reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test owulacyjny.

Noelia28

Aktywna w BB
Witam.
Dziś mam 12 dzień cyklu ( cykle mam regularne 28 -29 dni ) i od 9 dnia robię testy owulacyjne i kreska była bardzo blada druga albo żadna, dziś zrobiłam test i wydaje mi się że kreski są tak samo intensywne i teraz pytanie ? Czy faktycznie za ok 12-24 h będzie owulacja czy mam czekać na mocniejsza kreske? Na teście widniała Informavja że pozytywny to dwie takie same kreski jak i jedna mocniejsza.

Załączniki

• IMG_20200519_104501.jpg
    IMG_20200519_104501.jpg
    567,9 KB · Wyświetleń: 267
reklama
Rozwiązanie
To jeszcze negatyw jest, ale zrób jutro i po jutrze i powinno to być to i po 10 dniach zrób progesteron od pozytywnego. Powiem Ci że też robiłam te testy krecha była taka sama jak kontrolna a progesteron 10dpo 0,78 więc nie wiem czy wierzyć w te testy.
Witam.
Dziś mam 12 dzień cyklu ( cykle mam regularne 28 -29 dni ) i od 9 dnia robię testy owulacyjne i kreska była bardzo blada druga albo żadna, dziś zrobiłam test i wydaje mi się że kreski są tak samo intensywne i teraz pytanie ? Czy faktycznie za ok 12-24 h będzie owulacja czy mam czekać na mocniejsza kreske? Na teście widniała Informavja że pozytywny to dwie takie same kreski jak i jedna mocniejsza.
Myślę, że jutro będzie dopiero piękny pozytyw, ale lepiej już dziś działać i pojutrze ponownie :)

Ty naprawdę w to wierzysz ?....
Ale w co? Plemniki czy testy?
Bo jesli chodzi o żywotność to tak sa na to badania.
Jesli chodzi o testy to one nie pokazuje owulacji tylko hormon który jest wydzielany przed owulacja i niestety bywa, ze cos moze zablokować owulacje i taki test nic nie wnosi oprócz zamieszania. Zreszta tu na forum mnóstwo takich przypadków.
Organizm każdej kobiety wysyła sygnały kiedy jest ten czas. A nawet jesli sie nie wie kiedy a współżyje regularnie to nie ma opcji nie zajść w ciaze

Ostatnia edycja:
Witam.
Ja takim testom niestety nie ufam, miałam niby potwierdzona owulacje przez test a okazało się w zupełnie innym terminie na monitoringu 🤷🏻‍♀️ proponuję monitorowanie owulacji 😎

Ja takim testom niestety nie ufam, miałam niby potwierdzona owulacje przez test a okazało się w zupełnie innym terminie na monitoringu 🤷🏻‍♀️ proponuję monitorowanie owulacji 😎
Ale jak miałaś potwierdzona przez test ?
Testy ci tylko pokażą że od momentu pozytywnego testu owulacja nastąpi w przeciągu 12-36 h

reklama
To jeszcze negatyw jest, ale zrób jutro i po jutrze i powinno to być to i po 10 dniach zrób progesteron od pozytywnego. Powiem Ci że też robiłam te testy krecha była taka sama jak kontrolna a progesteron 10dpo 0,78 więc nie wiem czy wierzyć w te testy.

Rozwiązanie
reklama
Do góry