reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Dzień dobry :)
Właśnie wróciłam z wizyty u gina. Przybyło mi 1,5 kg od ostatniej wizyty, z czego pół kilo to Marysia :-D Waży już 1282 g, uśredniony wiek z pomiarów to 28+5, a jutro zaczynamy 28 tc. W związku z tym, że Maryś duża, przesunął się termin porodu na 18.11. No zobaczymy... Mam tylko nadzieję że to nie żadne makrosomie czy coś podobnie złowrogo brzmiącego, a po prostu tatusiowe geny...
Porównując swój PTP do 4madlen zaczyna mi być trochę przykro, że nie jestem jednak w Radomiu, może Antek i Maria spotkaliby się na poporodówce :-D

Oczywiście moja uparciucha leżała pupą w dół. No ale jeszcze ma czas się obrócić. Ale pozycję ma świetną, nogi prawie na głowie :-D Mąż się śmieje, że to akurat po mamusi ;)

Na następną wizytę robimy morfologię i badanie moczu. I na następnej już bezwzględnie L4.

reklama
Moja chyba rośnie bo pewnie chciałaby już z mamusią być, to sobie kombinuje, że jak urośnie to szybciej wyjdzie :-D mam nadzieję, że nie przekombinuje, w każdym razie wyprzedza wymiarami swój wiek o 2 tyg. :szok: A już było tak ładnie wyrównane na tydzień...
Ja nie wiem, czy te dzieci nie mogłyby przybierać na wadze tyle ile trzeba, a nie że jedno za mało, drugie za dużo... Oby tylko wszystkie do końca wytrwały, bez problemów i w pełnym zdrowiu :tak:

Vivienne gratulacje :) a z tym spotkaniem naszych brzdąców mógłby być problem bo ja zamierzam rodzić w Warszawie :) i Viv nie wymyślaj żadnych makrosomii i innych bo jeszcze ściągniesz niepotrzebnie, po prostu nasze dzieciaki są duże po tatusiach i tego się trzymajmy :-D

A no to dobrze, zatem i tak by się nie spotkali :p Spotkają się "telepatycznie" :D

I masz rację, na pewno nie żadne makrosomie, po prostu radomskie geny tak mają, zwłaszcza po dużych tatusiach w końcu cukrzycy chyba też nie mam a ewentualnie stan przedcukrzycowy i tyle :p ciekawa jestem co mi powiedzą we wtorek.

A Ty kiedy się dowiesz czy SN czy cesarka?

Ciril-ciesze sie że mala nagdania spokojnie nadrobi oby tak dalej:tak: Vivienne to kawał tej córy masz mi po wczorajszj wizycie gin powiedzial ze waży 1 kg a tak strasznie łobuzuje że caly brzuch mi skacze przy każdym jej ruchu:-D gartuluje i niech sobie rosnie zdrowo:tak:

Viv gratki dla dużej i zdrowej "babki" :-)
Moje wyniki chyba nie najgorsze...
Najważniejsza toxo nadal ujemna, ufff bo się bałam po tym zadrapaniu kota;
glukoza na czczo - 77, po 1godz. - 118, po 2godz. - 93, więc chyba dobrze, nie :confused:
w morf. hemogl. się poprawiła po żelazie, ale i tak poniżej normy, hematokryt 34 (norma od 37) i jakieś neutrofile 72,5 (norma do 70). Więc nie wiem co to znaczy...

reklama
Vivienne gratuluję córci, faktycznie solidna z niej babeczka rośnie;-)
Też jestem ciekawa ile mój Bąbel waży.
Ja 24/09 dopiero glukoza i jak tak czytam to nie wiem czy dam radę bo na słodkie mam odrzut.

Do góry