reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testować czy jeszcze nie?

MalaMi24

Fanka BB :)
Witajcie dziewczyny. Spóźnia mi się miesiączka jeden dzień. Nigdy wcześniej się nie spóźniala. Staramy się bezskuteczne już rok. Czy test o czułości 25 mlu będzie już jutro rano wiarygodny? Czy jeszcze poczekać? Z góry dziękuję za pomoc :)

reklama
Niestety nie którzy mężczyzni nie dopuszczają do siebie takiej myśli że coś może być z nimi nie tak i to jest najgorsze potem takiego przekonać żeby się przebadał a coraz częściej niestety jest tak że wina leży po stronie mężczyzn. Co do lekarza to fakt trzeba trafić na takiego z powołaniem a to też niestety w tych czasach nie jest łatwe
Tu swoje zdanie zachowam dla siebie co myślę o takich typkach bo za dużo mięsa by poleciało[emoji6][emoji6][emoji6] ja odwiedziłam wielu ginekologów i do tej pory nie znalazłam swojego takiemu które mi wiem że mogę zaufać że wiem że jest dobry za każdym razem do innego idę [emoji38] i szukam tego ,,idealnego,,

reklama
Ja w pierwsza ciążę zaszłam po roku starań byłam u trzech ginekologów żaden nie wiedział co jest i trafiłam na panią ginekolog która znalazła u mnie cyste zapisała tabletki i po miesiącu zaszłam w ciążę w drugą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu a teraz już idzie 6 miesiąc i jak narazie nic

Ja w pierwszą zadałam też w pierwszym cyklu poszliśmy na żywioł i było jak będzie to będzie [emoji3] teraz już 8mc i nic z tym że czasowo staranka wstrzymane to i badań jeszcze nie porobiłam ani nic na razie na własną rękę kupilam ovarin castagnus i wiesiołka [emoji3]

Tu swoje zdanie zachowam dla siebie co myślę o takich typkach bo za dużo mięsa by poleciało[emoji6][emoji6][emoji6] ja odwiedziłam wielu ginekologów i do tej pory nie znalazłam swojego takiemu które mi wiem że mogę zaufać że wiem że jest dobry za każdym razem do innego idę [emoji38] i szukam tego ,,idealnego,,
No ja mam tak samo bo niestety tamta pani doktor już nie pracuje a tak jak pisałam wcześniej teraz ciężko o takiego zaufanego lekarza

Ja w pierwszą zadałam też w pierwszym cyklu poszliśmy na żywioł i było jak będzie to będzie [emoji3] teraz już 8mc i nic z tym że czasowo staranka wstrzymane to i badań jeszcze nie porobiłam ani nic na razie na własną rękę kupilam ovarin castagnus i wiesiołka [emoji3]
Mi lekarz polecił brać ovulomed max tylko z tego co czytałam w ulotce jest to na uregulowanie cyklów i można brać przy zespole policystycznych jajników ( niewiem czy to dobrze napisałam ) z czego ja mam cykle bardzo regularne jak w zegarku 27 dni a żadnych badań mi nie zlecił narazie

Dziękuję wam wszystkim za te słowa otuchy. Mój Mąż już chyba odpuścił, dzisiaj znów napisał że wróci później do domu bo chciałam mu się wyzalac w końcu może bez stresu pokochać. Najlepsze z tego wszystkiego na niedzielny obiad zapowiedziała się jego mama. Nawet nie spytał mnie o zdanie bo ja chcialam w końcu spędzić ten weekend sam na sam bo mam pierwszy wolny od dawien dawna. Na to usłyszałam, że jestem samolubna j jak nie toleruje jego matki to i jego po części. Nie wiem co się z nim stało, wzięłam ślub z mężczyzną, który był kochający nie związał na słowa swojej mamy która tuż przed ślubem powiedziała, że może zajde w ciążę przed ślubem jak ona.. odnośnie ginekologa nie miałam monitoringu cyklu, kiedyś usłyszałam że jeden jajniki jest ok a w drugim jest dużo pęcherzyków. Nie wiem co miało to oznaczać. Najgorsze chyba co może mi mój mąż zrobić to zdradzić mnie w tej chwili gdy to najbardziej potrzebuje... gdy zobaczyłam dwie kreski na teście jedna blada to nie mogłam się nacieszyć on też. Gdy zaszłam w ciążę była ogromna radość a jak poronilam to poczułam się wręcz naznaczona, że to pewnie moja wina.. że może się przemeczalam w pracy, nie dbalam o siebie.. no za przeproszeniem kur.. ile można coś udowadniać że się staram, że chce.. Dziękuję dziewczyny za wsparcie i że mogę się wyzalic. Potrzebuje teraz wyciszenia i dam sobie spokój chyba z forum na dłuższy czas wejdę jak uda mi się zajść w ciążę no chyba że mnie prędzej zostawi dla innej..

Dziękuję wam wszystkim za te słowa otuchy. Mój Mąż już chyba odpuścił, dzisiaj znów napisał że wróci później do domu bo chciałam mu się wyzalac w końcu może bez stresu pokochać. Najlepsze z tego wszystkiego na niedzielny obiad zapowiedziała się jego mama. Nawet nie spytał mnie o zdanie bo ja chcialam w końcu spędzić ten weekend sam na sam bo mam pierwszy wolny od dawien dawna. Na to usłyszałam, że jestem samolubna j jak nie toleruje jego matki to i jego po części. Nie wiem co się z nim stało, wzięłam ślub z mężczyzną, który był kochający nie związał na słowa swojej mamy która tuż przed ślubem powiedziała, że może zajde w ciążę przed ślubem jak ona.. odnośnie ginekologa nie miałam monitoringu cyklu, kiedyś usłyszałam że jeden jajniki jest ok a w drugim jest dużo pęcherzyków. Nie wiem co miało to oznaczać. Najgorsze chyba co może mi mój mąż zrobić to zdradzić mnie w tej chwili gdy to najbardziej potrzebuje... gdy zobaczyłam dwie kreski na teście jedna blada to nie mogłam się nacieszyć on też. Gdy zaszłam w ciążę była ogromna radość a jak poronilam to poczułam się wręcz naznaczona, że to pewnie moja wina.. że może się przemeczalam w pracy, nie dbalam o siebie.. no za przeproszeniem kur.. ile można coś udowadniać że się staram, że chce.. Dziękuję dziewczyny za wsparcie i że mogę się wyzalic. Potrzebuje teraz wyciszenia i dam sobie spokój chyba z forum na dłuższy czas wejdę jak uda mi się zajść w ciążę no chyba że mnie prędzej zostawi dla innej..
Może najpierw porozmawiaj z mężem tak na poważnie zapytaj wprost czy kogoś ma bo jeśli jest między wami aż tak źle jak piszesz to dziecko raczej nic nie zmieni najlepiej jest usiąść i szczerze na spokojnie porozmawiać

Może najpierw porozmawiaj z mężem tak na poważnie zapytaj wprost czy kogoś ma bo jeśli jest między wami aż tak źle jak piszesz to dziecko raczej nic nie zmieni najlepiej jest usiąść i szczerze na spokojnie porozmawiać
Wszystko przez to, że teściowa się miesza i nastawia go przeciwko mnie. Postaram się porozmawiać jak wroci bo mialbyc 2 h temu... dziękuję za pomoc.

Wszystko przez to, że teściowa się miesza i nastawia go przeciwko mnie. Postaram się porozmawiać jak wroci bo mialbyc 2 h temu... dziękuję za pomoc.
Życzę Ci aby Ci się ułożyło jak najlepiej z mężem[emoji8][emoji8][emoji8] zawsze jest najgorzej jak ktoś trzeci się miesza i wchodzi z buciorami w nasze życie [emoji853]

Kochane powiedzcie mi czy jeśli na teście owulacyjny wyjdzie testową kreska jaśniejsza od kontrolnej ale tylko minimalnie to też jest szansa, że będzie owulacja? Mimo, że mam ponad 40 prolaktyny? Piersi mnie bolą coraz mocniej, a w podbrzuszu tak ciągnie.. wcześniej tak nie miałam no chyba, że to zasługa csstagnusa. Będę wdzięczna za poradę [emoji8][emoji8]

reklama
Ja też kiedyś miałam ten problem niestety to jest najgorsze ale teściowa w końcu zrozumiała i mąż też że to nasze życie i nikt nie będzie nam dyktował co mamy robić :biggrin2:
Mam nadzieję że wszystko się ułoży i mąż w końcu też zrozumie życzę ci tego z całego serca i trzymam za was kciuki żeby było dobrze

Do góry