reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

terminy i wyniki badań/USG

Meldunek po wizycie: dzidzia rośnie pięknie wyglądał ten mój maluszek rączkę miał koło buziaczka. Szyjka ma 4 cm więc nic się nierazie nie skraca hurra. Następna wizyta 24 lipiec powinnam znać już płeć. Ruchami nie przejmować się mam bo zapewne poczuje je w 17 tygdniu. Schudłam 1 kg i dr. niezadowolony a ja bardzo hihih

reklama
cinamona gratuluje córeczki ja może dzisiaj się dowiem, musze tylko przed wizytą coś słodkiego zjeść żeby dzidzior ładnie się ruszał :)

nathani super że wszystko dobrze tylko ta waga to nie powinna ci w dół lecieć, a ginek kazał Ci coś zrobić z tym? Dał Ci jakieś wskazówki?

Cinamona gratuluję córeczki, ja jeszcze nie znam płci.
Nathani bardzo się cieszę, że wszystko jest ok:-). Ja przytyłam 800g i lekarz też mówił, że za mało więc za nimi się nie nadąży :-)

wróciliśmy :) wszystko w porządku Antoś rośnie wymiary ma jak dzidzia w 20t6d ;p wielki po tatusiu :). Mam jakiegoś polipa w ujściu szyjki ale niegroźny... poza tym mam brać żelazo i odstawić dupka. Nast wizyta 27 lipca :)

Hej hej! Wróciłyśmy! Bo na 90% mamy córeczkę!!! Sisiorka nie było, więc ja daję nawet więcej na Dziewczynkę ;) Mała przestała szaleńczo rosnąć i średnia wieku z pomiarów to 18tc i 4 dni (wg OM jutro zaczynamy 18), a więc przewidywany termin teraz to 26.11, waży już 280 gram :)
Wyniki krwi całkiem lekarza zadowoliły, nogi powiedział żeby smarować, ciśnienia pilnować i wszystko byłoby ok, "ale". Tym "ale" jest szyjka która mogłaby być dłuższa :dry: W każdym razie widzimy się teraz za 3 tygodnie, a gdybym miała boleści to najlepiej od razu do szpitala ginekologicznego, możliwe, że trzeba będzie leżeć, albo zakładać szew. No nic, pożyjemy, zobaczymy, mam się oszczędzać, wypoczywać, nie dźwigać, nie łazić za długo, unikać upałów.
Czyli w sam raz, bo wakacje właśnie nadeszły :)

No i ban na seks też mamy :dry: Ale Dzidzia najważniejsza :)

Gratuluję udanych wizyt :)))

reklama
Do góry