reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tarczyca a ciąża

Aga Twoje objawy mogą wynikać właśnie z niedoczynności. Senność, tycie... Jeśli chcecie mieć kolejnego dzidziusia za jakiś czas to faktycznie najlepiej by było jakbyś się zgłosiła do endokrynologa i Cie ładnie wyreguluje do tego czasu. No i poczujesz się lepiej :) Zbadaj też prolaktynę.

reklama
No właśnie dostałam teraz skierowanie na prolaktynę, może faktycznie coś tutaj może byc nie tak :confused: - nigdy wcześniej nie miałam robionego tego badania.

Hej dziewczyny...Ale mam do nadrobienia - naskrobałyście dużo podczas mojej nieobecności.. Jakoś tak nie miałam sił wchodzić tu.. I nie obiecuję być częstym gościem bo usiłuję się odstresować. Ale ciężko mi to wychodzi :(U mnie po staremu. Chwilowa moja nadczynność przeszła z powrotem w niedoczynność więc jadę na Euthyroxie - tym razem dawka 12,5 - czyli taka z jaką zaczynałam. W kwietniu mam wizytę. Jeszcze się nie umawiałam także nie wiem którego. Witam wszystkie "nowe" kobietki borykające się z tarczycowymi problemami :*:* i trzymam za Was kciuki :)

Hej tak tu cicho....;( gdzie sa wszystkie ja 1 maja ide odebrac wyniki i zobaczymy.....
Co u was..? gdzie sie podziewacie.... jak stytuacja sie u was ma..?
Pozdrawiam :*

cześć dziewczynki ja się umówiłam na kolejną wizytę 14 czerwca u endokrynologa i będziemy robić tsh liczę ,że będzie w normie bo latem zamierzamy się starać o dzidzię , odstawiam już leki psychotropowe biorę tylko jedną tabletkę , potem będę brała połowę ,aż w końcu zero :) i wtedy właśnie będą staranka , a co tam u Was piszcie jak wyniki , jak tam wasze samopoczucia ?

Kobetko trzymam kciuki :)fajnie, że będziesz się już niedługo mogła starać. Ja znowu miałam TSH ponad 5 i jestem na razie na euthyroxie 25-tce i za dwa tygodnie idę sprawdzić jak tam hormonki znowu. A we wtorek byłam zbadać prolaktynę na czczo i mi wyszła 24,3 gdzie norma jest do 23,3 a powinna być pośrodku optymalnie... Ehhh no ale może to przez tarczyce? nie wiem już co o tym myśleć. Jak nie urok to co innego... Już tyle się staramy i nic :(

Hej dziewczyny.

U mnie wyniki są OK tak od początku lutego. Do tej pory się ładnie trzymają, czyli mam
czwarty cykl w optymalnymi wynikami. Jestem na Euthyroxie 50/75 i 1 tbl. Bromergonu cały czas.
TSH w dolnej granicy, FT4 troche powyżej połowy normy i prolaktynka teraz na poziomie 9.
Niestety ciąży nadal brak, no ale a końcu trzeba się trochę o nią postarać :).
Coraz częściej słyszę że ok 10 miesięcy starań to już norma!
Daję sobie jeszcze dwa cykle i pomyślę o jakiejś konkretniejszej diagnostyce.
Pozdrowionka!

Dziewczynki ,a w jakim dniu cyklu się bada prolaktynę?
ja miałam ostatni wynik z grudnia 2,4 , teraz będę badała w czerwcu zobaczymy co wyjdzie z tego ,a biorę 75 letrox , połowę 150tki , wcześniej brałam 50 i pół.
Jaka u Was pogoda bo u mnie jest pięknie :)

hejka w koncu cos sie tu ruszylo.... moj wyniki tsh to 0,18 ponizej normy biore cos na styl euthyrox bo jestem tu w UK 25 i za 3 msc mam znowu isc na badanie.... FT4 FT3 w normie mieszczace sie takze to spoko....
No ja juz 8 cykl sie staram i nic...;( ehhhh dlaczego mamy takie problemy laski co.. przez ta tarczyce..;( czasmi mi smutno z tego powodu.... a powiedzcie mi czy mozna pic alko jak sie bierze leki bo mnie tez klolezanka nastaraszyla ze zero alko nic nic....bo nie zajde w ciaze...zdolowalam sie tym troszke.....

reklama
Ja nie wiem jak to jest z alko przy tych lekach muszę zapytać lekarza o to na wizycie.
A ja od dziś biorę pół psychotropa tylko , a jak dobrze będzie to w sierpniu odstawiam całkowicie i jeśli z tarczycą będzie wszystko ok to we wrześniu staranka zaczynamy już się nie mogę doczekać ,ale też nie nastawiam się na ciążę od razu , wiem ,że to może potrwać.

Do góry