reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Supcio już cię mam [emoji8] piękne te twoje córy awwww [emoji7]
A jak inchalujesz malutka ile razy dziennie i ile cZasu ? Czy solą fiz . Czy jakieś specjalne kropelki

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dziękuje ja inhaluje zwykła sola 3/4 razy dziennie

@ni_kusia co do diety to ja w sumie żadnej nie trzymałam :-)

reklama
Czekolada tez sprzyja kolkom, u nas na Jaska espimisan dzialal na Zosie nie bardzo wiec dawalismy jej sab. Z karmienia nie rezygnuj, nie dosc ze to zdrowe dla dziecka I ciebie to jeszcze dziecko podobno mniej choruje. U nas sie ta zasada sprawdzila.
Co do diety to na poczatku faktycznie nie jadlam smazonego, czekolady, ciast, potem pilam mleko bez laktozy. Do tego czasu jej juz wszystko bez grochow, kapust I mleka z laktoza.
Trzeba czasu zeby dziecko sie przyzwyczailo, na dodatek tak juz jest ze te pierwsze miesiace sa takie trudne. Dasz rady :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny!:) jakoś długo nie zaglądałam... ale nadrobilam zaległości:)
Miałam dzisiajz zajęcia w szkole rodzenia o laktacji i położna twierdzi,że można wszystko jeść podczas karmienia byle nie było za dużo smażonego, konserwantów, kawy i ostrego:) Co do specyfików na laktację poleciła ostropest i sód jęczmienny, a koper i te inne podobno nie działają, ale też nie szkodzą:) Oczywiście bardzo zachwalala karmienie piersią,ale to każdy wie...
Dzisiaj wieczorem mam trzecie badania prenatalne. Daj znać co tam:)
Ja nie mam insta, korzystam tylko z facebooka:)
A gdyby któraś z Was już tu nie zagladala do Świąt to życzę wszystkim wszystkiego dobrego, smacznego i zdrowego:)

Tylko się pochwalę, że ostatnie badanie prenatalne wyszło dobrze:), wszystko jest super.. narządy, przepływy. Nikoś jest duży, waży prawie 2kg! Po tacie ma nos, widać też było włosy:) Teraz już będę spokojna do końca ciąży mam nadzieję:)

Witajcie, jestem obecnie w 36 tc, mam Hashimoto. Dopiero wczoraj zainteresowałam się tematem mutacji, gdy przeczytałam o szczepieniu dzieci. Ja nigdy nie miałam mutacji badanych.
Badania córeczki w 11 i 22 tc były ok. Czy mogę zapytać Was o kilka rzeczy?
1. Czy przy mutacji zawsze jest uszkodzona cewa nerwowa?
2. Czy dziecko zawsze dziedziczy mutacje?
3. Czy szczepiłyście swoje dzieci?

Z góry dziękuję za pomoc.

Magda widzisz wszystko mozna jesc, ale .... ale jak dziecko ma kolke to ...... bywa roznie. Wiec suma sumarum lepiej zaczac od jedzenia ktore jest jak najbardziej neutralne, i rozszerzać diete. Bardzo dobra dieta nie wzdymajaca jest dieta watrobowa, w niej nie je sie smażonych, tlustych i wzdymajacych potraw. Ja powinnam taka trzymac bo nie mam woreczka zolciowego, ale wiecie jak to jest. Jak trzymam diete to Zosia nie ma gazów, jak sobie pozwole na kromke z maslem, smazonego kotleta, czy jajko to ma. Generalnie rzecz biorac to prawda ze "jestem tym co mi dajesz do jedzenia mamo"

Bardzo fajnie ze badania wyszly dobre:) to teraz do maja, juz nie daleko :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie, jestem obecnie w 36 tc, mam Hashimoto. Dopiero wczoraj zainteresowałam się tematem mutacji, gdy przeczytałam o szczepieniu dzieci. Ja nigdy nie miałam mutacji badanych.
Badania córeczki w 11 i 22 tc były ok. Czy mogę zapytać Was o kilka rzeczy?
1. Czy przy mutacji zawsze jest uszkodzona cewa nerwowa?
2. Czy dziecko zawsze dziedziczy mutacje?
3. Czy szczepiłyście swoje dzieci?

Z góry dziękuję za pomoc.
Mutacja nie musi być przyczyną uszkodzenia Cewy Nerwowej bardzo wiele kobiet ma ta polimeryzacje a rodzi całkiem zdrowe dzieci to nie jest żaden wyrok więc spokojnie ....
Co do dziedziczenia mutacji to w przypadku posiadania homozygotycznej wersji dziecko ją dziedziczy w połowie czyli wersje hetero chyba że drugi rodzic również ja posiada to może wtedy mieć dziecko również homo , jeśli matka dziecka ma wersje hetero a ojciec nie posiada żadnej polimeryzacji dziecko może mieć mutację ale nie musi
co do szczepień to ja nie szczepiłam ale nie we względu na mutacje u nas nie jest ona przeciwwskazaniem do szczepień

reklama
Do góry