reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test 5 dni przed okresem...

Koleżanka ma rację, test owulacyjny to nie test ciążowy.
Jak będziesz miała test ciążowy pod ręką to zrób go z porannego moczu.

Też czytałam tekst o teście owu w ciąży, no ale gdybyś poszła do lekarza i powiedziała mu, że jesteś w ciąży bo test owu tak ci wyszedł to mógłby zareagować ... różnie. Rozumiesz.

Nie mniej, trzymam kciuki 👍👍👍

reklama
Koleżanka ma rację, test owulacyjny to nie test ciążowy.
Jak będziesz miała test ciążowy pod ręką to zrób go z porannego moczu.

Też czytałam tekst o teście owu w ciąży, no ale gdybyś poszła do lekarza i powiedziała mu, że jesteś w ciąży bo test owu tak ci wyszedł to mógłby zareagować ... różnie. Rozumiesz.

Nie mniej, trzymam kciuki 👍👍👍
Na lekarza przyszedlby czas w 7 tygodniu, nie wybieralabym sie wcześniej, bo sami lekarze przeważnie ustalają termin miedzy 7 a 8 tyg.

Zrob ciążowy i kombinuj 🤦‍♀️ zaraz zrobisz covidowy z biedry i będą dwie kreski to będziesz sie pytać czy to ciąża? Nie bez podowu nie ma uniwersalnych testów. Owulacyjny wykrywa hormon LH, a ten może nawet do okresu się utrzymywać w organizmie tak że test go pokaże.

"Zbyt wysokie stężenie LH i FSH może wskazywać na pierwotną niewydolność jajników. W okresie menopauzy, gdy wygasają czynności jajników, LH również wzrasta. Zbyt wysoki poziom tego hormonu obserwowany jest także w przypadku zespołu policystycznych jajników (PCOS)."

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zrob ciążowy i kombinuj 🤦‍♀️ zaraz zrobisz covidowy z biedry i będą dwie kreski to będziesz sie pytać czy to ciąża? Nie bez podowu nie ma uniwersalnych testów. Owulacyjny wykrywa hormon LH, a ten może nawet do okresu się utrzymywać w organizmie tak że test go pokaże.

"Zbyt wysokie stężenie LH i FSH może wskazywać na pierwotną niewydolność jajników. W okresie menopauzy, gdy wygasają czynności jajników, LH również wzrasta. Zbyt wysoki poziom tego hormonu obserwowany jest także w przypadku zespołu policystycznych jajników (PCOS)."
Nie podpowiadaj głupich pomysłów, bo zaraz jedna z drugą podłapią. Potem zrobi covidowy z biedry, zajdzie w ciążę i kolejny mit będzie powielany 🙈

Wystarczy zostawic komentarz, ze test nic nie znaczy, bo jest owu. I tyle.
Mimo wszystko życzę wszystkim milego dnia i wiekszej wrażliwości, bo temat nie wart jest ośmieszania kogokolwiek.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Oj dziewczyny dziewczyny... nic takiego się nie stało, koleżanka jest teraz na początku ciąży i widzac moj test 4 dni temu, który okreslony został tu w poscie jako bialy - negatywny widziala bardzo jaśniutką kreseczkę, spotkalysmy sie dzis obok przedszkola odwozac dzieci i slyszac, ze dzis wypada mi @ a go nie mam dala mi owulacyjny bo sama miala bardzo slaba kreseczke na ciążowym w 1 dniu @ i tez zrobila owu tak po prostu, i tez jej tam wyszla kreska jak mi na tym. Czekam na testy, ktore ma mi kurier dostarczyć i czekam na @ i przy okazji zrobilam tez ten owu i wyszlo co wyszlo, moze byc owu, moze faktycznie owu sie utrzymuje jeszcze i dlatego jest kreseczka i tyle. Nie popadam w histerię ani paranoję, zwyczajnie zrobilam, bo moglam i mialam okazje. Nikt niczego nie musi mi gratulowac, ani śmieszkać z tymi covidowymi, bo należę juz do grona Mam. Ale sa wśród nas bardziej wrazliwe dziewczyny, ktorym mogloby byc przykro. Wystarczy zostawic komentarz, ze test nic nie znaczy, bo jest owu. I tyle.
Mimo wszystko życzę wszystkim milego dnia i wiekszej wrażliwości, bo temat nie wart jest ośmieszania kogokolwiek.

Mi testy owulacyjne wychodzą z taką kreską od mniej więcej od 12dc do miesiączki bez ciąży.
Idź po prostu na betę i będziesz miała 100% pewności bez domyślania się czy jest kreska czy nie

Oj dziewczyny dziewczyny... nic takiego się nie stało, koleżanka jest teraz na początku ciąży i widzac moj test 4 dni temu, który okreslony został tu w poscie jako bialy - negatywny widziala bardzo jaśniutką kreseczkę, spotkalysmy sie dzis obok przedszkola odwozac dzieci i slyszac, ze dzis wypada mi @ a go nie mam dala mi owulacyjny bo sama miala bardzo slaba kreseczke na ciążowym w 1 dniu @ i tez zrobila owu tak po prostu, i tez jej tam wyszla kreska jak mi na tym. Czekam na testy, ktore ma mi kurier dostarczyć i czekam na @ i przy okazji zrobilam tez ten owu i wyszlo co wyszlo, moze byc owu, moze faktycznie owu sie utrzymuje jeszcze i dlatego jest kreseczka i tyle. Nie popadam w histerię ani paranoję, zwyczajnie zrobilam, bo moglam i mialam okazje. Nikt niczego nie musi mi gratulowac, ani śmieszkać z tymi covidowymi, bo należę juz do grona Mam. Ale sa wśród nas bardziej wrazliwe dziewczyny, ktorym mogloby byc przykro. Wystarczy zostawic komentarz, ze test nic nie znaczy, bo jest owu. I tyle.
Sama się niestety ośmieszyłaś. Jeżeli kilka dni temu miałaś "bladą kreskę" trzeba było udać się na betę, a nie cudować z testami służącymi zupełnie do czegoś innego. I sytuacja byłaby jasna. A tak zrobiłaś owulaka i nadal nie wiesz czy jest ciąża czy nie. Mnie to zadziwia. Ja na biegunkę nie biorę syropu na kaszel bo mi koleżanka daje. A to, że u niej w ciąży test owulacyjny wyszedł pozytywny to po prostu Zbieg okoliczności.

reklama
W pytaniu innych o opinie, nie ma nic ośmieszającego... bo po wycięciu jadu i złośliwości w odpowiedziach co niektórych można wyciać jedno zdanie prawdziwe i na temat i dowiedzieć się czegoś o czymś do tej pory nie miało się wiedzy...
Właśnie poszerzylam swoją wiedzę o pewne fakty, ktorych nie znałam bo nie musialam, a co niektóre z was weszły na wyższy poziom agresji słownej.... zatem gratuluję nam wszystkim

Do góry