reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

Dzień dobry :)
Właśnie wróciłam z wizyty u gina. Przybyło mi 1,5 kg od ostatniej wizyty, z czego pół kilo to Marysia :-D Waży już 1282 g, uśredniony wiek z pomiarów to 28+5, a jutro zaczynamy 28 tc. W związku z tym, że Maryś duża, przesunął się termin porodu na 18.11. No zobaczymy... Mam tylko nadzieję że to nie żadne makrosomie czy coś podobnie złowrogo brzmiącego, a po prostu tatusiowe geny...
Porównując swój PTP do 4madlen zaczyna mi być trochę przykro, że nie jestem jednak w Radomiu, może Antek i Maria spotkaliby się na poporodówce :-D

Oczywiście moja uparciucha leżała pupą w dół. No ale jeszcze ma czas się obrócić. Ale pozycję ma świetną, nogi prawie na głowie :-D Mąż się śmieje, że to akurat po mamusi ;)

Na następną wizytę robimy morfologię i badanie moczu. I na następnej już bezwzględnie L4.

reklama
Moja chyba rośnie bo pewnie chciałaby już z mamusią być, to sobie kombinuje, że jak urośnie to szybciej wyjdzie :-D mam nadzieję, że nie przekombinuje, w każdym razie wyprzedza wymiarami swój wiek o 2 tyg. :szok: A już było tak ładnie wyrównane na tydzień...
Ja nie wiem, czy te dzieci nie mogłyby przybierać na wadze tyle ile trzeba, a nie że jedno za mało, drugie za dużo... Oby tylko wszystkie do końca wytrwały, bez problemów i w pełnym zdrowiu :tak:

Vivienne gratulacje :) a z tym spotkaniem naszych brzdąców mógłby być problem bo ja zamierzam rodzić w Warszawie :) i Viv nie wymyślaj żadnych makrosomii i innych bo jeszcze ściągniesz niepotrzebnie, po prostu nasze dzieciaki są duże po tatusiach i tego się trzymajmy :-D

A no to dobrze, zatem i tak by się nie spotkali :p Spotkają się "telepatycznie" :D

I masz rację, na pewno nie żadne makrosomie, po prostu radomskie geny tak mają, zwłaszcza po dużych tatusiach w końcu cukrzycy chyba też nie mam a ewentualnie stan przedcukrzycowy i tyle :p ciekawa jestem co mi powiedzą we wtorek.

A Ty kiedy się dowiesz czy SN czy cesarka?

Ciril-ciesze sie że mala nagdania spokojnie nadrobi oby tak dalej:tak: Vivienne to kawał tej córy masz mi po wczorajszj wizycie gin powiedzial ze waży 1 kg a tak strasznie łobuzuje że caly brzuch mi skacze przy każdym jej ruchu:-D gartuluje i niech sobie rosnie zdrowo:tak:

Viv gratki dla dużej i zdrowej "babki" :-)
Moje wyniki chyba nie najgorsze...
Najważniejsza toxo nadal ujemna, ufff bo się bałam po tym zadrapaniu kota;
glukoza na czczo - 77, po 1godz. - 118, po 2godz. - 93, więc chyba dobrze, nie :confused:
w morf. hemogl. się poprawiła po żelazie, ale i tak poniżej normy, hematokryt 34 (norma od 37) i jakieś neutrofile 72,5 (norma do 70). Więc nie wiem co to znaczy...

reklama
Vivienne gratuluję córci, faktycznie solidna z niej babeczka rośnie;-)
Też jestem ciekawa ile mój Bąbel waży.
Ja 24/09 dopiero glukoza i jak tak czytam to nie wiem czy dam radę bo na słodkie mam odrzut.

Do góry