reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

testy owulacyjne

Cześć! Mam 23 lata i staram sie z mężem o dziecko, przy czym mam Hashimoto, ale w stanie równowagi.
1 test (zdjecie na bialum tle) robiłam 25 grudnia, (wg obliczen 31 mialam miec owulacje, wiec zaczelam je robic 6 dni przed)
28 grudnia byłam u ginekologa na wizycie kontrolnej i powiedział, że owulować będę dopiero za jakies 5/6 dni, więc nie robiłam już testów, kazdego dnia kochałam sie z Mężem bez zabezpieczenia.
Dzisiaj coś mnie podkusiło i zrobiłam test, wyszło tak jak na zdjeciu 2 (szare tło). Czy to owulacja? Bo LH po owulacji powinna sie zmniejszac prawda?
Niestety z LH różnie to bywa. Niekiedy utrzymuje się wysoko nawet kilka dni. :)

reklama
Cześć! Mam 23 lata i staram sie z mężem o dziecko, przy czym mam Hashimoto, ale w stanie równowagi.
1 test (zdjecie na bialum tle) robiłam 25 grudnia, (wg obliczen 31 mialam miec owulacje, wiec zaczelam je robic 6 dni przed)
28 grudnia byłam u ginekologa na wizycie kontrolnej i powiedział, że owulować będę dopiero za jakies 5/6 dni, więc nie robiłam już testów, kazdego dnia kochałam sie z Mężem bez zabezpieczenia.
Dzisiaj coś mnie podkusiło i zrobiłam test, wyszło tak jak na zdjeciu 2 (szare tło). Czy to owulacja? Bo LH po owulacji powinna sie zmniejszac prawda?
Czyli wg ginekologa Twoja owulacja miała się pojawić 2-3 styczeń. Czyli jest tak jak być powinno.

A powiedzcie proszę ile przed wykonaniem testu nie korzystacie z toalety? wiem, że 2 h wcześniej należy wstrzymać się z piciem i tak robię ale ja mam stosunkowo mały pęcherz i 2 h bez toalety to dla mnie spore wyzwanie.
Gdzieś wyczytałam że przez 4h nie powinno się oddawać moczu....musiałabym chyba cały dzień nic nie pić.....

reklama
A powiedzcie proszę ile przed wykonaniem testu nie korzystacie z toalety? wiem, że 2 h wcześniej należy wstrzymać się z piciem i tak robię ale ja mam stosunkowo mały pęcherz i 2 h bez toalety to dla mnie spore wyzwanie.
Gdzieś wyczytałam że przez 4h nie powinno się oddawać moczu....musiałabym chyba cały dzień nic nie pić.....
Ja normalnie robie test w godzinach 19-20, zazwyczaj od 16 jak wroce z pracy juz nic nie pije i tyle, jak mi sie chce siku to ide, jak nie to nie ide, ale zazwyczaj mam jeszcze z 2 wedrowki do toalety i potem juz po 19 badam LH. :)

Do góry