Ja biorę tabletkę rano, przed śniadaniemDziewczyny a powiedzcie mi proszę, bo też zaczęłam przyjmować ten lek...w ulotce jest napisane aby przyjmować na czczo...to znaczy że ja pół dnia mam całkowicie nic nie zjeść żeby tabletki wieczorem przyjąć.? Brzmi strasznie hihi
reklama
Jak sobie radzicie, dziewczyny? Paula już pewnie urodziła Pochwalę się Wam, odstawienie już raczej za mną. Zaczęłam wczoraj 5 miesiąc. Ostatnią tabletkę wzięłam we wtorek wieczorem (więcej nie mam i nie mam recepty), od tamtej pory ani razu nie wymiotowałam, muszę tylko pilnować regularnych posiłków i mdłości są opanowane. Odstawiałam bardzo nieregularnie, czasami brałam co drugi dzień, czasami trzy dni brałam (jak miałam gorszy okres), a trzy nie brałam. Miałam też epizod z migrenami i rzyganiem właśnie w takim okresie bez tabletek i byłam załamana, że te migreny już że mną zostaną... Na szczęście przeszły i nie wróciły. Póki co funkcjonuję dobrze, mam nadzieję, że mi się nie pogorszy
Młoda Mama28
Zaciekawiona BB
Jak sobie radzicie, dziewczyny? Paula już pewnie urodziła Pochwalę się Wam, odstawienie już raczej za mną. Zaczęłam wczoraj 5 miesiąc. Ostatnią tabletkę wzięłam we wtorek wieczorem (więcej nie mam i nie mam recepty), od tamtej pory ani razu nie wymiotowałam, muszę tylko pilnować regularnych posiłków i mdłości są opanowane. Odstawiałam bardzo nieregularnie, czasami brałam co drugi dzień, czasami trzy dni brałam (jak miałam gorszy okres), a trzy nie brałam. Miałam też epizod z migrenami i rzyganiem właśnie w takim okresie bez tabletek i byłam załamana, że te migreny już że mną zostaną... Na szczęście przeszły i nie wróciły. Póki co funkcjonuję dobrze, mam nadzieję, że mi się nie pogorszy.
Młoda Mama28
Zaciekawiona BB
Hej
Odstawiłam tydzień temu w sobotę całkowicie tabletki Xonvea, a jestem obecnie w 24 tygodniu 6 miesiąc. Po odstawieniu czuję się dobrze, można powiedzieć, że normalnie. Zero wymiotów czy mdłości. Ważne jest żeby odstawiać stopniowo te tabletki. Zaczęłam brać ich coraz mniej i coraz rzadziej. Na początku odstawiania co drugi dzień, a następnie co trzeci.
Wreszcie mogę cieszyć się ciążą i jeść normalnie
Trzymam kciuki za resztę Dziewczyn
Pozdrawiam Was serdecznie
Odstawiłam tydzień temu w sobotę całkowicie tabletki Xonvea, a jestem obecnie w 24 tygodniu 6 miesiąc. Po odstawieniu czuję się dobrze, można powiedzieć, że normalnie. Zero wymiotów czy mdłości. Ważne jest żeby odstawiać stopniowo te tabletki. Zaczęłam brać ich coraz mniej i coraz rzadziej. Na początku odstawiania co drugi dzień, a następnie co trzeci.
Wreszcie mogę cieszyć się ciążą i jeść normalnie
Trzymam kciuki za resztę Dziewczyn
Pozdrawiam Was serdecznie
Ja już po, maluszek z nami cudownie jest w końcu zjeść posiłek bez strachu, że go zwrócęJak sobie radzicie, dziewczyny? Paula już pewnie urodziła Pochwalę się Wam, odstawienie już raczej za mną. Zaczęłam wczoraj 5 miesiąc. Ostatnią tabletkę wzięłam we wtorek wieczorem (więcej nie mam i nie mam recepty), od tamtej pory ani razu nie wymiotowałam, muszę tylko pilnować regularnych posiłków i mdłości są opanowane. Odstawiałam bardzo nieregularnie, czasami brałam co drugi dzień, czasami trzy dni brałam (jak miałam gorszy okres), a trzy nie brałam. Miałam też epizod z migrenami i rzyganiem właśnie w takim okresie bez tabletek i byłam załamana, że te migreny już że mną zostaną... Na szczęście przeszły i nie wróciły. Póki co funkcjonuję dobrze, mam nadzieję, że mi się nie pogorszy
Dziewczyny, trzymam mocno kciuki za Was, aby mdłości w końcu odpuściły i oczywiście za szczęśliwe rozwiązanie
Hej powiedzcie proszę jak to jest z tymi dwoma tabletkami wieczorem na czczo? Zaczęłam brać tabletki od 2 dni i narazie moja dawka to 2 wieczorem, mogę już coś zjeść chociaż w ciągu dnia odczuwam czasem jakieś nudności, ale już bez odruchu wymiotnego
Czy po kilku dniach one zaczynaja lepiej działać?
Czy podczas brania tych tabletek brałyście może euthyrox?
Goodka
Moderator
Myślę, że musisz im dać chwilę żeby zaczęły działać. Ja brałam letroxHej powiedzcie proszę jak to jest z tymi dwoma tabletkami wieczorem na czczo? Zaczęłam brać tabletki od 2 dni i narazie moja dawka to 2 wieczorem, mogę już coś zjeść chociaż w ciągu dnia odczuwam czasem jakieś nudności, ale już bez odruchu wymiotnego
Hej dziewczyny u mnie 12 tyg + 5 dni. Jakoś od 8 tygodnia biore Xonvea (gin przepisał mi od razu 10 opakowań ) Brałam 2 tabletki na noc i w najgorszych dniach dokładałam 1 rano i ewentualnie 1 po południu. Ostatecznie zostałam przy 2 na noc i było znośnie. Czasami wieczorami mnie mdliło albo pojawiały się wymioty ale i tak to było nic jak sprzed tabletek. Powrócił apetyt i jakakolwiek chęć do życia bo była m a s a k r a. Od dwóch dni muszę brać Letrox 50 bo mi TSH podskoczyło i postanowiłam, że spróbuję odstawić Xonvee żebym nie brała za dużo leków (biorę też dość suplementów od dietetyka) i po za tym zbliża się końcówka 1 trymestru więc chciałam sprawdzić jak się będę czuła. No i, jest dramat XD wczoraj cały dzień w łóżku, mdłości, wymioty co chwile, nawet po wodzie. Dzisiaj rano wymioty żółcią, no i jakoś dogorywam ale nie mam siły na nic, co się ruszę to się żołądek odzywa. Po Xonvea przeszła mi wrażliwość na zapachy do stopnia znośnego, dzisiaj otworzyłam lodówkę i fru do kibla biegiem.
Postanowiłam, że wracam do 2 tabletek na noc od dzisiaj, no i rano na czczo Letrox. Trudno. Napiszę jutro rano do gina czy tak może być ale wydaję mi się, że nie ma żadnych przeciwwskazań. Przewertowałam obydwie ulotki, po za tym kobiety w ciąży bardzo często muszą sie wspomóc hormonami tarczycy więc gdyby te dwa leki miałyby na siebie oddziaływać to po pierwsze nie miałoby to sensu a po drugie byłoby to na ulotce.
Postanowiłam, że wracam do 2 tabletek na noc od dzisiaj, no i rano na czczo Letrox. Trudno. Napiszę jutro rano do gina czy tak może być ale wydaję mi się, że nie ma żadnych przeciwwskazań. Przewertowałam obydwie ulotki, po za tym kobiety w ciąży bardzo często muszą sie wspomóc hormonami tarczycy więc gdyby te dwa leki miałyby na siebie oddziaływać to po pierwsze nie miałoby to sensu a po drugie byłoby to na ulotce.
reklama
Goodka
Moderator
Ja też biorę letrox 50 i normalnie brałam xonvea. Moim zdaniem nie ma sensu żebyś się męczyła. Oba leki są bezpieczne w ciąży. Myślę, że gorzej wpłyną na ciebie i dziecko ciągłe wymioty i złe samopoczucie. Także normalnie stosuj się do zaleceń lekarza i nie martw sięHej dziewczyny u mnie 12 tyg + 5 dni. Jakoś od 8 tygodnia biore Xonvea (gin przepisał mi od razu 10 opakowań ) Brałam 2 tabletki na noc i w najgorszych dniach dokładałam 1 rano i ewentualnie 1 po południu. Ostatecznie zostałam przy 2 na noc i było znośnie. Czasami wieczorami mnie mdliło albo pojawiały się wymioty ale i tak to było nic jak sprzed tabletek. Powrócił apetyt i jakakolwiek chęć do życia bo była m a s a k r a. Od dwóch dni muszę brać Letrox 50 bo mi TSH podskoczyło i postanowiłam, że spróbuję odstawić Xonvee żebym nie brała za dużo leków (biorę też dość suplementów od dietetyka) i po za tym zbliża się końcówka 1 trymestru więc chciałam sprawdzić jak się będę czuła. No i, jest dramat XD wczoraj cały dzień w łóżku, mdłości, wymioty co chwile, nawet po wodzie. Dzisiaj rano wymioty żółcią, no i jakoś dogorywam ale nie mam siły na nic, co się ruszę to się żołądek odzywa. Po Xonvea przeszła mi wrażliwość na zapachy do stopnia znośnego, dzisiaj otworzyłam lodówkę i fru do kibla biegiem.