reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Testy

Jeśli nie było monitoringu cyklu USG to nie wiadomo kiedy była owulacja. Mi po 10 dpo wychodził już cienia cienia jak była ciąża - ale miałam pewność kiedy była owulacja. Najbezpieczniej robić sikańca w dniu spodziewanej miesiączki ( a jeszcze bardziej miarodajna będzie beta HCG z krwi).

reklama
A dlaczego kłamstwo? Są kobiety, którym wyjdzie test 6 dni po zapłodnieniu a są kobiety, którym test wyjdzie po 14 dniach i kto miałby być oszukany?
Tak tylko czytając fora i opinie jest tak sporadycznie a jeżeli w ulotkach jest napisane że 6-7 dnia po zapłodnieniu u Większości kobiet poziom hcg jest taki że test go wykryje to raczej nie jest prawda?

Tak tylko czytając fora i opinie jest tak sporadycznie a jeżeli w ulotkach jest napisane że 6-7 dnia po zapłodnieniu u Większości kobiet poziom hcg jest taki że test go wykryje to raczej nie jest prawda?
Miałam ten test i nie widziałam, aby było tam napisane że u większości kobiet wykrywa ciążę, i aby producent zapewniał że po 6-7 dniach ciąża zostanie wykryta.

A jak mamy pewność co do dnia owulacji, potwierdzoną, to ile po owulacji test jest wiarygodny?
Jak monitorowala na usg u ginekologa to pewnosc ma co do owulacij kiedy wystapa z kalendarza sie nie da bo moze sie przesuwać z jakis powodow np choroby ,stresu itp najlepiej jak zrobi test w dniu spodziewanej miesiaczki albo pare dni po to bedzie wiarygodne 🙂

Do góry