reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

szukam osób z mutacją MTHFR C 677T

Jestem załamana. Młoda przez 4 dni Zgubiła 100g. Położna kazała włączyć butelkę i po każdym karmieniu dawać 30ml mleka. Serce mi sie kroiło dzisiaj jak dawałam młodej butle. Tyle mojej ciężkiej pracy odnośnie karmienia. Tyle łez wylanych żeby uniknąć zapalenia piersi. A teraz butla. Nie mogę tego przeżyć ;(

A jak nie będzie chciała już cycusia? Może nie powinnam się zgadzać na to dokarmianie. Ale przecież nie chce skrzywdzić dziecka ;( a tym bardziej go zagłodzić. Nie wiem czy dobrze zrobiłam. W czwartek przyjdzie druga położna będę z nią rozmawiać. Pije Fema/lti/ker może on trochę ten pokarm mój zagęści...

reklama
@ni_kusia słońce spokojnie ja na twoim miejscu nie dawała bym jeszcze butelki dzieci przybierają skokowo i teraz w 4 dni mogl być spadek a za 2 dni duzy przyrost pow mi jak często wazysz misie i czy robicie to na tej samej wadze za każdym razem ????
Moja rada przystawiaj na żądanie i na spokojnie nie daj się zwariować wadze

@hajmal my kilka dni poza zasięgiem .....

u ans średnio nie dawno wam pisałam że misia chora i dziś wróciliśmy ze szpitala leżałyśmy tam od czwartku przez tydzień niunia miała 2 antybiotytki które zamiast pomoc to pogarszały mieliśmy zapalenie oskrzeli przed antybiotykiem a po nim wylądowaliśmy z zapaleniem płuc w szpitalu :-(

Nikusia nie martw sie, o ile dobrze pamietam to jeśli dziecko straci 10% wagi towszystko jest ok.
Przystawjaj Sarusie czesto i narazie dokarmiaj mm ale tak ze niech zje z jednej piersi z drugiej potem z powrotem z pierwszej i drugiej i na koniec jak bedzie jeszcze chciala daj mm. Jest taka metoda sciagania pokarmu 7-7,5-5,3-3 minuty z kazdej piersi i na zmiane. Nie martw sie malutka nadrobi :) na watku pazdziernikowym jest mama ktora miesiac odciagala pokarm bo dziecko bylo w inkubatorze, potem karmila poersia i butelka a ostatecznie karmi sama piersia. Moja Zosia tez spadla z wagi i dostała w szpitalu mm a teraz karmie tylko poersia. Po za tym na poczatku lepiej dokarmiac dziecko zeby nie zlapalo żóltaczki. Zosia tak przez moj upor dostala :(

Oliwcia to dobrze ze juz wyszlyscie ze szpitala, duzo zdrowia.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie przez żółtaczkę dużo śpi i nie je tak często jak powinna. Teraz ja wybudzam po godzinie od ostatniego jedzenia bo pół godziny to trwa zanim się w miarę wybudzi. Daje cycusia jednego potem drugiego przy którym z reguły zasypia i dopiero mm. Pije je na śpiocha już. Drugi raz dziś nawet polowe porcji wypiła nie chciała więcej pluła mi wiec nie zmuszałam. Obrobila mi cycki 3 razy dodatkowo wiec niech śpi w nocy zobaczę czy podam jej mm. W środę mamy kontrolne ważenie i zdjęcie szwów bo już z nimi chodzę półtora tygodnia...

Oliwcia bardzo mi przykro ze byłyście w szpitalu. Pamietam dobrze jak to jest niefajnie nie moc się wyspać a nie wspomnę o dziecku które z reguły tez nie za dobrze znosi takie miejsca. Najważniejsze ze już w domku i kryzys zażegnany ;)

Oliwcia biedna, macie pod górkę. Mam nadzieję,że jest lepiej? Dawaj znać jak tam.

Ni_kusia ja bym tez chciała bardzo karmić piersią, ale czytam teraz o tym dużo i tak sobie myślę,że to dużo pracy wymaga i cierpliwości. Jak sobie postanowilas karmić to rób wszystko,żeby wytrzymać.

Hajmal daje dobre rady. Fajnie,ze jestem na tym forum i wiem do kogo się zwracać w razie czego:)

U mnie nic nowego, chyba Wam pisałam,że mały waży kilogram? Teraz leżę pod kocem,bo coś mnie bierze, mam nadzieję,że się nie rozkreci.

Nikusia mi Zosia tez tak biedna spala jak miala zoltaczke. Wyjdze Sarunia z tego tylko trzeba cierpliwosci i duzo walki o to. Karm ile dasz tylko rade, i dokarmjaj :) zobaczysz bedzie dobrze.

Magda Lena ciesze sie ze komuś sie przyda to co piszesze.

Kilogram to juz dobrze, dziecko przybiera najwiecej na koncu, do maja jeszcze szmat czasu :) Mniej czy wiecej byle wiecej niz 2,2kg. To nasz pierwszy watkowy chlopczyk :) Kciukaski :)

Jutro mamy szczepienie, i tak cykorze, zamowilam testy crp zeby sprawdzic czy jest zdrowa ale nie wiem czy dojda, Zosia wazyla ostatnio 6,5 kg, i ma 66/67 cm jest taka szczuplutka.

Nie bylismy, testy maja przyjsc dopiero jutro wiec pojdziemy w piatek. Tylko ja nie wiem jak dam rade jej nakluc piętkę. Tyle ze tak moze bedzie bezpieczniej zeby choc wiedziec czy nie ma crp podniesionego.

Nakupilam tych testow w sumie chyba 6 bo doszlam do wniosku ze lepiej sprawdzic czy potrzebny antybiotyk czy nie. Wiecie jak niektórzy lekarze lecza. Nasz pediatra juz raz jej antybiotyk przepisał na katar i przy nim kaszelek. Z pomoca innej dr obylo sie bez. On kazal dac antybiotyk i nie sciagac gilow, bo inaczej trafi do szpitala, a ona sciagac, nawilzac i inhalowac. Nawet mojego brata ostatnio lekarka antybiotykiem leczyla grype. Zaluje tylko ze jak Jas byl mały to tyle antybiotykow wziął na polecenie tego wlasnie dr. a ja mu ufalam :(

reklama
Hej kochane. Sarunia przybrała 100 g wiec mamy pozwolenie na odstawienie butelki. W sumie dostała pare razy nigdy nie wypiła całości a jak już jej na sile wcisnęłam to potem sporo ulewala. Ciesze się bo mnie karmienie piersia bardzo dużo kosztuje bardzo mi na tym zależy a przeciwności losu nie pomagają. Teraz w dzień budzę ja na karmienie co dwie godziny a w nocy co trzy. Znów mam pogryzione sutki ale daje rade ;) jest to bardzo przyjemne i nieznane mi uczucie bo przy pierwszej córce nie karmiłam... mam cudowna położna która pomogła mi bardzo dużo i jestem jej mega wdzięczna ;)

Kilogramowy chłopiec to już spora dzidzia ;) a Ty mamuśka lez w ciepełku i odpoczywaj razem z herbatka z cytrynka ;)

Hajmal trzymam kciuki za crp młodej ;)

A jak u reszty mam i dzidziusiow? ;)

Do góry