reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tak to my!Staraczki! !:-)

Jadziu ja się leczyłam u endo....
I to on mi rozregulował to. Teraz jak byłam u gina to on mi zwrócił uwagę że mam źle dobrane tabletki bo wyniki są tragiczne. We wtorek byłam u innej Endo i ona też się zdziwiła co do tabletek zarówno na tarczycę jak i cukier...dlatego teraz będę do niej chodzić zeby mi to uregulować.
A mam jeszcze do Was pytanko robiłyście badanie na witaminę D? Bo mi kazali zażyWać 2000j

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jadziu ja się leczyłam u endo....
I to on mi rozregulował to. Teraz jak byłam u gina to on mi zwrócił uwagę że mam źle dobrane tabletki bo wyniki są tragiczne. We wtorek byłam u innej Endo i ona też się zdziwiła co do tabletek zarówno na tarczycę jak i cukier...dlatego teraz będę do niej chodzić zeby mi to uregulować.
A mam jeszcze do Was pytanko robiłyście badanie na witaminę D? Bo mi kazali zażyWać 2000j

No właśnie ja nie robilam ale wit d nawet 2000 j nie zrobi ci krzywdy pisałam z dziewczyna z innego forum i ona mówiła ze 1000 j to taka dziecięca dawka ona brała 6tys j i było ok ale warto zmierzyć poziom to samo z homocysteina i witamina b

" kto nie walczy ten nie niańczy "

Ja brałam w tym cyklu k2mk7 i omega-3 i tutaj właśnie warto zbadać poziom witaminy z grunty B witaminę D żelazo i jod

Przypuszczam ze mi już nie będzie trzeba teraz tego robić jak znajdę czy naturalnie czy przez iui ale jeśli wy dziewczynki probujecie naturalnie to warto oznaczyć poziom tych składników we krwi.
To samo tyczy się koenzymu q10 warto w niego zainwestować i suplememtowac razem z mężem do najtanszych nie należy ale nie zaszkodzi a często pomaga w zajściu najlepszy jest

Warto suplememtowac koenzym q10 najlepsza jego postać to SWANSON UBIQUINOL UBICHINOL 60k KOENZYM Q10 100mg razem z mężem pomaga w zajściu w ciaze

Ja najtańszy znalazłam na allegro

A która z kobitek zakupiła korzeń Maca? W tabletkach? ;-) i fertilman ? Fertilman jeszcze mam mogę którejś wysłać :-) Maz już tego nie je :-) mam tez na zbyciu clostilbergyt i duphaston i luteine dopochwowa: -)

W męża tez warto zainwestować nawet jeśli jego wyniku są w normie dodatkowo można mężowi podstawiać witaminę C tez dobrze działa na żołnierzy najzwyklejsza dostępna w aptece tez mam na stanie :-D

Ostatnia edycja:
Jadzia ja część z tych badań już miałam... łykam jod 100, kw foliowy 5, Wit D 2000j. Teraz euthyrox 44- wcześniej 88 i metformax 500 i narazie tyle mam przekazanych.... zobaczymy co po tej prolaktynie bedzie. 16 mam umówiona wizytę u gina... więc się zobaczy co dalej[emoji4]

reklama
Przypuszczam ze mi już nie będzie trzeba teraz tego robić jak znajdę czy naturalnie czy przez iui ale jeśli wy dziewczynki probujecie naturalnie to warto oznaczyć poziom tych składników we krwi.
To samo tyczy się koenzymu q10 warto w niego zainwestować i suplememtowac razem z mężem do najtanszych nie należy ale nie zaszkodzi a często pomaga w zajściu najlepszy jest

Mój M to miał i jeszcze 3 inne suplementy jak leczyliśmy się w klinice niepłodności. Powiem Ci że po tym miał zrobić badanie nasienia po 3 mc i wyszła tragedia...

Do góry