reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciązowy

natalia16!

Aktywna w BB
Cześć dziewczyny:) co myślicie o tym teście? Zrobiony 4 dni przed planowaną miesiączką

Załączniki

• 20250331_112118.jpg
    20250331_112118.jpg
    791,6 KB · Wyświetleń: 235
reklama
Mam taką nadzieje :) chociaż to jest mój pierwszy cykl po poronieniu samoistnym także bo dostaliśmy od razu zielone światło także jak się uda to będzie super 😀

Znaczy badałaś betę? Jeśli była ujemna, to teraz faktycznie coś tam prześwituje i może świadczyć o ciąży.

A jeśli nie badałaś bety, to może być pozostałość po poronieniu - jeśli wyjdzie dodatnia musisz sprawdzić przyrost - jak będzie rosła, to pewnie ciąża, a jak nie - to pozostałość po poronieniu. Ginekolog nie sprawdzi poprzez USG czy beta spadła do 0.

Znaczy badałaś betę? Jeśli była ujemna, to teraz faktycznie coś tam prześwituje i może świadczyć o ciąży.

A jeśli nie badałaś bety, to może być pozostałość po poronieniu - jeśli wyjdzie dodatnia musisz sprawdzić przyrost - jak będzie rosła, to pewnie ciąża, a jak nie - to pozostałość po poronieniu. Ginekolog nie sprawdzi poprzez USG czy beta spadła do 0.
Tak tak badałam, spadła całkowicie i wtedy ginekolog dała zielone światło:)

reklama
No to trzymam kciuki. Mój ginekolog uważa, że po poronieniu dobrze jest zajść szybko w ciążę, gdyż organizm jeszcze pamięta poprzednią i tą kolejną łatwiej utrzymać.

Do góry