lavazza
Zaangażowana w BB
Cherie a jak odczuwasz te dodatkowe skurcze? czujesz kiedy następują? ja na uspokojenie nic nie brałam, teraz piję melisę ale już po porodzie. Karmie piersią, ale to nie przeszkadza podobno.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przed Tobą jeszcze długa droga. Ja właśnie rozpoczęłam 31 tydzień. Raz jest lepiej, raz gorzej. Arytmia nie jest przeciwskazaniem do porodu SN. Wiele lekarzy uważa, że się wycisza podczas ogromnego wysiłku, czyt. poród. Jednak ja walczę o cc. Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie SN. Właśnie mam założonego Holtera, to już 5, czy 6 raz podczas ciąży. U mnie występuje trigeminia w znaczącej przewadze i bigeminia.
Co do leków, to nie zapisał Ci ze względu na I trymestr. Dziecko dopiero się rozwija, leki mogą zaburzyć ten proces. Ja dostałam dopiero po 14 tygodniu ciąży beta bloker. Jednak mogę Cię pocieszyć, że u mnie z biegiem tygodni arytmia się sporo wyciszyła. Nie wiem czy to zasługa leków, czy po prostu organizm "przyzwyczaił" się do ciąży. Więc może u Ciebie też tak będzie. Jednak moje 40 000 dodatkowych skurczy ciężko jest komukolwiek ilościowo przebić. Bynajmniej w szpitalu gdzie ja leżałam był tylko jeden gorszy przypadek ode mnie. Pocieszające.