reklama
amusedxxx
Fanka BB :)
Cześć! Od następnego cyklu (jeśli taki będzie) zacznij robić testy owulacyjne tak od 10dc na początek. I polecam zaopatrzyć się w testy domowe laboratorium z Allegro albo easy@home z Amazona, bo zbankrutujesz na facelle Do tego polecam aplikacje Premom - tam wrzucasz zdjęcia testów i apka wylicza wynik na podstawie stosunku wybarwienia kresek i szacuje kiedy jest pik, jak na screenie dla przykładu (tu akurat testy DL). Po piku owulacja powinna wystąpić w ciągu 24-48h, natomiast pamiętaj ze to tylko kawałek papieru i może się nie pokrywać z faktycznym stanem więc najlepiej połączyć to z monitoringiem u ginekologa albo chociaż mierzeniem temperatury.
Załączniki
klaudia16
Dzisiaj zrobiłam kolejny test i kreska taka sama jak na zdjęciu wyżej, od wczoraj mam również lekko rozowa wydzielinę co to może oznaczać ? Dodam że stosunek był również 4 dni temu . Wczorajszy test również nas zachęcił do próby, czy jest jakaś czasa ? Na ten moment nie chcemy się nakręcać tylko na luzie podjąć próby i pierwszy raz sprawdzamy testami owulacyjnymi .
oczywiście że może oznaczać owulację, szczególnie patrząc na ilość dni w Twoim cyklu, ale lepiej je zacząć robić wcześniej. Ja robiłam testy z ciekawości jeszcze przed staraniem o drugie dziecko i później już mniej więcej wiedziałam kiedy mam owu. Zaszłam w ciążę w 3 cyklu z testami z tym że jestem cykl był bezowolacyjny czyli bez szans. Na instrukcji jest napisane w ciągu ilu od pozytywnego testu będzie owulacja. Na zdjęciu są moje testy. U mnie było tak że po owulacji test już bladł, ale tak jak dziewczyny pisały, może też pozostawać pozytywny. Najważniejsze jest wyłapać ten pierwszy pozytywny wtedy wiadomo że w ciągu 24/36/48h ( na różnych testach jest różnie napisane)będzie owuDzisiaj zrobiłam kolejny test i kreska taka sama jak na zdjęciu wyżej, od wczoraj mam również lekko rozowa wydzielinę co to może oznaczać ? Dodam że stosunek był również 4 dni temu . Wczorajszy test również nas zachęcił do próby, czy jest jakaś czasa ? Na ten moment nie chcemy się nakręcać tylko na luzie podjąć próby i pierwszy raz sprawdzamy testami owulacyjnymi .
Załączniki
klaudia16
Dziękuję za odpowiedź, trochę mnie pocieszyłaś, bo już myślałam że nie ma szans skoro za późno zaczęłam je robić. Zastanawia mnie ta wydzielina bo już 3 dzień mam taką lekko rozowa , z tym ze nie jest to krew , i nie ma tego dużo. Wczoraj miałam również klocie w lewywm jajniku , do @ mam jeszcze około 15-16 dnioczywiście że może oznaczać owulację, szczególnie patrząc na ilość dni w Twoim cyklu, ale lepiej je zacząć robić wcześniej. Ja robiłam testy z ciekawości jeszcze przed staraniem o drugie dziecko i później już mniej więcej wiedziałam kiedy mam owu. Zaszłam w ciążę w 3 cyklu z testami z tym że jestem cykl był bezowolacyjny czyli bez szans. Na instrukcji jest napisane w ciągu ilu od pozytywnego testu będzie owulacja. Na zdjęciu są moje testy. U mnie było tak że po owulacji test już bladł, ale tak jak dziewczyny pisały, może też pozostawać pozytywny. Najważniejsze jest wyłapać ten pierwszy pozytywny wtedy wiadomo że w ciągu 24/36/48h ( na różnych testach jest różnie napisane)będzie owu
reklama
klaudia16
Byłam u ginekologa wczoraj , pecherzyk 15mm także chyba jednak coś oznacza, powiedziała że jak najbardziej można podejmowałam próbyObecnie to nie oznacza nic. Testy mogą być pozytywne aż do @.