reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testy...

Robilam juz go, ale przed planowana @ i byl negatywny. Jednak nie do konca im ufam, poniewaz jak bylam z corka w ciazy to pokazal,ze ciazy brak a byl 6 tydzien🙈 poszukam jeszcze z innych firm test i zrobie w tygodniu,czytalam ze beta sie podwaja po 48-72h.
Z moich obliczen wychodzi,ze jakby to byla faktycznie ciaza i owulacja byla 29 maja to bykby to dopiero 3t 2d, a jak 5 czerwca to 2t 2d wiec to moze za wczesnie... od miesiaczki nie moge liczyc poniewaz byla dluga i nie wspolzylam w tym czasie.

reklama
Ciężka sprawa.
A ostatnią miesiączkę kiedy miałaś?
Miesiaczke mialam 9 maja i twala do 22 maja 🙈 strasznie dluga byla tym razem- ale pierwsze 3 dni i 3 ostatnie dni to bylo plamienie- wiec nie wiem czy calosc zaliczyc do @. Tak czy inaczej nie moge liczyc od miesiaczki poniewaz nie wspolzylam w tym czasie, wiec nierealne byloby zajscie w ciaze.
Dzialalismy 18,19 dc , 26 i 27 dc, pozniej w 33 i 34 dc 😁 teraz mam 44 dc.
Bardzo ciezka sprawa przez nieregularne @ 🙈 dlatego ciagle tyle niewiadomych w mojej glowie 😔

Miesiaczke mialam 9 maja i twala do 22 maja 🙈 strasznie dluga byla tym razem- ale pierwsze 3 dni i 3 ostatnie dni to bylo plamienie- wiec nie wiem czy calosc zaliczyc do @. Tak czy inaczej nie moge liczyc od miesiaczki poniewaz nie wspolzylam w tym czasie, wiec nierealne byloby zajscie w ciaze.
Bardzo ciezka sprawa przez nieregularne @ 🙈 dlatego ciagle tyle niewiadomych w mojej glowie 😔
Ja właśnie nie wiem jak to u Ciebie by się liczyły te tygodnie ciąży, ale na pewno nie od owulacji. eh może na podstawie usg po prostu.. bo taki rzeczywiście dziwny ten cykl miałas :)

Ja właśnie nie wiem jak to u Ciebie by się liczyły te tygodnie ciąży, ale na pewno nie od owulacji. eh może na podstawie usg po prostu.. bo taki rzeczywiście dziwny ten cykl miałas :)
Bardzo dziwny, ale kazda ciaze mialam obliczana wedlug USG nigdy nie mialam liczonej od miesiaczki, bo tygodnie sie nigdy nie zgadzaly🙈 zawsze tydzien ciazy wychodzil na USG i po moim obliczeniu wychodzila data od wspolzycia 😶 zamowilam juz inny test 🙈 i jeszcze jeden elektryczny- wczeaniej robilam przed @, teraz zrobie po terminie @ jak bedzie negatywny to znaczy,ze ciazy nie ma i bede miala pewnosc. Juz innej rady nie mam, a nie chce sie bez powodu denerwowac, bedzie przykro,ze sie nie udalo, ale moze nastepnym razem sie uda.

Beta zrobiona, jutro bede miala jednak wynik 🙈 zrobilam dwa testy z apteki,ktore mi dali i oby dwa pokazuja tylko cienie 😔zaczynam watpic,ze to ciaza :( jesli beta wyjdzie ujemna to zrobia USG.

Ciężka sprawa.
A ostatnią miesiączkę kiedy miałaś?
Dziewczyny a myslicie, ze gdyby byl to faktycznie 3 tydzien to test nie pokarze 2 wyraznych kresek? Zaczynam glupiec juz 😟😪 naczytalam sie,ze przy torbielach i cystach moze tez wychodzic taki cien cienia🙈 w dodatku dzis lewy jajnik tak mi doskwiera, ze szkoda slow 🙁 czuje,ze i tym razem sie nie udalo i @ nadejdzie :( dodam zdjecie dzisiejszego testu, widzicie cos?

Załączniki

• 20200622_121536.jpg
    20200622_121536.jpg
    370,3 KB · Wyświetleń: 109
reklama
Dziewczyny a myslicie, ze gdyby byl to faktycznie 3 tydzien to test nie pokarze 2 wyraznych kresek? Zaczynam glupiec juz 😟😪 naczytalam sie,ze przy torbielach i cystach moze tez wychodzic taki cien cienia🙈 w dodatku dzis lewy jajnik tak mi doskwiera, ze szkoda slow 🙁 czuje,ze i tym razem sie nie udalo i @ nadejdzie :( dodam zdjecie dzisiejszego testu, widzicie cos?
No niestety lub stety tak. Albo jakiś cień się rzuca.

Do góry