reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Test allo mlr

AgnieszkaMaria

Zaciekawiona BB
Cześć,

Dostałam właśnie wynik testu allo mlr i wyszedł na poziomie 0%. Chyba się nie spodziewałam, że wynik może być aż tak zły. Bo jest zły, prawda?

Ogólnie moja historia jest skomplikowana. Staramy się z mężem 4 lata o dziecko. Do lekarza jesteśmy zapisani na 11 czerwca.

Dzięki za odpowiedzi.

reklama
A jaka jest Twoja historia? Byłaś już w ciąży? Poroniłaś już kiedyś? Allo mlr powinny być na poziomie 40 % hamowania.Ale trzeba znać Twoją historię aby coś więcej napisać.

Nigdy nie byłam w ciąży.

Przez 3 lata chodziłam po lekarzach i na początku wszyscy mówili, żeby się nie stresować , wyjechać i ciąża gotowa. Jakieś podstawowe badania, monitoringi ale ciągle nic.

W końcu trafiłam z mężem do kliniki leczenia niepłodności

Ja- niedoczynność tarczycy - biorę leki, owulacje są, ale zdążają się cykle bezowulacyjne, usg pod kątem endometriozy , drożność jajowodów - drożne oba, progesteron niski, brałam luteinę, badania genetyczne - prawidłowe, AMH 4,64 ng/ml, ana23 (szczerze nie potrafię tego odczytać - lekarz w czerwcu w wynikami) , celiakia - ujemna, allo mlr 0%, kir Bx

Mąż- nasienie - morfologia 4%, niedoczynność tarczycy - euthyrox w określonej dawce, leki suplementy wspomagające., celiakia ujemna,

Wydaje mi się, że mocno w skrócie przedstawiłam historie.

Immunolog stwierdziła, że nie widzi przeciwwskazań do zajścia w ciążę. To dlaczego jej nie ma?

Do góry