A ten progesteron jest już z beta czy trzeba osobno robić wynikW tym tygodniu to szkoda czasu na lekarza. Nic zapewne nie zobaczy i każe przyjść za 2 tygodnie.
Progesteron powinien być najlepiej powyżej 20.
reklama
93kora
Fanka BB :)
Dobre przyrosty też mogą... Ja co prawda miałam niby w normie ale później zatrzymało się na ok 1000Zbyt małe przyrosty mogą oznaczać cp.
Dokładnie - betę trzeba oznaczyć jak ok 6-7tc (licząc od OM) nie widać na USG w macicy pęcherzyka ciążowego lub gdy kobieta musi bardzo szybko wdrożyć leki (bądź je odstawić).
W innych przypadkach ma taką samą wartość diagnostyczną jak test sikany.
NiebieskookaEM
A ja nadal uważam, zę warto zbadać betę w odstępie 48h.Dokładnie - betę trzeba oznaczyć jak ok 6-7tc (licząc od OM) nie widać na USG w macicy pęcherzyka ciążowego lub gdy kobieta musi bardzo szybko wdrożyć leki (bądź je odstawić).
Ogólnie wartość beta ma bardzo szerokie normy w lab i dlatego najważniejszy jest jej przyrost, nie sama pojedyncza wartość.Muszę powiedzieć że tylko bte chce .a czemu mieli by o oznaczyć HCG total co to znaczy
Lekarz jest w stanie zobaczyć pęcherzyk na usg jeśli jej wartość jest około 1000, także nie warto już teraz lecieć do lekarza. Serduszko chyba od 6 do 8 tys.
@NiebieskookaEM Tylko ja nadal nie wiem w jakim celu Chyba tylko by mieć pamiątkę, bo innej wartości to w większości przypadków nie ma.
reklama
NiebieskookaEM
Jak dla mnie to im szybciej , tym lepiej, bo w razie gdybyś miała za niski, to lekarz może Ci coś przepisać, bo na tym etapie wartość progesteronu jest ważna.A kiedy najpóźniej powinnam zrobić wynik tego progesteron