reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tajny Zakon Toaletowców - czyli pieluchom już dziękujemy!

reklama
A ja juz dawno zapomnialam co to pampersy :-)
Czasem jeszcze (srednio raz na tydzien-dwa) zdarzaja sie wpadki w nocy, ale wole juz uprac posciel niz znowu jej zakladac pieluche. Poza tym ona juz by sobei nie dala jej zalozyc ;-)

priscilla i tak trzymac .... tez w takiej sytuacji wolalabym odpuscic pampersy ...
my po urlopia zaczniemy nocne spanie bez pampersow ... zobaczymy jak szybko wymiekne :)

Witam I odrazu sie chwale i mam nadzieje ze nie zapesze. Przez te dwa tyg Majcik zrobila tylko 2 razy kupke w majty. A tak caly czas wolala Mama ała siku , a dzis juz wolala kupke. Miala nocniczeka w jednym miejscu w ustronnym miejscu, siadala i kazala wszystkim odejsc i robila :) Siku juz nie wola tylko sama siada na nocnik i zawola nas ze trzeba wylac. Nawet jak sie w jeziorze kapala to wolala siku. Mam nadzieje ze jej nie przechwale i idziemy w dobrym kierunku. Maja w nocy nie pije wiec rzadko jest mokry pampers ale jak narazie spi jeszcze w nim. No i gratulacje dla reszty, nic tylko trzeba byc cierpliwym. Az w koncu sie uda. No i najbardziej majcik lubi robic siku pod drzewkiem sama, gdzies mam takie zdjecie to jak net zacznie znow mi dzialac normalnym tempem, to wkleje.

U nas jest juz super. Wpadki się nie zdarzaja od chyba dwóch tygodni. Olo wola. Tylko na noc mu jeszcze zakladam pieluchę i na drzemkę. Myślę, że trzeba się przemóc do rezygnacji z pieluchy do snu. Najpierw zacznę od drzemki. Olo czasem nawet sam biegnie po nocnik a jak robi kupę to każe odejść do drugiego pokoju. :-)
Gratuluje postepów u innych dzieciaczków!

Olo czasem nawet sam biegnie po nocnik a jak robi kupę to każe odejść do drugiego pokoju. :-)

No to u nas odwrotnie - Inguch upatruje sobie "ofiarę" i siada tuż koło niej na nocniku (jakoś tak często wychodzi, że człowiek akurat coś je:baffled:) a jak już zrobi, to musi z nocnikiem wszystkich obejść, żeby każdy zobaczył jej dzieło:tak:

a ja sie przymierzam do odrzucenia pieluch calkowicie (tzn. zabranie ich z nocnego spania) ... nie pamietam kiedy ostatni raz pieluch po nocy byla zasikana ... wiec pewnie od weekendu sie za to zabiore ... mam w domu kilka podkladow ceratowych ... wiec pojda w uzycie i moze nam sie uda bez pampka wejsc w jesien :)

Gratuluję Idziu :)

U nas zaczęło się sikanie pod krzaczek. Nawet się Jagodzie spodobało, a na drugi dzień się rozchorowała.
Nic, czekam jak jej sie całkowicie skończy ta biegunka i zabieram się za krzaczkowanie młodej. Bo nocnik nadal jest be :/

reklama
u nas niestety nadal problemy z kupka ... mala robi niezbyt czesto ... ale juz bez takich wielkich problemow jak na poczatku ... chociaz jak za dlugo przetrzyma to robi z placzem i krzykiem ...
mysle ze malej przydalo by sie jakies male rozwolnienie zeby zobaczyla ze to nic strasznego robic kupe ...

joaska zycze powodzenia ... moze sposob krzaczkowy sie sprawdzi :)

Ostatnia edycja:
Do góry