reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

teściowa dobra czy zła

Moja teściowa jest prymitywną babą uwielbiającą sączyć jad do ucha swoich synków przeciwko ich żonom.Generalnie obgaduje mnie do mojej mamy i do pozostałych synowych.A do mnie gada na nie:)
Do tego różnicuje bardzo wnuki na "gorsze" i "lepsze".Choćby moja córka była nie wiem jak najlepsza to zawsze będzie gorsza od jej ukochanej wnusi i wnusia...

reklama
Moja teściowa ma nieodciętą pępowinę z moim facetem i swoją córka. Uważa, że MUSI wiedzieć wszystko, co mamy na obiad, jaką wypłatę mój facet dostał, kiedy robię pranie, co mam w lodówce itd. Uwiezcie, że wysiadam nieraz nerwowo! A próby tłumaczenia, że to nasze życie kończą się awantura i przekleństwami z jej ust. Ja już wolę się nie odzywać. Choć chyba trzeba będzie, bo jej córka ciągle u mnie przesiaduje i będę musiała zwrócić jej uwagę. Potrafię się odezwać w wielu sprawach, odnośnie jej faceta itd, strofowac ją, a nie potrafię powiedzieć: przykróć swoje wizyty, bo chcę kiedyś odpocząć. No i wiem, że gdy zwrócę jej uwagę, to teściowa zacznie jej bronić...

A ja mam bardzo dobry kontakt z moją przyszłą teściową. Nie wchodzimy sobie w drogę. Szanujemy się. Choć często mamy odmienne zdanie, nie kłócimy się.

Ostatnia edycja:
A u mnie jest wrecz przeciwnie :)teściowa mam bardzo fajna, za to tesc wrrrr....non stop mam z nim na pienku :D kloce sie z nim oooo meza :angry:no tak mu daje w kosc, ze glowa mala, a maz jest z natury taki, ze w dyskusje nie uderza, nie bluzni bo na co mu to :baffled:wielokrotnie twierdzilam, ze jest chlopem bez jajek :angry:ale kochany :D a niech tylko uslysze M to M tamto, to robi zle i tamto raz dwa sie udziele :)

Mam tylko teściową gdyż ojciec mojego męża zmarł wiele lat temu :( Ale moja teściowa jest fantastyczną osobą- pomaga kiedy tylko może i ma siłę (my jej również pomagamy) , nie wtrąca się ale jak jest problem to doradzi, nawet jak kiedyś na etapie narzeczeństwa pokłóciliśmy się z TŻ to ona nas pogodziła :) Człowiek z sercem na dłoni :) Wspaniale mieć taka teściową, bo niestety na swoich rodziców liczyć nie mogę :(

Ja mam bdb tesciową. Nie jest idealna ale ja też nie jestem, moja mama też nie. Nikt nie jest idealny bo jesteśmy tylko ludzmi.
Jesteśm małżeństwem 12 lat i ani raz spiny noe bylo.

reklama
Nie przepadam za moją teściową i nie potrafię jej zaufać. Zwykle po kilku minutach przebywania z jakąś osobą jestem w stanie stworzyć sobie jej profil w głowie, moją teściową trudno rozgryźć. Nigdy nie wiem czy jej zachowanie to skutek jej charakteru czy garści psychotropów, które codziennie przyjmuje. Kiedy zbliża się do mojego dziecka w głowie wyją mi wszystkie możliwe alarmy. To co wiem na pewno to to, że jest osobą uzależnioną od współczucia i gdy nie ma go wystarczająco dużo, tworzy sytuację, w których przestawia siebie jako ofiarę. Bardzo skrzywdziła mojego męża i pomimo że jest już dorosłym facetem, nadal go głęboko rani.

Do góry