reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

terminy i wyniki badań/USG

Bąbluję jak smok, głównie wodę mineralną właśnie, a od piątku mam te same bóle. Niby nic wielkiego ale czasem jak ściśnie to naprawdę mocno. Łykam żuravit, na długi czas po tabletce jest spokój a potem znowu. Łykam wit. C, piję kwaśną słabą herbatę, w końcu odczyn moczu wyszedł kwaśny, pierwszy raz w ciąży nie jest obojętny.

W każdym razie dzięki za odpowiedź Ciril, w końcu dzięki Tobie znalazłam coś sensownego na ten temat, wiem, jakich produktów muszę unikać, no i cóż, muszę się dostosować :)

reklama
Vivienne ja nigdy nie umialam odczytywac wynikow moczu i krwi
zawsze z wynikami chodzilam do lekarza,bo dla mnie to czarna magia :no:
ale duzo wody dobrze pic wciazy,ja to mam teraz taka susze,ze co chwile cos pije :-D

jutro mam wizyte i moje dlugo wyczekane usg,bo prawie 2miesiace...wiec kochane,prosze o kciuki jutro popoludniu :-)

madlen79 kciuki za jutro :)
U mnie na wynikach są wypisane obok normy ale akurat przy tym nie ;) tzn. lepiej żeby tego było jak najmniej albo wcale, więc dość liczne mogą stać się przyczyną problemów jak pisała Ciril.

A z tym piciem to też tak jest, że jak na jedno pomaga to na drugie szkodzi, tzn. jeśli puchniecie to lepiej wodę ograniczyć, ja piję naprawdę sporo, nawet w nocy co się obudzę na siku to i szklanka wody prawie, ale na szczęście jakoś te giry moje się ze sobą uporały i mniej puchną niż wcześniej.

vivienne- ja nie jestem pewna czy powinnas ta witamine C brac. Zurawina- jak najbardziej. W aptece tez taka woda jest- Jana sie nazywa tez dobra na takie problemy ( do picia). Z wit. C to sie zapytaj lekarza. Ja choruje na kamienie nerkowe i wit. C sie wystrzegam. Tzn. owoce jak najbardziej, ale tabletki to nie. Herbata tez nie jest polecana.

Vivienne ja na szczescie nie puchne ,w zadnej ciazy nie puchlam ;-)
jak bylam tydzien temu u mojego lekarza,to 'macal' mnie po nozkach,sprawdzal kostki ale wsio dobrze :tak:
ale pamietam jak lezalam z synem na patologii ciazy i niektore dziewczyny mialy tak spuchniete nogi,ze :szok:..nawet nie wiedzialam,ze tak mocno moze ciazarna spuchnac..:no::szok:

Wit. C lekarz kazał mi brać przed tym badaniem jeszcze, jak nic mnie nie bolało, bo miałam obojętny odczyn moczu. Ale skoro już skwaśniał to może mogę przestać, fakt.

O herbacie właśnie czytałam, że nie bardzo, ale ja już piję taką mega słabiutką, z cytryną... jak trzeba to przestanę. Żurawinowa też nie wchodzi w grę?

vivienne- zurawinowa to jak najbardziej, w ogole zurawina jest polecana w ciazy i na wszystkie dolegliwosci z pecherzem i nerkami. Ale dla pewnosci mozesz skonsultowac sie z lekarzem co do tej wit. C. W klopotach z pecherzem i nerkami to tylko duzo pic i duzo siusiac :)

Nie mam kłopotu ani z jednym ani z drugim :D Na przemian piję i siusiam. Najgorzej jak nocą muszę wstać na sikundkę, bo jak wracam do łóżka to mi się już spać nie chce... :crazy:
Czyli żurawina na pierwszy plan. Uf. Że też baba w ciąży taka tępa, i każde kłucie/ból to już myśli że nie wiadomo co złego się dzieje... a to pęcherz/nerki ;]

vivienne- ja to juz jestem stara weteranka, bo od pierwszej klasy szkoly podstawowej zaczelam miec kamyki, dlatego wiem co i jak. W ciazy odpukac mam spokoj. Wiadomo czasami mnie cos zaboli, zakuje, wtedy biore kilka dni zurawine i przechodzi- mam teraz ta z prenatala zurawine.

reklama
Ja łykam żuravit od piątku, ale cały czas mnie męczy a nie chcę "przedawkować" :/ Długo to może trwać? Ja mam tak pierwszy raz...

Do góry