reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test ciążowy pod światło

reklama
Ja również dobrze życzę dziewczynie, ale trzeba być realistą.

23.04 miała negatywny test ciążowy, a 24.04 już niby lekarz dojrzał pęcherzyk w macicy. Zresztą to USG jest tak niewyraźne, że nawet trudno potwierdzić, że to pęcherzyk ciążowy, bo takich czarnych plamek na załączonym zdjęciu jest znacznie więcej. I zupełnie jest dla mnie niezrozumiałe dlaczego akurat ta, to pęcherzyk ciążowy. Jeśli to 5tc, to przynajmniej ciałko żółte powinno być w pęcherzyku. Ja nic takiego tam nie widzę.
Mogę się założyć, że za 3 tygodnie pojawi się post, że poroniła, a to po prostu przyjdzie kolejna @.

Ja również dobrze życzę dziewczynie, ale trzeba być realistą.

23.04 miała negatywny test ciążowy, a 24.04 już niby lekarz dojrzał pęcherzyk w macicy. Zresztą to USG jest tak niewyraźne, że nawet trudno potwierdzić, że to pęcherzyk ciążowy, bo takich czarnych plamek na załączonym zdjęciu jest znacznie więcej. I zupełnie jest dla mnie niezrozumiałe dlaczego akurat ta, to pęcherzyk ciążowy. Jeśli to 5tc, to przynajmniej ciałko żółte powinno być w pęcherzyku. Ja nic takiego tam nie widzę.
Mogę się założyć, że za 3 tygodnie pojawi się post, że poroniła, a to po prostu przyjdzie kolejna @.
Myślę że skoro lekarz kazał jej kontrolować betę to wszystko będzie wiadomo

Oby chociaż autorka zrozumiała. To, czy my wierzymy czy nie, to naprawdę drugorzędna sprawa.
Ja raczej staram się w życiu zakładać ten gorszy scenariusz, by potem nie przeżywać rozczarowań.

4 dniowe plamienie/krwawienie trudno uznać za plamienie implantacyjne, bo po prostu ono tyle nie trwa. Czy pojawiło się krwawienie w terminie @ - podobno się zdarza. Sama miałam plamienia/krwawienia do 14-16tc w każdej z moich ciąż. Ale sama przyznasz, że jest to dość nieprawdobne, że dzisiaj test neagtywny, a kolejnego dnia na USG już uwidoczniony jest pęcherzyk. Ten jej test z wczoraj powinien zatem mieć kreskę testową, tak intensywną jak kontrolna. Bo beta musiała wynosić min 1000. (zakładając, że ten z 23.04 po prostu był uszkodzony bądź źle wykonany).

Do góry