reklama
Agnes4312
Moderator
Ja na zdjęciu nic nie widzę.Cześć, zrobiłam test, no i ja cień cienia widzę, ale to na prawdę taki, że na zdjęciu to go w ogóle nie da się uchwycić, temperatura jest niestety poniżej 37
A który to twój dc i ile dni po owu?
frez.ja1987
Fanka BB :)
Ja niestety też nic nie widzę.Cześć, zrobiłam test, no i ja cień cienia widzę, ale to na prawdę taki, że na zdjęciu to go w ogóle nie da się uchwycić, temperatura jest niestety poniżej 37
Temperatura poniżej 37 nie musi oznaczać braku ciąży. Ja nie przekroczyłam 36.88. ale mija podstawowa jest ok 35,9. Jeżeli był skok po owulacji, a nie było spadku, to nic straconego. Druga kwestia gdzie i czy prawidłowo dokonujesz pomiarów.
Ile jesteś dpo? Jaka metodą wyznaczałaś owulację? Testy? Obserwacja? Monitoring? Ile dni do@?
ewitka32
Dostałam miesiączki, ale tak myślę, że ta moja podstawowa temperatura to 36.8, zamówiłam już termometr owulacyjny, a druga rzecz chyba sobie uświadomiłam, że ja chyba raczej owulacje mam w jakimś 19 dniu, ponieważ według tego pomiaru złym termometrem, skok mam dopiero w tych dniach, a dzisiaj już był taki spadek do 36.8, jestem laikiem, dopiero zaczynam naukę, ale moje cykle nie są jakoś super regularne, wahają się między 30 a 32 dniem. Ale jak już przyjdzie ten owulacyjny, bo paski już mam, umówię się tym razem na monitoring i może zaskoczy nie poddaje się
frez.ja1987
No to jeżeli był spadek, to niestety nie wróżyło dobrze. Jeżeli cykle masz 30-32 dni to jak najbardziej mozesz mieć owulację koło 19dc. Ja przy cyklach 30-31 mam w 20dc. Ale uważam, że monitoring to rozsądna decyzja. Ponieważ ani testy owu, ani skok temperatury nie dają 100 procentowej pewności, że owulacja była. A monitoring wszystko Ci potwierdzi powodzeniaDostałam miesiączki, ale tak myślę, że ta moja podstawowa temperatura to 36.8, zamówiłam już termometr owulacyjny, a druga rzecz chyba sobie uświadomiłam, że ja chyba raczej owulacje mam w jakimś 19 dniu, ponieważ według tego pomiaru złym termometrem, skok mam dopiero w tych dniach, a dzisiaj już był taki spadek do 36.8, jestem laikiem, dopiero zaczynam naukę, ale moje cykle nie są jakoś super regularne, wahają się między 30 a 32 dniem. Ale jak już przyjdzie ten owulacyjny, bo paski już mam, umówię się tym razem na monitoring i może zaskoczy nie poddaje się
staraczka 88990
Dziewczyny a czemu nie można robić testów owu z pierwszego moczu ?
Agnes4312
Moderator
Ponieważ najwyższe stężenie poziomu hormonu LH odnotowuje się wieczorami, a nie z rana.Dziewczyny a czemu nie można robić testów owu z pierwszego moczu ?
A ja mam inne pytanie. Dzisiaj mam pozytywny test owu. Zgodnie z instrukcją owu powinna nastąpić w ciagu 24-36h. I zgłupiałam. Czy to znaczy, że może być nawet już za godzinę? Czy w ciągu 24-36h oznacza, że nie szybciej niż 24h?
Nie wiem kiedy najlepiej wstrzelić się z seksem. Niektóre strony podają, że jajeczko jest zdolne do zapłodnienia tylko przez 6 h.
ewitka32
Hej, hej powiedzcie proszę, rano miałam taki wodnisty śluz, a teraz mam taki mega przezroczysty i ciągnie się jak biało jajka, co to może oznaczać, wczoraj robiłam test owu wyszedł negatywny, temperatura wczoraj 36.68, a dzisiaj rano była już 36,91, mogę to jakoś interpretować już?
reklama
Agnes4312
Moderator
Może szczyt śluzu?Hej, hej powiedzcie proszę, rano miałam taki wodnisty śluz, a teraz mam taki mega przezroczysty i ciągnie się jak biało jajka, co to może oznaczać, wczoraj robiłam test owu wyszedł negatywny, temperatura wczoraj 36.68, a dzisiaj rano była już 36,91, mogę to jakoś interpretować już?