprawdzone ... Ja osobiście przedłużam pazurki tylko i wyłącznie metodą żelową - ale jeśli robiłabym to również za pomocą akrylu to uprzedziłabym swoje ciężarne klientki o fakcie złego oddziaływania akrylu bo wydaje mi się, że jest to mój obowiązek jako stylistki paznokci ... Dla mnie o wiele Bardziej liczy się wiedza i zdrowie moich klientek niż chęć zarobienia dodatkowych pieniędzy ...
Do takich stylistek sie chetnie wraca.:-):-) Takich, ktore dbaja o klientki.
ja zrobiłam sobie akryl ale tylko dlatego że za tydzień mam ślub a swoje własne paznokcie mam totalnie poobgryzane. niestety nie wiedzialam wczesniej ze to moze byc szkodliwe. po slubie i tak sobie zdejmuje. swoja droga naczytalam sie o szkodliwosci tak wielu rzeczy ze gdybym miala sie tym wszystkim tak przejmowac to najlepiej przez 9 miesiecy nie wychodzilabym z domu tylko lezala plackiem w lozku.
vampirek80
mamusia Maciusia:)
nikt tu nie mówił przecież o ukrywaniu przed klientkami o szkodliwym działaniu akrylu,i chęci zarobirnia pieniedzy.Chyba nikt mnie tu nie zrozumiał:-(
vampirek80
kropecka-nie dziwie się że czytając to wszystko mogłas się przestraszyć,ale nie bierz tego wzystkiego tak dosłownie!farbowanie włosów też jest 'niezdrowe",wiec jak byśmy tak się wszystkm przejmowały to wyglądalybysmy zapyziale w ciągu tych 9 miesiecy a zadowolona mama to idzidzius szcześliwy!A jeżeli już mamy tak mówić o tej szkodliwości to jakakolwiek masa połozona na paznokcie jest to ingerencja w płytke i jest to niezdrowe.Każda masa potrzebuje zmatowienia płytki i innych zabiegów w których trakcie używamy środków chemicznychnp.primer....(przepraszam ale jestem na urlopie macierzyńskim więc nie bede prowadziła szkolenia bo robie to już od 10 lat i narazie odpoczywam z dzidzusiem od tematu pracy)Wszystko zależy od profesjonalizmu i praktyki wykonujacej!ą jeśli chodzi o szkodliwy zapach dla kobiet w ciąży to istnieją akryle bezwonne!,które z powodzeniem można polecic ciężarnej kobiecieja zrobiłam sobie akryl ale tylko dlatego że za tydzień mam ślub a swoje własne paznokcie mam totalnie poobgryzane. niestety nie wiedzialam wczesniej ze to moze byc szkodliwe. po slubie i tak sobie zdejmuje. swoja droga naczytalam sie o szkodliwosci tak wielu rzeczy ze gdybym miala sie tym wszystkim tak przejmowac to najlepiej przez 9 miesiecy nie wychodzilabym z domu tylko lezala plackiem w lozku.
vampirek80
nie wiem co sie tak wkurzasz Di4n4nikt tu nie mowi ze nie jestes profesjonalana.wyluzujkazdy robi to na co ma ochote a ja nikogo do niczego nie przekonuje.Poza tym nudzi mnie juz ta dyskusja i juz tu nie zagladambez obrazy,milego dnia papa;-)
reklama
farbowalam wlosy w ciazy (farby bez amoniaku)-one nie szkodza Dzidzi pod warunkiem ze nie wykonuje sie tego zabiegu w I trymestrze ciazy...zapytaj o to swojego ginekologa.
Mialam robione rowniez tipsy akrylem.
Zanim upewnilam sie ze jestem w ciazy bylam na solarium. Dziecko jest zdrowe,radosne i dzisiaj konczy 13 miesiecy.
Gdyby patrzec na wszystko co szkodzi to by nie mozna bylo nic zjesc, najlepiej zamknac sie w pustym pokoju bo przeciez w materialach z ktorych wykonane sa meble,znajduja sie szkodliwe substancje itp...
dla mnie wyglad jest wazny i nie zamierzalam chodzic w odrostach przez cala ciaze.
a zapomnialam dodac ze w 37 tygodniu malowalam z mezem pokoj dla dziecka.
Di4n4 Dzidzia jest najwazniejsza ale nie zapominajmy tez o sobie w tak pieknej chwili jaka jest ciaza, po porodzie zwykle nie ma sie juz czasu zeby dbac o siebie. To czy ktoras robi sobie tipsy,farbuje wlosy to jest to JEJ sprawa.
Mialam robione rowniez tipsy akrylem.
Zanim upewnilam sie ze jestem w ciazy bylam na solarium. Dziecko jest zdrowe,radosne i dzisiaj konczy 13 miesiecy.
Gdyby patrzec na wszystko co szkodzi to by nie mozna bylo nic zjesc, najlepiej zamknac sie w pustym pokoju bo przeciez w materialach z ktorych wykonane sa meble,znajduja sie szkodliwe substancje itp...
dla mnie wyglad jest wazny i nie zamierzalam chodzic w odrostach przez cala ciaze.
a zapomnialam dodac ze w 37 tygodniu malowalam z mezem pokoj dla dziecka.
Di4n4 Dzidzia jest najwazniejsza ale nie zapominajmy tez o sobie w tak pieknej chwili jaka jest ciaza, po porodzie zwykle nie ma sie juz czasu zeby dbac o siebie. To czy ktoras robi sobie tipsy,farbuje wlosy to jest to JEJ sprawa.
Podziel się: