reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Ja z kolei zupełnie nie chcę tego znieczulenia. Chciałabym tens ale mąż mi się buntuje :eek:

Sarka normy 75g po 2h są do 140, ale i tak mieścisz się w normie :cool2:
Ale co ciekawe, u mnie w laboratorium wyszły ponad normę a mierząc raz po ok.1,5h od obżarstwa z pizzą i ciastem, mierząc się u teścia wyszła mi norma, w górnej granicy ale norma :tak:

Hhej dziewczynki. Ja dzis bylam na glukozie. Tez mialam 75. Ale nie bylo tak zle. Po polidniu mama mi wynik odbierze. Buziaki.

Ja bylam na wizycie u gp wczoraj, ogolnie wszystko w porzadku, cisnienie 112/70. Waga 67 kg czyli 4+. Serduszko slychac ladnie, mocz w normie. Tylko to przeziebienie :wściekła/y: Ja mam umowiona glukoze na za 4 tygodnie. Poprzednim razem wszystko bylo ok, choc moja lekarka mowila, ze wg polskiej normy bylo ok, a wg irlandzkiej mogliby sie czepic ze za duzo, ale nie czepiali sie. Tym razem tez nie musze brac zelaza poki co, z Majcia bralam juz od polowy ciazy.

Dziewczyny super wieści:-)
badanie na Hiv miałlam robione tutaj za darmo bo to standard i tak samo na syfilis. glukoza bedzie 24 wrzesnia.

Ja juz zglupialam mialam po dwoch godzinach od glukozy 147 i na ginekologii powiedzieli ze wynik dobry.

Hej hej

Krotka relacja z wczorajszej wizyty.
Wszystko dobrze
smile.png

Wyniki krwi w normie, glukoza ok, anemii nie mam, toxo caly czas bral przeciwcial, wiec super.
Mala wazy juz 865g a ja 6,5 kg na plusie.
Na badaniu nie moglam sie od smiechu opanowac bo mala co chwile ziewala i tak smiesznie to wygladalo.

reklama
Cinamona to już ładną wagę ma twoja córeczka :tak:
Wszystkim mamusiom po glukozie gratuluję dobrych wyników :tak:
Vivienne tak mam wyniki. Wyszło mi 5,2% a norma jest poniżej 6% więc spoko. I miałam na fundusz więc pogadaj ze swoją lekarką bo może uda ci się parę złotówek zaoszczędzic :-)
Mi wyszły leukocyty ponad normę w moczu. I diabetolog przepisała mi antybiotyk. Mam też posiew zrobić. Teraz się zastanawiam czy mam kupować tego antybola bo na początku ciąży miałam identyczny wynik i gin przepisał mi prenatal uro care i ładnie mi zbiło wszystko. Chyba się wstrzymam bo w piątek mam wizytę i zapytam ginka. Jeżeli mogę minąć antybiotyk to bardzo chętnie to zrobię.
A cukier u mnie w normie mimo, że nie prowadzę diety, tzn ograniczyłam słodycze, owoce i soki ale resztę jem tak jak wcześniej i pewnie zrobię sobie tą glukozę raz jeszcze z tym, że teraz prywatnie :-D
Hiv robiłam i z Mikim w ciąży i na początku tej bo mi gin powiedział, że można się nim zarazić nawet u dentysty...

Do góry