reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
Ja z kolei zupełnie nie chcę tego znieczulenia. Chciałabym tens ale mąż mi się buntuje :eek:

Sarka normy 75g po 2h są do 140, ale i tak mieścisz się w normie :cool2:
Ale co ciekawe, u mnie w laboratorium wyszły ponad normę a mierząc raz po ok.1,5h od obżarstwa z pizzą i ciastem, mierząc się u teścia wyszła mi norma, w górnej granicy ale norma :tak:

Hhej dziewczynki. Ja dzis bylam na glukozie. Tez mialam 75. Ale nie bylo tak zle. Po polidniu mama mi wynik odbierze. Buziaki.

Ja bylam na wizycie u gp wczoraj, ogolnie wszystko w porzadku, cisnienie 112/70. Waga 67 kg czyli 4+. Serduszko slychac ladnie, mocz w normie. Tylko to przeziebienie :wściekła/y: Ja mam umowiona glukoze na za 4 tygodnie. Poprzednim razem wszystko bylo ok, choc moja lekarka mowila, ze wg polskiej normy bylo ok, a wg irlandzkiej mogliby sie czepic ze za duzo, ale nie czepiali sie. Tym razem tez nie musze brac zelaza poki co, z Majcia bralam juz od polowy ciazy.

Dziewczyny super wieści:-)
badanie na Hiv miałlam robione tutaj za darmo bo to standard i tak samo na syfilis. glukoza bedzie 24 wrzesnia.

Ja juz zglupialam mialam po dwoch godzinach od glukozy 147 i na ginekologii powiedzieli ze wynik dobry.

Hej hej

Krotka relacja z wczorajszej wizyty.
Wszystko dobrze
smile.png

Wyniki krwi w normie, glukoza ok, anemii nie mam, toxo caly czas bral przeciwcial, wiec super.
Mala wazy juz 865g a ja 6,5 kg na plusie.
Na badaniu nie moglam sie od smiechu opanowac bo mala co chwile ziewala i tak smiesznie to wygladalo.

reklama
Cinamona to już ładną wagę ma twoja córeczka :tak:
Wszystkim mamusiom po glukozie gratuluję dobrych wyników :tak:
Vivienne tak mam wyniki. Wyszło mi 5,2% a norma jest poniżej 6% więc spoko. I miałam na fundusz więc pogadaj ze swoją lekarką bo może uda ci się parę złotówek zaoszczędzic :-)
Mi wyszły leukocyty ponad normę w moczu. I diabetolog przepisała mi antybiotyk. Mam też posiew zrobić. Teraz się zastanawiam czy mam kupować tego antybola bo na początku ciąży miałam identyczny wynik i gin przepisał mi prenatal uro care i ładnie mi zbiło wszystko. Chyba się wstrzymam bo w piątek mam wizytę i zapytam ginka. Jeżeli mogę minąć antybiotyk to bardzo chętnie to zrobię.
A cukier u mnie w normie mimo, że nie prowadzę diety, tzn ograniczyłam słodycze, owoce i soki ale resztę jem tak jak wcześniej i pewnie zrobię sobie tą glukozę raz jeszcze z tym, że teraz prywatnie :-D
Hiv robiłam i z Mikim w ciąży i na początku tej bo mi gin powiedział, że można się nim zarazić nawet u dentysty...

Do góry