reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testy i bety

Załączniki

• 05D50D01-D6F8-4FC0-A505-0C50F8D42DE9.jpeg
    05D50D01-D6F8-4FC0-A505-0C50F8D42DE9.jpeg
    331,9 KB · Wyświetleń: 103
reklama
😳, nie no te testy to jest masakra , i też o czasie się pojawiła ?
Oczywiście, była dosłownie w pierwszej minucie czy dwóch max, jeszcze bardziej różowa niż na zdjęciu 🤷‍♀️ dlatego odradzam każdemu. Wiem, ze są dziewczyny ( nieliczne ale są 😀) którym ten test się sprawdza, bo np wychodzi im czysta biel kiedy tej ciąży nie ma, no ale jednak znaczna większość ich zdecydowanie nie poleca. Jeśli kreska na nich wyjdzie a faktycznie jesteś w ciąży to przypadek dosłownie, bo łapie najwidoczniej nie tylko poziom hcg 🤷‍♀️

Na pinku tez już miałam kreske ( mniej widoczna ale jednak) a ciąży brak. Pamiętaj każdy test to tylko kawałek plastiku, nie mozemy mu zawierzać za wszelka cenę 🤷‍♀️ tylko beta jest wiarygodna w 100%
Właśnie bete robiłam i to dwa razy w dwóch labolatoriach i po czasie 30 ponad dniach od stosunku , więc dla mnie w szoku jaki badziew produkują , i ludziom sprzedają, no i przez te testy ogłupiałam powiem szczerze ale no skoro beta ujemna , i mówicie ze tez wam się zdarzyło że tak wyszło to chyba nic mi nie pozostaje jak zapomnieć o tych testach i bazować na becie, jutro ginekologa mam więc ciekawa jestem co powie

Oczywiście, była dosłownie w pierwszej minucie czy dwóch max, jeszcze bardziej różowa niż na zdjęciu 🤷‍♀️ dlatego odradzam każdemu. Wiem, ze są dziewczyny ( nieliczne ale są 😀) którym ten test się sprawdza, bo np wychodzi im czysta biel kiedy tej ciąży nie ma, no ale jednak znaczna większość ich zdecydowanie nie poleca. Jeśli kreska na nich wyjdzie a faktycznie jesteś w ciąży to przypadek dosłownie, bo łapie najwidoczniej nie tylko poziom hcg 🤷‍♀️
No to potrafią faktycznie wprowadzić w błąd aż człowiek nie wie czy jest coś czy nie ma

reklama
Az sama jestem ciekawa co na to lekarz powie , znając zycie pewnie nic , dla niego to zadna dokumentacja skoro beta ujemna a testy dodatnie
Właśnie bete robiłam i to dwa razy w dwóch labolatoriach i po czasie 30 ponad dniach od stosunku , więc dla mnie w szoku jaki badziew produkują , i ludziom sprzedają, no i przez te testy ogłupiałam powiem szczerze ale no skoro beta ujemna , i mówicie ze tez wam się zdarzyło że tak wyszło to chyba nic mi nie pozostaje jak zapomnieć o tych testach i bazować na becie, jutro ginekologa mam więc ciekawa jestem co powie
Daj znać koniecznie. Wiesz zdarzają się pomyłki ale to odwrotnie raczej. Ze testy negatywne a beta pozytywna, takich historii tez słyszałam wiele, ale no nie tak by testy miały racje a beta nie, tymbardziej w dwóch różnych laboratoriach. Wiadomo do pomyłek dochodzi ale nie aż takich :(
Ja niestety jestem najlepszym przykładem falyszywych pozytywów bo miałam kilka takich z różnych firm. W tym pinki i jeszcze inne paskowe ( zdjęcia zachowałam, wlasnie dla przestrogi innych, ze to tylko kawałek plastiku za kilka zł ) 🤷‍♀️🤷‍♀️

Załączniki

• 66192A13-02A9-4752-9D41-4080658BFE42.jpeg
    66192A13-02A9-4752-9D41-4080658BFE42.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 82
  • 0C150C31-0351-4887-B11D-1ABD40A47CFD.jpeg
    0C150C31-0351-4887-B11D-1ABD40A47CFD.jpeg
    549,1 KB · Wyświetleń: 81
  • 1B98816F-237F-43AE-95D5-2B0F1AAB71AD.jpeg
    1B98816F-237F-43AE-95D5-2B0F1AAB71AD.jpeg
    397,4 KB · Wyświetleń: 87
Do góry