Hej dziewczyny. Czekam na wyniki Pappa, ale lekarz mi już powiedział, że ze względu na wiek (42 l.) zaleca zrobić badanie genetyczne. Amniopunkcji na pewno nie zrobię. I pytanie który Wy test wybrałyście? W szpitalu w którym pracuje mój lekarz robią SANCO. Trochę zaczęłam czytać i chyba NIFTY pro jest lepszy, bo ma większy zakres. Lekarz mówił, że najważniejsze, aby zrobić na podstawowe trisomie, ale jak to i tak tyle kosztuje to chyba lepiej dołożyć trochę i zrobić np. NIFTY pro. W każdym razie nie chodzi o cenę, tylko o to który wg Was jest najlepszy, bo pewnie oproócz tego zakresu badania i ceny są inne różnice pomiędzy tymi testami. Który Wy wybrałyście? Jestem w 13 tc. i mam jeszcze dużo czasu, bo te testy jak czytałam można zrobić w dowolnym momencie ciąży.
reklama
olka11135
Fanka BB :)
Był już taki temat i fajnie tam zostały one porównane https://www.babyboom.pl/forum/temat/nifty-czy-sanco.116249/
Angie777
Aktywna w BB
Cześć dzielna MamuśkoHej dziewczyny. Czekam na wyniki Pappa, ale lekarz mi już powiedział, że ze względu na wiek (42 l.) zaleca zrobić badanie genetyczne. Amniopunkcji na pewno nie zrobię. I pytanie który Wy test wybrałyście? W szpitalu w którym pracuje mój lekarz robią SANCO. Trochę zaczęłam czytać i chyba NIFTY pro jest lepszy, bo ma większy zakres. Lekarz mówił, że najważniejsze, aby zrobić na podstawowe trisomie, ale jak to i tak tyle kosztuje to chyba lepiej dołożyć trochę i zrobić np. NIFTY pro. W każdym razie nie chodzi o cenę, tylko o to który wg Was jest najlepszy, bo pewnie oproócz tego zakresu badania i ceny są inne różnice pomiędzy tymi testami. Który Wy wybrałyście? Jestem w 13 tc. i mam jeszcze dużo czasu, bo te testy jak czytałam można zrobić w dowolnym momencie ciąży.
Ja robiłam test Harmony , ale to w Niemczech. Myśle , ze w Polsce tez jest dostępny. Obecnie czekamy na wyniki.
koralik83
Hej! Mi Pappa wyszly zle, tzn skorygowane ryzyko trisomi 21-> 1 do 12. Wplyw na to ma i moj wiek (39) i cukrzyca i nadciśnienie. Zrobilismy Nifty Pro. Wyniki byly po tygodniu. Wszystkie trisomie niskie ryzyko, 1 do ilus miliardów. Zadnych dodatkowych anomalii nie wykryli i w potwierdzili plec Nifty Pro wybraliśmy bo bada szeroka game nieprawidłowości. Powodzenia!
ewaa000000
Ja też robiłam nifty pro wyniki były szybko
G
gość _199
Gość
Ja robiłabym ten test który wykrywa tripliosdie, bodajże harmony się nazywa. Sama robiłam nifty pro.
aspekt
Ryzyko triploidii bada PanoramaJa robiłabym ten test który wykrywa tripliosdie, bodajże harmony się nazywa. Sama robiłam nifty pro.
G
gość _199
Gość
Właśnie nie była pewna. Gdybym znowu była w ciąży na pewno ten test bym zrobilaRyzyko triploidii bada Panorama
reklama