reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarczyca a ciąża

No to się pochwalę tak nieśmiało i ostrożnie póki co:

Zobacz załącznik 559946

Dwa pierwsze testy od góry zrobione wczoraj późnym wieczorem :)
Ten ostatni to zrobiony dzisiaj rano z pierwszego moczu Bobo Test paskowy 25 mlU.

Na każdym jest bladzioszek więc coś jest na rzeczy :)
Siódmy cykl od grudnia.
Piąty z unormowanym TSH i prolaktyną.

reklama
No to się pochwalę tak nieśmiało i ostrożnie póki co:

Zobacz załącznik 559946

Dwa pierwsze testy od góry zrobione wczoraj późnym wieczorem :)
Ten ostatni to zrobiony dzisiaj rano z pierwszego moczu Bobo Test paskowy 25 mlU.

Na każdym jest bladzioszek więc coś jest na rzeczy :)
Siódmy cykl od grudnia.
Piąty z unormowanym TSH i prolaktyną.

o kurczę no to ja po cichutku gratuluję ;-) ,ale fajnie bardzo się cieszę kreseczka jest na bank no nic tylko się cieszyć :-) i mi się marzy taki teścik ,ale to dopiero na jesieni będzie pewnie ,albo zimą jak nie dalej :)

Mój wynik TSH z wczoraj: 1,05. Chyba dobrze:-) Przed pierwszą ciążą miałam 1,73 i po poronieniu i zabiegu poszłam do endokrynologa i dała mi Euthyrox 25 i po 2 m-ach brania jest tyle niższe.

Dzięki dziewczyny.

Z moim TSH było tak:

poczatek września 2012 - 5,2 i zaczynałam małą dawką Euthyroxu, którą później zwiększałam z miesiąca na miesiąc.
pażdziernik 2012 - 5,2
listopad 2012 - ok 3.7
grudzień - ok. 3,3
styczeń - ok. 0,5 ale prolaktyna za wysoka i Bromergon.
maj - ok. 0,35 - dolna granica normy ale endo mówi że to polekowe i tak ma być! Wynik idealny. I prolaktyna ok. 9

I chyba się udało :D

Ja miałam w grudniu 2,4 zobaczymy ile będzie teraz , w czerwcu mam mieć zlecone kolejne badanie mam nadzieję ,że będzie ok bo inaczej się wkurzę jeśli będę musiała przekładać staranka.
Tobie serdecznie gratuluję po raz drugi :)

Hej dziewczynki :)

widze tu kilka znajomych nicków ;)

Czy ktos ma dolegliwość zwaną Hashimoto?

BYłam dzis u endo -

moje tsh - z 13.05 - 5.1 a dzis 24.05 -2,170 nie wiem jak to możliwe wziełam dopiero 3 dzien letrox pół tabletki. ale właśnie antyTPO wyszło mi 181,93 przy normie 0-5,61. endo powiedział Hashimoto. i teraz nie wiem, miałam przerwac staranka i leczyć tarczyce, a tu tsh spadło. Jakoś nei dowierzam, i ide zbadać raz jeszcze w innym lab. Ale to Hashimoto ;/ jeszcze zespół policystycznych jajników. EH..

no i co ja mam robić, działać nei działać? brac dalej ten letrox? bo z tego wszystkiego nie spytałam endo czy brać, bo dziś na wizytach ( czekaniu w kolejkach) spedziłam 5h!! wiec pod koneic miałam już dość!

Kasieczek - jeśli lekarz nie zmienił Ci leku ani nie kazał odstawić to bierz ten letrox ja też leczę się letroxem , moje tsh też było koło 5 , potem spadało ,ale po woli więc lekarz zwiększył mi dawkę z 50 na 75 i potem spadło do 2,4 najlepsze tsh na zajście w ciążę to do 2 mój lekarz niby mówi ,że do 2,5 też jest ok jeszcze ogólnie powiedział tak ,że są dwie szkoły jedna mówi o wyniku do 2 druga do 2,5 mój lekarz to endokrynolog ginekolog więc liczę ,że wie co mówi.

reklama
Kasia tsh jest w normie i to cieszy. Ale poważniejsze jest antyTPO... Jedli uda ci sie zajść w ciążę to układ immunologiczny potraktuje ciążę jako ciało obce i moze dojść niestety do poronienia... Tym sie trzeba zając na pierwszym miejscu.

Do góry