reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

test beta hcg

asiolka1986

Początkująca w BB
witam... robilan badanie hcg... wyszlo mi 533 w czwartym tygodniu i 5 dni... czy jest norma czy moze swiadczyc o ciazy pozamacicznej? pytam bo w srode mialam robione usg i nic nie bylo zupelnie widac... byl to czwarty tydzien i lekarz zlecil mi badanie hcg

reklama
Rozwiązanie
postaraj się uspokoić , przecież nie powiedziała że jest źle , jeśli ufasz tamtemu gin ,to poczekaj na wizytę a jeśli nie to poszukaj innego i udaj się wcześniej
1 ciąża okazała się pustym pęcherzykiem ,po roku 2 ciąża i w 9 tyg serduszko przestało bić , potem pół roku i obecnie 27 tydz ,a do 12 tyg bo to tego czasu jest najwięcej poronień ,potem ryzyko maleje z każdym tyg ,więc czekałam na to jak na zbawienie ,a później na prenatalne czy dzieciątko zdrowe
o kurcze to mialas przejsciano ale dobrze ze teraz jest juz dobrze

reklama
1 ciąża okazała się pustym pęcherzykiem ,po roku 2 ciąża i w 9 tyg serduszko przestało bić , potem pół roku i obecnie 27 tydz ,a do 12 tyg bo to tego czasu jest najwięcej poronień ,potem ryzyko maleje z każdym tyg ,więc czekałam na to jak na zbawienie ,a później na prenatalne czy dzieciątko zdrowe
znowu pytam bo tamto jakos dziwnie mi wpisaloto ze byl pusty pecherzyk koedy siw dowiedzialas? i mialas objawy ciazy? i wtedy gdy ciaza obumarla to beta ci rosla?

znowu pytam bo tamto jakos dziwnie mi wpisaloto ze byl pusty pecherzyk koedy siw dowiedzialas? i mialas objawy ciazy? i wtedy gdy ciaza obumarla to beta ci rosla?
Jeśli chodzi o pusty pęcherzyk ,to normalnie jak na ciąże dowiedziałam się dość szybko bo już na 1 wizycie lekarzowi coś nie pasowało ,po tygodniu kolejna i nadal nic ,potem zaczęłam krwawić , i jak pojechałam do szpitala to już był na wylocie ,ale tabletki nie pomogły i musiał być zabieg ,a jeśli chodzi o 2 ciąże to od początku było dziwne bo w 4 tyg beta 9000 coś nie tak za wysoka ,wyczytałam na necie że to może świadczyć o zespole Downa , cały czas za duże ponad tydzień , jak na tydzień ciąży no i skończyło się tak że serduszko przestało bić , ale jak tak o tym myślę ,to może i lepiej natura chyba wie co robi

Tylko ja bete robiłam na początku ,a później już nie więc nie wiem czy rosła , przy pustym pęcherzyku była bardzo niska 1 to około 20 a po 48 godz koło 50

Dziewczyny, ostatnia miesiączka 1 czerwca cykle 31 dniowe... wiec od owulacji 18 dni... nie widać jeszcze nawet pęcherzyka czy to normalne? Czy przyrost beta hcg jest prawidłowy? 1.07 czyli w dniu spodziewanej miesiączka 104,60 a po czterech dniach 476 martwi mnie czy nie za niski a zwłaszcza, ze nie widać jeszcze pęcherzyka :(

Dziewczyny, ostatnia miesiączka 1 czerwca cykle 31 dniowe... wiec od owulacji 18 dni... nie widać jeszcze nawet pęcherzyka czy to normalne? Czy przyrost beta hcg jest prawidłowy? 1.07 czyli w dniu spodziewanej miesiączka 104,60 a po czterech dniach 476 martwi mnie czy nie za niski a zwłaszcza, ze nie widać jeszcze pęcherzyka :(
Przyrost jest prawidlowy moim zdaniem a ze nie widac pęcherzyka cóż.. Hcg jest zbyt niskie by cos bylo widać. Najlepiej iść do gina kolo 6 tyg :) ja przy hcg 500 wyszlam od gina z niczym nie było sladu pecherzyka i niepotrzebnie sie stresowalam kolejne 2 tyg zanim spokojnie poczekać od razu.

reklama
Tak jak @justyn.ka pisze, przyrost masz ksiazkowy, idealny ;) pęcherzyk widać z reguły przy becie koło 1000-1500 (na bardzo dobrym sprzęcie może być coś widać wcześniej ale przyjmuje się że około bety 1000) . Więc po prostu za wcześnie wybrałaś się do lekarza ;) jakbyś poszła na wizytę w środę to pewnie byłby już pęcherzyk. Najlepiej odczekaj około 2 tygodni to będzie widać już serduszko. Wizyta u gina 2 tygodnie po owulacji jest zdecydowanie zbyt szybką żeby coś można było zobaczyć, najlepiej iść w okolicach 6-7 tygodnia ciąży czyli miesiąc po owulacji.

Do góry