reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Mojej koleżance ginio powiedział, że ma chłopca. Ona nakupowałla wszystko niebieskie a urodziła dziewczynkę:-D, także nie ma do końca pewności.
Noukie gratuluję zdrowego Maluszka i fajnie, że wszystko sie wyjasniło i jest oki.

reklama
Noukie-najważniejsze że wszystko jest wporządku a pleć poznasz ewentualnie w sierpniu co do usg to sie może mylić ale to zwykle te lepsze usg które służą do badania pomiarów są na tyle dopracowane że tam pomyłki sie nie zdarzają w końcu od takiego sprzętu zależy wykrywanie wad a tam dokładność to jest podstawa:-) ciekawe co będzie u was Noukie ale jeszcze na to poczekamy;-)

Noukie trzeba było mu powiedzieć, że chcesz zwolnienie...Twoje samopoczucie to jedno a obraz z badań to drugie... Moje badania są w sumie w normie lub tylko delikatnie się w niej nie mieszczą... ale puchną mi nogi i mam okrutne zawroty głowy... Przy ttakich zawrotach nie jest możliwa ani jazda samochodem ani publicznym środkiem transportu... szczególnie przy tych temperaturach...

Wiola gratuluję córci!!!

Bulkasia,moja kolezanka miala miec dziewczynke a jak urodzila to okazalo sie,ze chlopak :-D
Noukie najwazniejsze,ze Maluszek zdrowy ;-),a jak nie chce sie pokazac to moze jest dziewczynka,bo babki takie wstydlwie sa :-D,z moja cora do konca nie wiedzialam jaka plec,bo na kazdym usg tak sie polozyla albo skrzyzowala nozki,ze nie bylo szans aby dojrzec jaka plec :no::-D,za to syn za kazdym razem nozki rozkladal ,pepowina byla z boku,wiec tutaj bylo wszystko jasne ;-)

Dzieki dziewczyny ja bym chciala wiedziec kto tam rosnie:sorry: a teraz musze czekac az do 22 tyg:eek::eek::eek:

Wiola gratuluje corci:tak: chcieliscie druga i jest:-):-):-):-) u mnie za tydzien te wyniki z krwi musi byc dobrze;-)

Ja dopiero się dowiem na usg połówkowym 9 sierpnia DOPIERO :szok:
ja mam 7 sierpnia jakoś usg

Też nie będę mieć co miesiąc ale jak to ma być dla dobra dziecka, cóż
przeczekam;-)

Ja po wizycie u endokrynolog.
Oglądała moje wyniki i są super, nie mam anemii z wyników wynika że jem wszystko
po trochu co trzeba :-)
Cylomegali obecnie nie mam, Euthyrox z dawki 50mg zwiększony do 75mg ze względu na
rosnącą dzidzie .
Jod dalej mam zażywać, kwas wykańczam do końca opakowania (kilka tabletek zostało) i tyle.
Pytałam o tran aby miec kwas DHA i powiedziała że jak najbardziej jak ryb nie jem
o witaminki też pytałam i bardzo dużo ciekawych informacji się dowiedziałam.
Np. że u dorosłego zdrowego człowieka przyjmowanie jodu powoduje raka czegoś tam (nie zapamiętałam)
Przyjmowanie tych witamin centrum spowodowało u jej pacjentek problemy z tarczycą nadczynność/niedoczynność.
Tak więc ona absolutnie jest tak samo jak moja gin przeciwniczką jeśli wyniki są dobre.

Ostatnia edycja:
reklama
Noukie-bardzo sie cieszymy chcieliśmy córe drugą i jest najaważniejsze ze zdrowa napewno będzie wszystko dobrze u ciebie zobaczysz:tak: Fiolka-gratuluje dobrych badań ja zażywalam tran ale na takie upaly sie go nie zażywa więc odstawiłam teraz kupilam sobie prenatal DHA i zażywam a jesienią zaczne znowu tran:-)okaz zdrowia po prostu z ciebie:tak:

Do góry