reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarnów

Ammy- to jednak Cię nie kojarze, :-) myslalam ze chodzimy do tego samego lekarza do Triady ale nie...
No jasne ze mozemy sie spotkac na zajęciach ? A dowiadywalas sie ile wczesniej trzeba sie zapisac ? A od ktorego tygodnia chcesz zacząc chodzic ? Ja myslalam tak od 28 :)
Basen odkryty to jest jakas alternatywa ale w sumie pewnie duuuuzo ludu. W moscicach zadko bywam. Chyba ze przejazdem , ale teraz to tez juz nie.
Czyli masz problem z cisnieniem ? a wczesniej tez miałas ? Ja wlasnie lecze sie od 2, 3 lat na nadcisnienie . Teraz w ciazy jakby sie troche uspokoiło , nie biore tabletek ale lekarz ciągle mnie uczula i straszy szpitalem i cesarka :/
To fajnie ( nie to ze lezalas bo cos Ci było ) ze miałas przedsmak jak jest w Nowym szpitalu... Ja sie nasłuchałam roznych opini . Jak narazie stawiam na Stary bo stamtąd mój gin.
A co pisania postów to tez tak nieraz mi sie zdarzylo i byłam tak wsciekla ze juz nie pisałam drugi raz :)
A powiedz mi jeszcze ile prztyłas ? ja 2 kg od początku i tak sobie mysle ze cosik mało , ale gin mowi ze ok!

;-) Ja chodze do Triady do doktor Doroty Gałki

W zajecia w szokle Pani Eli Skrzyniarz jest zaplanowana wycieczka na porodówkę nowego szpitala i Pani Ela daje namiary na położna która prowadzi wycieczki do starego szpitala. ;-)

Pozdrawiam

reklama
kasiar : Jeszcze się nie dowaiadywałam osobiście, ale gdzieś czytałam że na nowym szpitalu można zacząć od dowolnych zajęć i po prostu w sumie "zaliczyć" te bodajże 8 tygodni, niemniej teraz nie mogę dotrzeć na nowo do tych informacji; na stronie szpitala jest tylko to.

Ja chyba zacznę chodzić trochę wcześniej, w sumie teoretycznie już bym mogła ;) ale jeszcze decyzja nie podjęta gdzie.

A z tym basenem to ostatnio z ciekawości przeszłam się na spacer z psicą w okolice i powiem szczerze, w godzinach przedpołudniowych było pustawo. Teraz jeszcze przejdę się po południu, ciekawe co zastanę ;P

Z nadciśnieniem miałam już przed ciążą problemy ale nie duże i niestety nie leczone. Teraz jadę na dopegycie, choć szczerze mówiąc to w domu mam przy większości okazji normalne jak pilnuję niskosodowej diety, ale jak tylko pójdę do lekarza - włącza się syndrom białego fartucha. Więc właściwie biorę leki zapobiegawczo, na szczęście nie mają one negatywnego wpływu na malucha.

Z kilogramami to u mnie jest dość nietypowo, bo tuż przed zajściem w ciążę straciłam w przeciągu 3 miesięcy jakieś 10 kg z powodu różnych stresowych sytuacji więc nawet nie jestem pewna dokładnie, jaka była moja waga startowa. No i nie wiem, czy te pierwsze kilka kg nie było raczej powrotem organizmu do równowagi nie zaś kilogramami stricte z ciążą związanymi. No, w każdym bądź razie chwilowo mam na liczniku ok. +5kg, przy czym nie mam problemów z zatrzymywaniem wody :) ale jeszcze 2 tygodnie temu było tylko +3 kg w sumie, i chyba zmotywowana przez położną że 'to mało' nabrałam takiego apetytu, że teraz straszy mnie wizja rozstępów i otyłości ;P :-D

Fajnie, że zrobił się tu ruch, może jakoś rozruszamy Tarnowskie forum :) A tak przy okazji co nie czytam / słyszę, to ciągle ktoś się przeprowadza, remontuje itd... mnie też to czeka :/

Ja tez miałam nadciśnienie w pierwszej ciązy i też brałam Dopegyt od 30 tc. W domu zawsze miałam ciśnienie w normie a w gabinecie już nie ;/ nawet wylądowałam w szpitalu przez to ciśnienie ale sie unormowało więc mnie wypuscili po tygodniu czasu ;-)

Tonka toś mnie pocieszyła z tym basenem i infekcją :rofl2:

Bo chciałam zabrać Igiego na basen i sie popluskać ,choć tak myślałam że tam można coś złapać brrrr nie cierpie tego badziewia :baffled:.
reklamują teraz maść na te sprawy ,podobno wystarczy się wcześniej posmarować i nic nie złapiesz ;) nawet któraś z dziewczyn na listopadzie sobie chwaliła ,

;-) Ja chodze do Triady do doktor Doroty Gałki
A ja chodze do dr Koteckiego :)

Ania Sm - ja tez slyszałam o takiej masci , mój gin nawet mówił zeby sobie takiej uzyc przed basenem ale zapomniałam nazwy :/ zapytam go 20 jak bede na wizycie na usg

Ammy - tez widziałam ta stronke z Nowego szpitala. W sumie to mieszkam niedaleko to podejdziemy albo zadzwonie ale nareazie wakacje wiec jeszcze kilka tyg mi zostalo
A smarujesz czyms brzuszek ? Ja uzywam mleczka Palmersa, jak dla mnie genialne! Nic mi nie wyszlo a powiem ze brzusio juz taki fajny
Ja własnie objadłam sie nalesnikami Mniam mniam! I teraz nie chce mi sie tyłka ruszyc :)

W pierwszej ciąży smarowałam się różnymi kremami dla ciężarnych, ale rozstępy pojawiły się mimo tego i to w ostatnich tygodniach. Teraz to już nie widzę sensu się smarować, bo rozstępy i tak mam po pierwszym dziecku i już się ich nie pozbędę niestety ;/

To ja też coś wtrące na temat smarowania Ja smarowałam się prawie od pierwszego dnia mustellą i do dnia porodu nie miałam ani jednego rozstępu a brzuch miałam bardzo duży. Jakież mnie spotkało zaskoczenie kiedy 2 tygodnie po porodzie zobaczyłam dwa wielkie rozstępy po bokach mojego brzucha Wtedy dowiedziałąm się że jak się za szybko chudnie to też się robią a ja oczywiście po porodzie już się nie smarowałam...:zawstydzona/y:

ja smarowałam brzuch przez całą ciąże oliwką dla dzieci i nie mam ani jednego rozstępu a brzuch miałam sporych rozmiarów ;), myślę też że może być to też po trochę dziedziczne , moja mama nigdy nie miała
dzisiaj się przeprowadziliśmy i jestem strasznie zmęczona ale muszę nakarmić Kubusia o 23 więc mi sie nie opłaca kłaść , jeszcze zostało mi trochę rzeczy do rozpakowania ale to jutro , póki co to jest super :)

mam pytanie do AniSm Powiedz mi czy jak jechaliście z małym do pl to stosowałaś się dokładnie do tego zalecenia że dziecko trzeba co dwie godziny wyciągać z nosidełka ?? My będziemy jechać w nocy i tak się zstanawiem czy jest sens budzić małego co te 2 godziny

reklama
stawaliśmy średnio co 3 godziny , w tym czasie co wypadało karmienie , jeśli karmisz małego w nocy to myślę że wystarczy się zatrzymać na to karmienie , ja bym przynajmniej go nie budziła tylko po to żeby go wyciągnąć z fotelika , myślę też że jak Kamilek już poje to go możesz chwilkę położyć na siedzeniu ,
mi Kuba nie chciał spać w foteliku jak już było po 20-tej i strasznie ale to strasznie płakał więc go położyłam na siedzeniu (wiem że to niezgodne z prawem i niebezpieczne) i ja siedziałam przed nim żeby nie spadł i on tak spał ,żałuje że nie kupiłam fotelika z casualplay bo on się rozkłada na płasko więc dziecko może spać normalnie , może przy następnym maluchu go kupie
mówię wam ale nam się udało z tym mieszkaniem , jesteśmy póki co strasznie zadowoleni :) , a do tego dzisiaj pogoda dopisuje więc zaraz się biorę za obiad i uciekam z Kubusiem na spacer nad ocean bo teraz mam bliziutko :)
miłej niedzieli

Do góry