reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Thermomix! Kto Ma i Poleca?

Witam wszystkich użytkowników forum! Jeśli ktoś z Was jest zainteresowany spotkaniem na kolacji z Najmniejszą Kuchnią Świata - Thermomixem proszę o kontakt: maria.majkowska@gmail.com
Prezentacje głównie w woj. mazowieckim, ale nie tylko:-)
Jeśli ktoś z Was poszukuje pracy lub chciałby poprawić swój budżet domowy pracując w firmie Vorwerk, która jest producentem Thermomixa również zapraszam do kontaktu. Pozdrawiam

reklama
Witam wszystkie mamyJestem przedsytawicielem firmy Vorwerk i sptrzedaję thermomixy, jeśli jest ktoś zainteresowany zakupem lub sama prezentacja urządzenia prosze o kontakt, wysyłam też ubezpieczonym kurierem jesli ktos zna sprzęt i nie potzrebuje pokazu.Dokładam cały komplet książek które nie jest wcale łatwo zdobyć !prosze pisac na maila : wieslawa123@o2.pl

Z tego co się orientuję to prowadzisz nielagalną formę reklamy. Przedstawiciele firmy Vorwerk nie mogą reklamować się w internecie, grozi to wykluczeniem z firmy. Czy warto ryzykować?
Co do sprzętu również go posiadam i jesem bardzo zadowolona. Serdecznie polecam.

kilka moich znajomych ma to urządzenie i od zawsze zachwalały cudo
usmiech.gif
chciałam kupic ale cena kosmiczna. myslałam, że chwala bo co maja mówic jak wydały 4 tys
usmiech.gif
ostatnio przywlokłam od fryzjerki kolejne pochwały, że ona ma i super sprawa, nie trzeba kombinowac co na obiad tylko robisz po kolei dania z ksiazki, poza tym dobry jest przy dziecku - zupki soczki itd. skusilismy sie na prezentacje u nas w domu, wiadomo - rewelacja. ja mimo wszystko bylam przeciwna ale mój facet sie napalił i mimo tego ze chcialam jeszcze kilka dni poczekac, on kupił na przelew, nie na raty. 2 dni do tego nawet nie podchodzilam, bałam sie ze cos zepsuje i w ogole byłam sceptyczna. teraz sie zachwycam. lubie gotowac i umiem to robic, z pieczeniem jestem na bakier, zawsze zakalec był
usmiech.gif
a teraz? chlebek zrobilismy pyszny, ja chałkę, rybke po grecku, serek na śniadanko, likier jajeczny
usmiech.gif
to dopiero 3 dzien. wiadomo ze zapał osłabnie ale juz teraz wiem ile rzeczy ktorych nigdy nie umiałam będe mogła zrobi a te które umiałam zrobie 10 x szybciej. cena zabija ale nie ma co o niej dywagowac, trzeba zapomniec i cieszyc sie tym ze pieczesz chleb z dziecmi w domu, ze razem mozecie zrobic lody, upiec bułki - to dla mnie i mojej rodziny duża frajda. niektórych rzeczy nie da się przeliczyć na pieniadze
usmiech.gif
poza tym te dania i dodatki sa naprawde pyszne.
oczywiscie będę uzywac tez tradycyjnych garów i patelni, ale z racji tego że oprócz blendera nie mielismy żadnych sprzetów w kuchni uwazam ze jestesmy rozgrzeszni z tego zakupu
usmiech.gif

namawiam, jesli sytuacja pozwala
usmiech.gif

Ja też mam Thermomixa - od jakiegoś roku. Przyznaję, że ułatwia życie w kuchni. Zalety to przede wszystkim szybkie działanie, wiele funkcji i największa to chyba taka, że sporo rzeczy można wykonać samemu i jest to dużo tańsze i zdrowsze niż kupowane w sklepach gotowce.
Cena jednak zwala z nóg! Według mnie jest przesadzona. Myślę, że można kupić równie dobrze robota kuchennego do 2 tys. czy nawet 1 tys. zł, który może nie będzie miał aż tylu funkcji, ale również się dobrze w swej roli sprawdzi.
Plusem Thermomoxa są też książki kucharskie, które są dostosowane specjalnie do niego. Wiele fajnych pomysłów można tam znaleźć, które będzie umiał wykonać nawet ktoś z dwoma lewymi ;-) Ja niektóre jednak trochę modyfikuje i ulepszam, bo zdarza się, że czasem jest coś nie tak z proporcjami.

Ja powiem tak... szukałam od kilku lat kogoś kto przeprowadzi u nas pokaz Thermomix-a i w zeszłym miesiącu miałam dwa pokazy jeden thermomix i drugi (nie jestem pewna czy moge dać tu nazwe ale zaryzykuje) BetterCook (POLSKI odpowiednik!!!!!!!!!!!!!!!!).
Okazuje się, że jak polacy chca to potrafią:-)
nasz Polski robot nie ucieka ze stołu w czasie robienia ciasta jest cichszy i dużo łatwiejszy w obsłudze chociażby wkladanie naczynia i zamykanie go...

Mysle, że nie musze sie chwalic, iż udało mi się namówic męża na zakup:tak:

Polecam również konkurencyjny Kohersen nowocześniejszy bo posiada indukcyjne podgrzewanie i wielowarstwowe naczynie oraz np. funkcję podsmażania więcej serwiseko.pl

reklama
Ja mam Silver Crest z Lidla. Byłam na pokazie najnowszego Thermomixa, widziałam starszą wersję Thermomixa.
Powiem tak na tym z Lidla robię tak samo przepisy z Thermomixa. Jedyne czego nie ma Silver Crest a ma Thermomix to Cookidoo (jeśli dobrze pisze) no i Thermomix ma wagę w środku misy a ten z Lidla niestety ma wagę na zewnątrz. Gdyby nie tak wysoka cena Thermomix to dla bajerów kupiła bym go :)
Ale dla mnie to cena z kosmosu, a ten z Lidla dostaliśmy na prezent ślubny i ogólnie jestem z niego bardzo zadowolona :)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry