reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tętno płodu w 12 tyg podczas badań prenatalnych

Cześć dziewczyny, dostałam wyniki badań prenatalnych usg+ krew wykonanych w 12 tyg. Wszystkie parametry są w normie oprócz tętna płodu 133 uderzeń na minutę. Lekarz podczas USG nic nie powiedział a ja nie zwróciłam na to uwagi poza tym co chwile oytalam czy wsyztsko Ok. W necie czytam ze najlepszy puls na tym etapie to 150-170 ud/min ale ogólne normy mówią o 120-180 ud/min. Jak było u was czy któraś z was miała taki przypadek? Co mówił lekarz? Mi ten puls podniósł ryzyko trisomii. A wizyta dopiero w poniedziałek…
Ja miałam inną sytuację, tzn Maluch wyskoczył poza górną granicę normy. Mój lekarz mówił, że ok, a na prenatalnych, że tachykardia. Teraz jestem w 22 i tętno w normie, tachykardia wykluczona, a serduszko pracuje jak trzeba🙂

reklama
Ja słyszałem teorie, że jak tętno jest 110-140 to zapewne będzie chłopiec, a jak wyższe to dziewczynka ;)
Jakby było coś nie tak, to lekarz by zwrócił uwagę.

Do góry