reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test ciążowy z krwi z Apteki - jest taki!

reklama
Hej dziewczyny! chciałabym Was przestrzec przed tymi testami. mi dwa razy wyszedł fałszywie pozytywny. starając się o dziecko od trzech lat taka pomyła była dla mnie bardzo bolesna. żaden inny test do tej pory nie był fałszywie pozytywny. szkoda pieniędzy.

Żaden test nie da nam 100% pewności. Taką pewność może dać słyszalne echo serca płodu w 6 tygodniu ciąży. Dużo testów wykonanych przed spodziewanym terminem miesiączki wprowadza nas w błąd, bo niestety nie każde zapłodnione jajko się zagnieździ. Piszę to dlatego, żeby dać nam nadzieję, że organizm kobiety jest figlarny, a natura robi nas nieraz w bambuko. To nie powód do zmartwień. Niedługo wiosna. Zmiana pogody i mam nadzieję zdrowego podejścia do testów.
Dobrze na tydzień przed spodziewana miesiączka zrobić sobie z krwi progesteron i beta hcg. Cena badania hormonu hcg z krwi w laboratorium jest zbliżona ceną do tego płytkowego, o którym jest mowa na forum.. Różnica w nich polega na tym, że laboratorium procentowo wskaże nam ilość upragnionego hormonu. Pozdrawiam 💚

To jak dziewczyny mówicie ze ten test ciążowy z krwi w domu nie jest wiarygodny? Bo zastanawiam się czy kupować.
Mianowicie mam taki problem.
Mam 50 dzien cyklu, @ ani widu ani słychu. Już mnie to zaczyna dobijać.
Zrobiłam 7 testów ciążowych każdy negatywny każdy zrobiony rano i pierwszy z nich zrobiony dopiero w terminie spodziewanej @.
Nie wiem co mam myśleć. Zorientowałam się i moja Pani ginekolog najbliższe terminy ma za około 2-3 tygodnie.
Dajcie znać co o tym myślicie.

Nie lepiej będzie jak zrobisz w laboratorium betę z krwi? Będziesz miała wtedy 100 % pewność.
To jak dziewczyny mówicie ze ten test ciążowy z krwi w domu nie jest wiarygodny? Bo zastanawiam się czy kupować.
Mianowicie mam taki problem.
Mam 50 dzien cyklu, @ ani widu ani słychu. Już mnie to zaczyna dobijać.
Zrobiłam 7 testów ciążowych każdy negatywny każdy zrobiony rano i pierwszy z nich zrobiony dopiero w terminie spodziewanej @.
Nie wiem co mam myśleć. Zorientowałam się i moja Pani ginekolog najbliższe terminy ma za około 2-3 tygodnie.
Dajcie znać co o tym myślicie.

Nie wiem co o tym myśleć

Załączniki

• Snapchat-1753527355.jpg
    Snapchat-1753527355.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 1 179
reklama
Do góry