reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy

reklama
Jak robiłam betę 18 majato miałam 649,1,a 1 czerwca miałam poronienie,gin zleciła mi wykonanie bhcg 7 czerwca i wyszło 149,7 czy warto czekać do @ i jeśli się nie pojawi to dopiero zrobić test?
Ja bym sprawdzała spadek bety beta może spadać 4-6 tygodni więc testy mogą wychodzić nie wiarygodne

Jak robiłam betę 18 majato miałam 649,1,a 1 czerwca miałam poronienie,gin zleciła mi wykonanie bhcg 7 czerwca i wyszło 149,7 czy warto czekać do @ i jeśli się nie pojawi to dopiero zrobić test?
Jeżeli 7 czerwca beta była jeszcze pozytywna po poronieniu to tutaj do owulacji była jeszcze daleeeeeka droga. Moim zdaniem nic się tutaj nie zadziało i czekaj na okres. Najlepiej zbadaj betę czy jest już 0.

a no to zmienia postać rzeczy najwcześniej test zrób jakiej 12 dni po stosunku powinno wyjść już cos

Testowanie X dni po stosunku jest bez sensu [emoji6] dla przykładu: jakbym uprawiała seks w 10dc i ktoś poleciłby mi zatestowac 12 dni później (w 22dc) to nic by nie wyszło, bo owulacje miałam dopiero w 23dc. Bez owulacji nie ma ciąży, a tu dopiero co się poronienie skończyło i nie ma żadnej pewności kiedy dojdzie do owulacji, a prawdopodobnie jeszcze jej nie było.

Czekaj, czekaj jeżeli beta 07.06 wynosiła ponad 100, czyli tydzień od poronienia a wtedy mówisz że uprawialiscie sex, to nie mogło być jeszcze owulacji bo organizm nadal myśli że jestes w ciąży.

Czekaj, czekaj jeżeli beta 07.06 wynosiła ponad 100, czyli tydzień od poronienia a wtedy mówisz że uprawialiscie sex, to nie mogło być jeszcze owulacji bo organizm nadal myśli że jestes w ciąży.
Robiłam testy owulacyjne 8,9,10 i wyszły 2 kreski czyli wychodzi na to że owulacji nie było?

reklama
Do góry