reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tarnów

reklama
Tak czytam te artykuły... W jednym piszą że dziecko mogło zostać z premedytacją uduszone Tylko przez kogo
Widzę że będe się musiała zaopatrzyć w tą książkę Język niemowlaka Szkoda że nie ma czegoś o tym jak zrozumieć mężczyzn:-)
Dziś jest piękna pogoda więc pewnie wszystkie mamusie będą się spacerowały :-D
A właśnie ! Dziewczyny jakiego gina polecacie ?? Bo ja muszę zmienić tego Jackowskiego bo mnie już zaczyna wkurzać Prosiłam go o skierowanie na badania bo coś tam ostatnio było nie tak (jakaś mała infekcja) a on mi powiedział że nie trzeba I jeszcze kazał mi zrobić badania ale prywatnie

Tonka- Moj jest fajny , ale przyjmuje prywatnie Dr Kotecki
Dr. Przybycien tez jest super , ale do niego prywatnie bardzo dlugo trzeba czekac
i jeszcze jest dobry ginekolog w center medzie panstwowo przyjmuje na słonecznej Dr Kowalewski . Chciałam do niego chodzic panstwowo ale tez dluga kolejka wiec zostałam przy Koteckim . A przestrzegam przed dr Czekanskim ( tez w cemnter medzie przyjmuje na słonecznej panstwowo) Byłam u niego raz po poronieniu ... To była jakas masakra ,zero wspolczucia , chamski był . W pewnym momencie myslalam ze wyjde z gabinetu. Ale kiedy dowiedzial sie ze jestem prywatnie nie na NFZ to zmienił gadke , ale naprawde nie polecam !

tonka niestety miałam do czynienia z Jackowskim i też nikomu bym go już nie poleciła , na początku zrobił na mnie wrażenie bo jest bardzo sympatyczny ale gdy zaczeły się problemy nie mogłam liczyć na jego pomoc i wtedy na mojej drodze pojawił się dr Kras ,który mi bardzo pomógł i zajął się mną naprawdę , ma bardzo specyficzny charakter i wiele osób go nie lubi ale jak jestem u niego to nie czuję się gorsza (jak to bywa u innych lekarzy) , jest świetnym specjalistą i wie co robi , mojej bratowej prowadził dwie ciążę i do tej pory do niego chodzi chociaż go nie lubi jako człowieka ale wiem że jest dobrym lekarzem.
Przybycień jest bardzo sympatyczny ale on z reguły zajmuje się leczeniem niepłodności i jak się mu już uda to odsyła pacjentkę do innego lekarza w celu prowadzenia ciąży ,jest jeszcze Gąciarz albo Sakowa ,moja koleżanka chodzi do dr Siwak i też ją sobie chwali ,a i podobno na ul.Szewskiej w prywatnej przychodni jest dobry gin ale nie byłam więc nie wiem :)

u mnie już drugi dzień paskudna pogoda aż się nie chce z łóżka wstawać , dobrze że to już czwartek bo do weekendu blisko czyli będe mieć męża w domu :)
normalnie już się nie mogę doczekać przeprowadzki , mam nadzieje że uda nam sie wszystko zrobić do połowy lipca bo potem jedziemy do PL :)

Fan(ka) dziękuję za gratulacje,córcia choć urodziła się dwa tyg. wcześniej i była bardzo mała bo miała 2100 to teraz rośnie jak na drożdżach ma już 3500 i jak narazie na szczęście wszystko w pożądku.Ja tyle tutaj nie zaglądałam ponieważ po przyjściu ze szpitala goście za gościami i brakowało chwili oddechu:-)a teraz nie dawno znów troszkę chorowałam przy czym musiałam się udać do szpitala na przebadanie bo mnie żaden lekaż nie chciał przyjąć tylko odsyłali do szpitala ponieważ to był miesiąc po porodzie a w szpitalu spotkałam się z bardzo wielką nieuprzejmością i chamstwem. A jeżeli chodzi o to dlaczego pytałam o dr Gałkę otóż dlatego że ja do niej chodziłam całą ciążę i chciałam wiedziec jakie mają inni o niej zdanie.

Co do lekarzy do Jackowski wg mnie porazka moja kumplela % poroni, moje siostrze mowil ze cos z dzieckiem nie tak bio nie rosnie jak na ten tydz ciazy a teraz obydwie malja sliczne zdroylko ma dzieci. Wiec dla mnie to nie ciekawy lekarz.
a co do krasa to siostrze druga ciaze prowadzil i jesty spoko, to ma specyficzny charakter. tak ja piszesz Aniu.

Ja chodzilam do Otwinowskiej dla mnie tez fajna chociarz niektorzy jej ni lubia

Cześć :-):-)

Marzena ja nie znam wcale dr Gałki ,więc nic nie napisze i nic o niej nie słyszałam :sorry:.Widzę że miałaś nie wesoło po porodzie :no: ech ci nasi lekarze :crazy:.
O lekarzach to by można książke napisać ,każdy mówi co innego ,ja np o dr Siwiak mogłabym napisac niekoniecznie dobre rzeczy.Ale dam sobie spokój :happy:.

AniaSm -a ty się przeprowadzasz do swojego m czy gdzieś wynajmujecie.Ja bym sie chciała do swojego juz przeprowadzac :-(ale to pewnie jeszcze potrwa.

niestety wynajmowane , bo żeby dostać kredyt na swoje to muszę pracować a się nie zapowiada póki co , mam nadzieje że po nowym roku zacznę szukać jakiejś pracy Kuba będzie miał roczek to już inaczej , poza tym chciałabym się zapisać na kurs norweskiego żeby mieć jakiś atut w szukaniu pracy, w szpitalu jak byłam to siedziałam ciągle w sali bo na jadalni jak dziewczyny rozmawiały to czułam się głupio nie mając pojęcia o czym mówią
jeśli chodzi o lekarzy to co pacjent to inna opinia , dla jednego będzie ok dla innego nie , ja osobiście dr Siwak nie znam i nie miałam do czynienia więc się nie wypowiadam , dla mnie Kras jest super i zawsze jak jestem w Tarnowie to do niego idę , zresztą podoba mi się to że ile razy do niego dzwoniłam i nie odebrał to zawsze oddzwaniał ,raz nawet mi wysłał smsa że jest na wczasach za granicą i żeby się odezwała po podanej dacie to się umówimy na wizyte :)

CZeść :-)
Co do tych tarnowskich lekarzy to wszyscy sa godni polecenia ale pod jednym warunkiem : że dostana dobrze w lape ! Wiem cos na ten temat . Z Jackowskim tez miałam do czynienia bo to jemu zapłacilismy za cesarke , był nieziemsko miły dla mnie .Po cesarce kilka razy dziennie do mnie przychodził i mowil ze jak bym chciala to moze mnie wczesniej do domu wypisac .Normalnie nie wierzyłam z kad takie zainteresowanie pacjentka , dopiero jak wrucilam ze szpitala to maz powiedzial mi ze go opłacił ;-) Ale musze go pochwalic bo ciecie mi pieknie zrobił ... Na wałowej przyjmuje taki lekarz Januszek , ostatnio pilie potrzebowałam sie dostać na wizyte i tylko tam było miejsce panstwowo i wiecie co cham powiedzial ze nie jestem jego pacjentka i za wizyte nalezy sie 100 zl inaczej nie dostane recepty , tak w prost mi to powiedział ... nie polecam też Cichowej z wałowej , prowadziła ciaze moja i mojej kolezanki i wogole zero zainteresowania pacjentka . Takze jak sie ma pieniadze do i ma sie dobra opieke medyczna

reklama
AniaSm- no to fakt jak sie nie zna języka ,to lipa jest ,ja jak pracowałam za granicą ,tylko ja we Włoszech to na początku było beznadziejnie :-(kompletnie ich nie rozumiałam :szok:.Dopiero po 4 miesiącach zaczełam rozumieć i mówić w ich języku .To znaczy kalecząc bo wiadome jak to jest na początku :-Dnie mówiłam wcale gramatycznie.:-DJa niestety nie chodziłam na kursy ,bo nie miałam kiedy.:eek:i rozumiem Cie doskonale jak siez kimś siedzi oni cos mówią a ty nie masz pojęcia o czym :shocked2:.Odchowasz maluszka i naumiesz sie języka i sobie znajdziesz pracę.:-):-)A język norweski to chyba trudny co??

Anna 21 według mnie to niektórzy lekarze wogóle nie powinni nimi być :no:.

Do góry