reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Testy owulacyjne

Okxx123

Zaciekawiona BB
Hej.juz jakiś czas staram się z mężem o dziecko . Pewnie już wpadam paranoje..
Dzis 23 dzień cyklu owulacja wystąpiła przypuszczam jakieś 4 /5 dni temu bo.czulam bole w jajnikach .. wykonuje testy owulacyjne codziennie rano i wieczor . Od owulacji druga kreska jest jaśniejsza ale nadal.widoczna
W poprzednim cyklu nie miałam czegoś takiego druga kreska z dnia na dzień znikła . Co to może znaczyć? Podpinam zdjęcie i z góry dzineuje za jakąkolwiek pomoc

Załączniki

• 20210610_082418.jpg
    20210610_082418.jpg
    1 004,9 KB · Wyświetleń: 346
reklama
Z testów wynika, że owulacji nie było bo wszystkie są negatywne. Ale Ty najlepiej znasz swój organizm. Poziom lh może się utrzymywać w organizmie aż do miesiączki i dlatego testy takie wychodzą.

Oznacza to jedynie tyle, że lh w tym cyklu utrzymuje się dłużej.

To, że testy negatywne nie oznacza braku owulacji. Możesz mieć po prostu słaby pik. Tak samo jak pozytywny test nie gwarantuje owulacji.

U mnie te testy zupełnie nie działały. Ja akurat mam zespół policystycznych jajnikow i lekarz mówił że przy tym zupełnie te testy się nie sprawdza. Na początku przed zapytani lekarza próbowałam i faktycznie ani razu dobrze nie wskazały owulacji. Myślę że możesz opierać się na słuchaniu swojego organizmu :)

Z testów wynika, że owulacji nie było bo wszystkie są negatywne. Ale Ty najlepiej znasz swój organizm. Poziom lh może się utrzymywać w organizmie aż do miesiączki i dlatego testy takie wychodzą.
Myślę że owu wystąpiła bo miałam bole dość silne i tego dnia tj. 06.06 te kreski były takie same mimo że teraz wydaja się blade

U mnie te testy zupełnie nie działały. Ja akurat mam zespół policystycznych jajnikow i lekarz mówił że przy tym zupełnie te testy się nie sprawdza. Na początku przed zapytani lekarza próbowałam i faktycznie ani razu dobrze nie wskazały owulacji. Myślę że możesz opierać się na słuchaniu swojegotak organizmu :)

U mnie te testy zupełnie nie działały. Ja akurat mam zespół policystycznych jajnikow i lekarz mówił że przy tym zupełnie te testy się nie sprawdza. Na początku przed zapytani lekarza próbowałam i faktycznie ani razu dobrze nie wskazały owulacji. Myślę że możesz opierać się na słuchaniu swojego organizmu :)
Tak zdecydowanie monitorowanie własnego organizmu mowi najwięcej. Tylko czasem płata figle jak dziś u mnie miałam dość sporo śluzu wodnistego na bieliźnie i często musiałam siu siu.. nie chce się nakręcać ale troszeczkę mnie to zaskoczyło:/

Tak zdecydowanie monitorowanie własnego organizmu mowi najwięcej. Tylko czasem płata figle jak dziś u mnie miałam dość sporo śluzu wodnistego na bieliźnie i często musiałam siu siu.. nie chce się nakręcać ale troszeczkę mnie to zaskoczyło:/
Obserwacja obserwacją, ale najlepiej jest iść chociaż z raz na monitoring. Żadne testy czy objawy nie dadzą gwarancji, że owu była. Tylko monitoring.

Obserwacja obserwacją, ale najlepiej jest iść chociaż z raz na monitoring. Żadne testy czy objawy nie dadzą gwarancji, że owu była. Tylko monitoring.
Monitoring jest kolejnym krokiem, szczególnie przy nieregularnych cyklach. Niestety nawet trafienie w owulację to tylko pierwszy krok. Ja mimo monitoringu (zaczęliśmy po 7 miesiącach nieudanych starań) w pierwsza ciąże zaszłam po roku (niestety pozamaciczna). Dlatego warto dość szybko się na to zdecydować. Oczywiście z całym pakietem dodatkowych badań, również partnera.

Monitoring jest kolejnym krokiem, szczególnie przy nieregularnych cyklach. Niestety nawet trafienie w owulację to tylko pierwszy krok. Ja mimo monitoringu (zaczęliśmy po 7 miesiącach nieudanych starań) w pierwsza ciąże zaszłam po roku (niestety pozamaciczna). Dlatego warto dość szybko się na to zdecydować. Oczywiście z całym pakietem dodatkowych badań, również partnera.
Bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że wszystkie badania w porządku i mimo co uda Wam się szybko ujrzeć dwie kreski. Trzymam kciuki ✊ powodzenia ❤️

reklama
Bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że wszystkie badania w porządku i mimo co uda Wam się szybko ujrzeć dwie kreski. Trzymam kciuki ✊ powodzenia ❤️
Dziękuję za miłe słowa :) Na szczęście było to już jakiś czas temu i po pół roku przerwy od starań i kolejnych próbach z monitoringiem (też nienajkrótszych) dzisiaj jestem w 4 miesiącu :)

Do góry