reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test ciążowy

No to nic będę czekać na okres skoro to jednak nie ciąża
Ty nie czekaj na nic tylko zapisuj się do lekarza. Jeśli masz niski progesteron to ciąży nie utrzymasz, nawet jak byś w nią zaszła. Jeśli masz takie długie cykle to całkiem możliwe, że masz be bezowulacyjne, a te testy owulacyjne mi się całkiem nie sprawdziły, więc nimi się nie sugeruj. Zamiast nakrecac się na ciąże zapisuj się do lekarza I zacznij regulować cykle.

reklama
Ty nie czekaj na nic tylko zapisuj się do lekarza. Jeśli masz niski progesteron to ciąży nie utrzymasz, nawet jak byś w nią zaszła. Jeśli masz takie długie cykle to całkiem możliwe, że masz be bezowulacyjne, a te testy owulacyjne mi się całkiem nie sprawdziły, więc nimi się nie sugeruj. Zamiast nakrecac się na ciąże zapisuj się do lekarza I zacznij regulować cykle.
plamienia nie zawsze są od niskiego progesteronu

plamienia nie zawsze są od niskiego progesteronu
Wiem, ale ja je miałam. Zarówno to może być okres, czy implantacja. Ale jeśli jej testy wychodzą negatywne, a cykle są w cholere długie to możliwe że to niedobór progesteronu. Nie jestem lekarzem, dlatego będzie najlepiej jeśli Autorka się wybierze do lekarza, i to jak najszybciej skoro planuje ciążę.

Wiem, ale ja je miałam. Zarówno to może być okres, czy implantacja. Ale jeśli jej testy wychodzą negatywne, a cykle są w cholere długie to możliwe że to niedobór progesteronu. Nie jestem lekarzem, dlatego będzie najlepiej jeśli Autorka się wybierze do lekarza, i to jak najszybciej skoro planuje ciążę.
to, że ty tak miałaś to nie znaczy, że tak będzie.
Fakt wizyta u lekarza powinna być ale autorka mówi, że była i wszystko okey.
Moim zdaniem nie ma bardzo nieregularnych cykli skoro raz w miesiącu występuje okres. Autorka musi poprostu nauczyć się swoich cykli i wtedy się obserwować

No tak jak mówię rzadko się zdarza żeby mi się okres tyle spóźniał teraz już nie wiem czy to było plamienie czy okres , to fakt muszę się nauczyć swoich cykli każda przyszła mama która chce mieć dziecko patrzy na wszystkie objawy

reklama
to, że ty tak miałaś to nie znaczy, że tak będzie.
Fakt wizyta u lekarza powinna być ale autorka mówi, że była i wszystko okey.
Moim zdaniem nie ma bardzo nieregularnych cykli skoro raz w miesiącu występuje okres. Autorka musi poprostu nauczyć się swoich cykli i wtedy się obserwować
Ale wizyta u ginekologa nie zaszkodzi. Warto w badanich oznaczyć tsh, glukoze, insulinę. Tez miałam problem z zajściem w ciążę w ciągu dwóch lat starań zdiagnozowałam niedoczynność tarczycy, Hashimoto oraz cukrzycę. Gdy to unormowałam zaszłam w ciążę.

Do góry