reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tętno płodu w 12 tyg podczas badań prenatalnych

Blackoliwka

Fanka BB :)
Cześć dziewczyny, dostałam wyniki badań prenatalnych usg+ krew wykonanych w 12 tyg. Wszystkie parametry są w normie oprócz tętna płodu 133 uderzeń na minutę. Lekarz podczas USG nic nie powiedział a ja nie zwróciłam na to uwagi poza tym co chwile oytalam czy wsyztsko Ok. W necie czytam ze najlepszy puls na tym etapie to 150-170 ud/min ale ogólne normy mówią o 120-180 ud/min. Jak było u was czy któraś z was miała taki przypadek? Co mówił lekarz? Mi ten puls podniósł ryzyko trisomii. A wizyta dopiero w poniedziałek…

reklama
Cześć dziewczyny, dostałam wyniki badań prenatalnych usg+ krew wykonanych w 12 tyg. Wszystkie parametry są w normie oprócz tętna płodu 133 uderzeń na minutę. Lekarz podczas USG nic nie powiedział a ja nie zwróciłam na to uwagi poza tym co chwile oytalam czy wsyztsko Ok. W necie czytam ze najlepszy puls na tym etapie to 150-170 ud/min ale ogólne normy mówią o 120-180 ud/min. Jak było u was czy któraś z was miała taki przypadek? Co mówił lekarz? Mi ten puls podniósł ryzyko trisomii. A wizyta dopiero w poniedziałek…
Ja 17 tydz i 153 puls, będzie dobrze nie martw się na zapas🥰

Na wydruku z USG jest 160, a na tej kartce co liczył jest wpisane 140. Miała dwa dni później prenatalne już z krwią i chyba było 159 i to idealny środek.
Lekarz nie zwrócił na to uwagi?
No właśnie nie, ale widzę tez ze NT jest wpisane 1,8 a widziałam jak mierzył 3 razy i były wyniki 1,6-1,7 wiec myśle ze to moze być pomyłka.

reklama
Do góry