reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

clodi musisz myślec pozytywnie Kochana... owszem za dużo wód może świadczyć o wadzie dzidziusia ale wcale nie musi... coraz częściej spotyka się wielowodzie a Twoje nie jest jeszcze jakos bardzo wygórowane... a może lepiej żeby Cie wzięli na tą patologię to będziesz miała intensywną i fachową opiekę 24h. Trzymam kciuki z całych sił. Będzie dobrze!

reklama
Clodi na pewno nie będzie żadnej wady dzidziusia, ja czytałam o normie do 2000, gdyby było to coś poważnego to kazaliby Ci zostać w szpitalu dziś. Tak myślę. Więc nie denerwuj się na zapas, wiem, że trudno bo mi też ciągle coś wymyślają i jak coś powiedzą, że "może dojść do" to człowiek wariuje. Poczekaj spokojnie do wtorku, przytulam :tak:

I jeszcze dodam, że ja to chyba nawet wolę trafić wcześniej na oddział i być pod stałą opieką niż coś przegapić w ostatniej chwili. Będzie dobrze :tak:

Clodi nadmierna ilośc wód płodowych to chyba nie od razu jakaś wada u dziecka, co to ma do tego, nie rozumiem. Oby wszystko było dobrze i nie płacz na zapas, wszystkiego dowiesz sie na ktg, zreszta zbada cie inny lekarz i powie ci co o tym myśli. Co lekarz to inna opinia

tu masz linka oczytaj sobie ebrzuszek.pl - Wody p

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny ale teraz cały czas będe myśleć o tym chociaż gin robił mi usg chyba 20 minut i mowił że nie widzi żadnej wady, chciała bym już wtorek żeby mieć większą pewność że dzidziusiowi nic nie jest
Viv
lekarz mówił że zmieniły się normy i teraz granica to 1800

Clodi będzie dobrze, mi się też wydaje że ciut za dużo wód to znowu nie powód do wielkiego halo. Co innego gdyby ta norma była dużo bardziej przekroczona. Niech Ci czas do wtorku szybko zleci i inny lekarz tylko dobre wieści powie

Neska super wiesci:-)

Clodi tak jak pisza dziewczyny, nie martw sie na zapas, bo maluszkowi tez smutno:sorry2: poczekaj do wtorku, trzymam kciuki zeby wszystko sie wyjasnilo i bylo juz tylko dobrze:tak: a waga piekna;-)

Clodi głowa do góry. Tak jak piszą dziewczyny to na pewno nic z dzidzią. Ponadto może taka Twoja uroda i tyle. Ja też miałam duży brzuch w pierwszej ciąży i dużo wód płodowych ale zawsze mi lekarz mówił że w normie. Cierpliwie poczekaj do wtorku i nie przeszukuj internetu nt. opinii na ten temat bo tylko będziesz się niepotzrebnie nakręcać. Trzymam kciuki :happy2:

reklama
Do góry