Czerwcowamama01
Zaciekawiona BB
Witam od 5 miesięcy biorę tabletki antykoncepcyjne dwuskładnikowe. Przed ciążą również brałam kilka lat tabletki. Sprawa wygląda tak że od tych 5 miesięcy odkąd zaczęłam je brać okres zawsze przychodził punktualnie 2 dnia przerwy . Jak już wspomniałam przed ciążą również brałam tabletki ale okres był różnie raz w 2 dniu przerwy a raz dopiero 5 dnia. Już zdążyłam się przyzwyczaić że od 5 cykli okres mam 2 dnia przerwy, w tym miesiącu jednak 2 dzień był przedwczoraj, a okresu nie dostałam. Dodatkowo stres powoduje u mnie to, że w tym miesiącu nie wzięłam jednej tabletki w czasie tzn biorę zawsze o 18 a wtedy wzięłam dopiero o 8 rano. Z tego stresu zrobiłam wczoraj czyli 3 dnia przerwy test, który wyszedł negatywny. Dziś jest 4 dzień przerwy, a na okres nadal się nie zanosi. Martwi mnie to, że od 5 miesięcy okres był punktualnie co do dnia a akurat tego miesiąca, kiedy nie wzielam tej tabletki w czasie go nie ma. Moim zdaniem gdybym była w ciąży test pokazały to już. Czy któraś z Was miała podobnie, że okres był jak w zegarku i nagle był później lub wcale bo czytałam że biorąc tabletki brak krwawienia może się zdarzyć? Jak myślicie czy gdybym faktycznie była w ciąży test mógłby jeszcze tego nie pokazać? Bo ja zaraz na prawdę osiwieje tym bardziej że w obecnej sytuacji ciężko o badanie krwi lub wizytę.